Annonce
Videbæk

To dages harmonikafestival i Videbæk i bededagsferien

Arrangørerne forventer, at omtrent 1.000 gæster besøger harmonikafestivalen 17. og 18. maj i Videbæk. Foto: PR
17. og 18. maj holder arrangeres der igen Videbæk Harmonika- og Musikfestival - i år med 38 orkestre.

Videbæk: Videbæk Harmonika- og Musikfestival holdes i bededagsferien 17. og 18. maj

Allerede onsdag 15. maj fra kl. 12 kommer de første campingvogne til sportspladsen bag Videbæk Idræts- og Fritidscenter.

Torsdag 16. maj kl. 14-16 er alle plejehjemsbeboere i Ringkøbing-Skjern Kommune inviteret til kaffe, brød og gratis underholdning af Videbæk Harmonikaklub. Torsdag aften kl. 19-22 er der gratis adgang for publikum, hvor alle de fremmødte musikere samles og spiller på kryds og tværs.

Fredag kl. 11 åbnes dørene for de første 100 gæster, der får en gratis sild og en snaps. Kl. 12-23 spilles der musik i de to haller. Lørdag kl. 12.30-23 fortsætter musikken.

Der er ifølge arrangørerne garanti for masser af dansevenlig harmonikamusik ved festivalen. Foto: PR

Masser af harmonika

Der deltager i alt 38 orkestre og forventes omtrent 1.000 gæster.

For nogle år siden begyndte festivalen så småt at indføre anderledes musik til et bredere publikum. Der er således blevet spillet både irsk, country, pop- og dansemusik på harmonika.

I år deltager tre orkestre fra Tyskland: "Fortuna" fra Hamborg, der har besøgt festivalen i 20 år, "Frohsinn" ligeledes fra Hamborg samt "La Musica" fra Pinneberg.

"Harmonika Horrana" kommer helt fra Bornholm for tredje gang og de spiller rigtig frisk dansemusik.

"Snuptaw" er fem spillemænd fra Silkeborgegnen, som er med for første gang med folkemusik. "Låsby Harmonikaklub" er også nye på scenen ligesom "Lizet Band" fra Haslev på Sjælland.

Nyt i år er også "Oldboys Rocking og Sarah", som spiller rock, folk- og countrymusik fra 50'erne, 60'erne og 70'erne med inspiration fra Elvis, Kim Larsen, Johnny Cash, Creedence Clearwater Revival og Poul Krebs.

Byen arrangerer i forbindelse med festivalen et stort kræmmermarked med 300 meter borde i hele hovedgadens længde lørdag 18. maj kl. 8.30-12.30.

Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold

Skjern sejrede sikkert mod oprykkerne - men de kunne have vundet større

Mest læste

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce