Annonce
Videbæk

To fætre fik en lys idé: Nu sælger og rådgiver de om LED-belysning til både erhverv og private kunder

Martin (tv) og Jørgen Kronborg med nogle af de LED-lamper, de importerer fra Kina. Foto Poul Osmundsen.
Jørgen og Martin Kronborg ville gerne etablere en virksomhed sammen; nu driver de Kronborg LED, der er ved for alvor at komme op i gear efter corona-nedlukningen.

VIDEBÆK: På væggen i Jørgen Kronborgs værksted hænger et lysende reklameskilt, der er den bedste reklame for fætrene Jørgen og Martin Kronborgs fælles forretning.

- Det har været tændt 24/7 i to år - helt uden problemer, siger Martin Kronborg med et smil.

Til daglig sælger Jørgen Kronborg biler, og Martin Kronborg arbejder som kvæginseminør. Men uden for normal arbejdstid har de en bibeskæftigelse - de sælger og rådgiver om LED-belysning.

- Vi går efter kvalitet og pålidelighed i de produkter, vi sælger, og skiltet beviser, at vores lamper kan lyse i rigtig mange timer, tilføjer Jørgen Kronborg.

Ideen til det, som nu er deres fælles firma, Kronborg LED, fik de helt tilfældigt, da de snakkede sammen for et par år siden.

- Som kvæginseminør kommer jeg rundt til mange landbrug, og jeg oplevede, at nogle landmænd havde sat belysning op, der ikke virkede, fortæller Martin Kronborg.

Også i autobranchen - for eksempel lakkerier og værksteder - er belysning et vigtigt element, så Jørgen Kronborg var bekendt med tilsvarende udfordringer i dét erhverv.

De de længe havde talt om at skabe et firma sammen, blev de enige om at prøve med LED-belysning.

Annonce

Kvalitets-belysning

- Vi vidste på forhånd stort set ingenting om LED-lamper, men heldigvis er Jørgens ældste søn, Kasper, elektroingeniør, så han kunne give os ekspertrådgivning, siger Martin Kronborg.

Billogoet på væggen har lyst dag og nat i to år, så det beviser, at LED-lamperne kan levere varen, mener Martin Kronborg og Jørgen Kronborg, der sammen driver Kronborg LED. Foto Poul Osmundsen.

Efter at have brugt en masse tid på nettet for at finde de rigtige leverandører tog Jørgen og Kasper Kronborg i 2019 til Kina for at mødes med potentielle leverandører.

- Vi gik efter LED-lamper af høj kvalitet. Intet af det vi sælger, har under fem års garanti, og noget af det har syv års garanti. De lamper er måske dyrere i indkøb, men de tjener prisen ind på sigt, siger Jørgen Kronborg.

Da de først havde fundet de rigtige lamper, begyndte de at lede efter kunder - i første omgang i deres egne netværk.


Vi gik efter LED-lamper af høj kvalitet. Intet af det vi sælger, har under fem års garanti, og noget af det har syv års garanti. De lamper er måske dyrere i indkøb, men de tjener prisen ind på sigt.

Jørgen Kronborg, Kronborg LED.


- Vi gør det på den måde, at vi hjælper med alt fra tilbud, energiberegning, beregning af tilbagebetalingstid og den endelige montering, siger Martin Kronborg.

Martin og Jørgen Kronborg sigter mod en bred kundekreds med deres LED-løsninger. Foto Poul Osmundsen.

- Vi klarer alle typer af opgaver - lige fra få lamper hos private til belysning i store industri- og landbrugsbygninger. Vi har også leveret belysning til det maritime område, og vi sælger engros til installationsforretninger, fortsætter han.

Overordnet har de et væsentligt forretningsprincip.

- "Ordentlighed" er et emne, vi går meget op i begge to. Det vil vi gerne stå for, siger Jørgen Kronborg.

Annonce

Store besparelser

Der kan være rigtig meget at spare på at installere LED-belysning, fastslår Jørgen Kronborg.

- Investeringen er typisk tjent ind på to år, men det kan godt gå hurtigere end det - helt ned til halvandet år.

Opsætningen af belysningen sker ved hjælp af autoriserede installatører; Kronborg LED kan "levere" en elektriker til jobbet, men kunden kan også benytte en installatør efter eget valg til arbejdet.

Kronborg LED var faktisk kommet rigtig godt i gang, da coronaen ramte.

- Den har selvfølgelig sat vore planer noget tilbage; det har ikke været til at komme ud til kunderne på samme måde som før epidemien, siger Jørgen Kronborg.

Martin og Jørgen Kronborg har satset på LED-løsninger, der er nemme at montere. Foto Poul Osmundsen.

Men nu lysner det, synes de - selv om det selvfølgelig er svært at spå om, hvordan coronaen vil påvirke fremtiden.

- Det vi satser på fremover er en kontrolleret vækst. Det kunne da være sjovt at når derhen, hvor vi kunne ansætte en fuldtidssælger, siger Jørgen Kronborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterer til Skjern Håndbold efter nedtur: Fløjene var på toppen - bagkæden havde problemer

Skjern Håndbold

Nedtur i Skjerns nøglekamp: Cheftræner tror, semifinaleplads kræver mindst 8 af 10 mulige point

Annonce