Annonce
Livsstil

To fem-stjernede fra det sydlige Rhône

Domaine de L’Obrieu Côtes du Rhône Villages Visan 2016 (øko), 14 procent, 89,6 kr. i Kvickly:Saftig næse med røde bær, let parfumeret af fad og krydderurter - det man kalder garrique i det sydlige Frankrig finder man også i denne vin fra Jean-Yves Perez i Visan. Letløbende i munden med friske bær, sød lakrids og en lang eftersmag. En vin med bløde tanniner, som er oplagt til rosmarinkrydret lammekotelet. Fire stjerner.
Det sydlige Rhône leverer varen i prislejet omkring 100 kroner - kun en enkelt af ugens vine skuffer, to charmerer voldsomt med en knytnæve af lækker frugt.

Det sydlige Rhône leverer frugtig vin med behagelig tyngde til sommerens lammekoteletter og andre grill-egnede udskæringer. Her er fylde, moden frugt og en behersket syre - altså lidt mere flæskede vine end oppe nordpå eller vine på druen pinot noir fra Bourgogne eller Tyskland. Testens fem vine er fundet i Kvickly, Meny og hos Bichel, og her er både maskulin kraft og et feminint touch.

Annonce
Domaine de L‘Oiselet Vacqueyras 2016 (øko), 14,5 procent, 89 kr. på tilbud i Kvickly:Åben kødfuld næse med røde bær, let fadpræg og urtet præg. Tanninerne bider let i gummerne og kalder på et stykke kød, den er fast i strukturen uden at være tung med bitterhed i finalen. En mere tilknappet vin end Domaine de L’Obrieus. Tre stjerner.

Domaine de L’Obrieu Côtes du Rhône Villages Visan 2016 (øko), 14 procent, 89,60 kr. i Kvickly:

Saftig næse med røde bær, let parfumeret af fad og krydderurter - det man kalder garrique i det sydlige Frankrig - finder man også i denne vin fra Jean-Yves Perez i Visan. Letløbende i munden med friske bær, sød lakrids og en lang eftersmag. En vin med bløde tanniner, som er oplagt til rosmarinkrydret lammekotelet. Fire stjerner.

Domaine de L‘Oiselet Vacqueyras 2016 (øko), 14,5 procent, 89 kr. på tilbud i Kvickly:

Åben kødfuld næse med røde bær, let fadpræg og urtet præg. Tanninerne bider let i gummerne og kalder på et stykke kød, den er fast i strukturen uden at være tung med bitterhed i finalen. En mere tilknappet vin end Domaine de L’Obrieus. Tre stjerner.

Domaine Eyverine 2017 Cru du Rhône (øko), 14,5 procent, 99,95 kr. i Meny:Smæk for skillingen i stram, præcis næse - en lille knytnæve af lækker frugt fra Denis og Caroline Monnier i Cairanne. Tæt i munden med god og saftspændt frugt, lakrids og bitterhed i forening med et touch af lakridspibe i finalen. Ganske lækker og let vin, som man på den måde også kan nyde under optænding af grillen og ikke bare til maden. Fem små stjerner.

Domaine Eyverine 2017 Cru du Rhône (øko), 14,5 procent, 99,95 kr. i Meny:

Smæk for skillingen i stram, præcis næse - en lille knytnæve af lækker frugt fra Denis og Caroline Monnier i Cairanne. Tæt i munden med god og saftspændt frugt, lakrids og bitterhed i forening med et touch af lakridspibe i finalen. Ganske lækker og let vin, som man på den måde også kan nyde under optænding af grillen og ikke bare til maden. Fem små stjerner.

Dauvergne Ranvier C13 Côtes du Rhône Sélection Parcellaires 2017, 13,5 procent, 99,95 kr. i Meny:Let tilbageholdt næse med mørke bær fra makkerparret Francois Dauvergne og Jean-Francois Ranvier i Laudon. Parfumeret sødme med krydderurter. Skuffer i munden - her er vinen flad og ret kort med stilkbitterhed og et drys peber som det mest fremtrædende træk i finalen. Tre små stjerner.

Dauvergne Ranvier C13 Côtes du Rhône Sélection Parcellaires 2017, 13,5 procent, 99,95 kr. i Meny:

Let tilbageholdt næse med mørke bær fra makkerparret Francois Dauvergne og Jean-Francois Ranvier i Laudon. Parfumeret sødme med krydderurter. Skuffer i munden - her er vinen flad og ret kort med stilkbitterhed og et drys peber som det mest fremtrædende træk i finalen. Tre små stjerner.

Domaine Santa Duc Les Quatre Terres Côtes du Rhône 2017 (biodynamisk), 15 procent, 130 kr. (100 kr. v 6 fl.) hos Bichel Vine:Næse med lækker frugt, masser af mørke bær og let krydderi. Umiddelbart ret sød i munden, men frugtsyren dukker op og renser med røde bær og kirsch inden et blødt farvel af sød lakrids. Testens mest polerede vin - nok en venlig hilsen og et feminint kram fra lagringen på først store fade og siden amfora, og den høje alkoholprocent ikke virker generende. Vinen er lavet på druer fra fire områder, og på Santa Duc i Gigondas har økologen Benjamin Gras taget over efter sin far, Yves Gras. Fem stjerner.

Domaine Santa Duc Les Quatre Terres Côtes du Rhône 2017 (biodynamisk), 15 procent, 130 kr. (100 kr. v 6 fl.) hos Bichel Vine:

Næse med lækker frugt, masser af mørke bær og let krydderi. Umiddelbart ret sød i munden, men frugtsyren dukker op og renser med røde bær og kirsch inden et blødt farvel af sød lakrids. Testens mest polerede vin - nok en venlig hilsen og et feminint kram fra lagringen på først store fade og siden amfora, og den høje alkoholprocent virker ikke generende. Vinen er lavet på druer fra fire områder, og på Santa Duc i Gigondas har økologen Benjamin Gras taget over efter sin far, Yves Gras. Fem stjerner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Annonce