x
Annonce
Danmark

To danske studerende midt i orkanens øje: - Shanghai er en spøgelsesby lige nu

To 21-årige danske studerende, Mikkel Graulund Jørgensen (t.v.) og Tobias Løvkvist Bidstrup befinder sig lige nu i Shanghai og kan konstatere, at livet i millionbyen er tydelig påvirket af Coronavirus-udbruddet fra Hubei-provinsen, der er hovedcentrum for udbrud af virusset. Privatfoto
21-årige Mikkel Graulund Jørgensen befinder sig lige nu i Shanghai med sin kammerat Tobias Løvkvist Bidstrup. De to studerende, der begge læser på Copenhagen Business School og oprindeligt er fra Juelsminde og Aarhus-forstaden Brabrand, er rejst derud i tre måneder for at lære kinesisk.

Juelsminde: Mikkel Graulund Jørgensen, født og opvokset i Juelsminde, og hans kammerat Tobias Løvkvist Bidstrup fra Brabrand ved Aarhus befinder sig lige nu i Shanghai.

De to fyre har valgt i en periode på tre måneder at trække stikket fra deres studie på Copenhagen Business School for at lære kinesisk på en kinesisk sprogskole og ved at tale med lokalbefolkningen. En udfordring, de har døbt "Challenge Yourself".

Via daglige blogs, indslag over Youtube, beretter de om, hvordan det går med at være i Kina og med at få det kinesiske sprog ind under huden.

Men den personlige udfordring har de seneste uger fået et tvist i en anden kaliber med coronavirus og deraf begrænsede muligheder for at opleve byens liv og trængsel, end de to fyre havde forudset, da de satte sig på Air China og begav sig af sted mod Shanghai 10. januar.

De fortæller:

- Shanghai minder om en spøgelsesby lige nu. Der er stille på gaderne herude, og de fleste restauranter er lukket. Der er færre folk i metroerne, og alle bærer masker.

Annonce

Shanghai minder om en spøgelsesby lige nu. Der er stille på gaderne herude, og de fleste restauranter er lukket. Der er færre folk i metroerne, og alle bærer masker.

Mikkel Graulund Jørgensen og Tobias Løvkvist Bidstrup

Vildt men knap så kaotisk

Mikkel Graulund Jørgensen og Tobias Løvkvist Bidstrup, der begge er 21 år, har løbende både op til afrejse og efter ankomst til Shanghai overvejet, om de bør afbryde deres rejse og tage hjem.

Men de har besluttet at blive i landet og fortsætte deres sprogprojekt, fortæller de.

- Det er jo en ret vild situation det her, som har udviklet sig mere, end vi før afrejse havde forventet. Men folk tager det roligt, så det gør vi også. Det er faktisk knap så kaotisk at stå i situationen som at høre om den på tv, og vi har blandt andet ikke oplevet, at nogle hamstrer madvarer fra supermarkederne, siger Tobias Løvkvist Bidstrup.

- Så med mindre det på et tidspunkt bliver os pålagt eller stærkt anbefalet af myndighederne og Udenrigsministeriet at rejse ud af landet, kan man finde os her de næste mange uger, tilføjer Mikkel Graulund Jørgensen.

Senest har de kinesiske myndigheder valgt at lukke alle skoler i Shanghai frem til 7. februar for at mindske risikoen for yderligere smitte . Men heller ikke det har fået Mikkel Graulund Jørgensen og Tobias Løvkvist Bidstrup til at droppe deres mål med at lære det kinesiske sprog. I stedet bliver de i stedet undervist online, mens de også har tænkt sig at opretholde aftaler med deres medstuderende i det omfang, det er forsvarligt og kan lade sig gøre, forklarer de.

- Om lidt har vi en aftale med nogle venner på en bar. Det er stadig ok og fedt at være herude. Vi håber, det lykkes at blive herude, siger Mikkel Graulund Jørgensen og Tobias Løvkvist Bidstrup.

De to fyres plan er at blive i Shanghai en måned for herefter at rejse til Beijing i en måned. Tobias Løvkvist Bidstrup og Mikkel Graulund Jørgensen slutter deres rejse med ophold i den mindre kinesiske by Chengde i det nordlige af Kina, hvor de skal bo ved en lokal familie.

Mikkel Graulund Jørgensen og Tobias Løvkvist Bidstrup har besluttet at blive i Kina og fortsætte deres sprogprojekt de næste par måneder, med mindre Udenrigsministeriet anbefaler udrejse, fortæller de. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce