Annonce
Ringkøbing-Skjern

To elever fra kristen friskole smittet med corona: Klassekammerater sendt hjem

Der bliver tomt i to klasselokaler på Videæk Kristne Friskole i det meste af denne uge. Arkivfoto: Jacob Schultz
Annonce

Videbæk: På Videbæk Kristne Friskole har man været forberedt på en situation, hvor en elev eller en medarbejder på et tidspunkt blev smittet med coronavirus. Og nu er det sket. Det fortæller skoleleder Jesper Friis.

- Vi har to børn, som er blevet smittet og testet positive efter en sammenkomst, siger han

Mellem sammenkomsten og testen gik der halvanden uge.

- Udfordringen er, at børnene ikke har haft symptomer. Og forældre til børnene er testet negative. På den måde er det noget, der kommer snigende og ånder os lidt i nakken, når der ikke rigtig er tegn på noget, lyder det fra skolelederen.

Så snart skolen fik besked om de positive covid-19-test, tog man konsekvensen og sendte begge elevernes klasser hjem sammen med de syv lærere og pædagoger, der har været i kontakt med dem. De kan først komme tilbage på skolen, når de kan fremvise negative covid-19-test.

- De blev testet i går, og de næste 72 timer vil vise, om der er andre, som er smittet. Vi håber og beder til, at der ikke er flere, siger Jesper Friis.

Annonce

Separerer eleverne

Selvom skolelederen havde håbet, at smitten var minimeret efter sommerferien, har man på skolen holdt fast i nogle sikkerhedsforanstaltninger for at begrænse spredningen.

-  Vi har har haft eleverne til at bruge deres egne indgange til klasseværelserne, så hver klasse bruger hver sin terrassedør. Eleverne må heller ikke være på fællesarealerne, og vi forsøger ikke at blande klasserne, siger Jesper Friis.

- Vi overholder de retningslinjer, der er, og lærer børnene om hygiejne og håndhygiejne. Men børn er børn, og de kan blive nogle små superspredere, når der ikke er symptomer. Derfor er det en god ide, at vi ikke løsner grebet endnu.

I første version af artiklen fremgik det, at børnene var blevet smittet ved en familiefest. Dette er ikke korrekt, og fejlen er rettet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavlere sværtet uden grund: Statens Seruminstitut sendte ikke spørgeskema til avlernes e-bokse

Ringkøbing

Lærervikar smittet med corona: Ringkøbing Skole sender flere end 100 hjem

Annonce