Videbæk

To dages harmonikafestival i Videbæk i bededagsferien

Arrangørerne forventer, at omtrent 1.000 gæster besøger harmonikafestivalen 17. og 18. maj i Videbæk. Foto: PR
17. og 18. maj holder arrangeres der igen Videbæk Harmonika- og Musikfestival - i år med 38 orkestre.

Videbæk: Videbæk Harmonika- og Musikfestival holdes i bededagsferien 17. og 18. maj

Allerede onsdag 15. maj fra kl. 12 kommer de første campingvogne til sportspladsen bag Videbæk Idræts- og Fritidscenter.

Torsdag 16. maj kl. 14-16 er alle plejehjemsbeboere i Ringkøbing-Skjern Kommune inviteret til kaffe, brød og gratis underholdning af Videbæk Harmonikaklub. Torsdag aften kl. 19-22 er der gratis adgang for publikum, hvor alle de fremmødte musikere samles og spiller på kryds og tværs.

Fredag kl. 11 åbnes dørene for de første 100 gæster, der får en gratis sild og en snaps. Kl. 12-23 spilles der musik i de to haller. Lørdag kl. 12.30-23 fortsætter musikken.

Der er ifølge arrangørerne garanti for masser af dansevenlig harmonikamusik ved festivalen. Foto: PR

Masser af harmonika

Der deltager i alt 38 orkestre og forventes omtrent 1.000 gæster.

For nogle år siden begyndte festivalen så småt at indføre anderledes musik til et bredere publikum. Der er således blevet spillet både irsk, country, pop- og dansemusik på harmonika.

I år deltager tre orkestre fra Tyskland: "Fortuna" fra Hamborg, der har besøgt festivalen i 20 år, "Frohsinn" ligeledes fra Hamborg samt "La Musica" fra Pinneberg.

"Harmonika Horrana" kommer helt fra Bornholm for tredje gang og de spiller rigtig frisk dansemusik.

"Snuptaw" er fem spillemænd fra Silkeborgegnen, som er med for første gang med folkemusik. "Låsby Harmonikaklub" er også nye på scenen ligesom "Lizet Band" fra Haslev på Sjælland.

Nyt i år er også "Oldboys Rocking og Sarah", som spiller rock, folk- og countrymusik fra 50'erne, 60'erne og 70'erne med inspiration fra Elvis, Kim Larsen, Johnny Cash, Creedence Clearwater Revival og Poul Krebs.

Byen arrangerer i forbindelse med festivalen et stort kræmmermarked med 300 meter borde i hele hovedgadens længde lørdag 18. maj kl. 8.30-12.30.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing For abonnenter

Planen var at blive elektriker - men nu er planterne blevet et livsværk

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce