Annonce
Skjern

To biler i voldsomt sammenstød: Hovedvej blev spærret efter uheld

To biler stødte frontalt sammen på Rute 11 Vardevej tirsdag eftermiddag. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Tirsdag eftermiddag er der sket et uheld på Vardevej, som betød at vejen er blev spærret mellem Brosbølvej og Østerhedevej nær Sønder Vium. Det oplyser vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Ole Vanghøj. Uheldet skete klokken 16.22.

- Det er to biler, der er kørt næsten frontalt sammen. Der er ingen personer, der er kommet til skade, men der er sket voldsomme materielle skader. Den ene bil ligger på hovedet, fortæller vagtchefen.

Vejen blev spærret i begge retninger, men er efter knap et par timer blevet åbnet helt igen.

Vagtchefen ved endnu ikke, hvorfor uheldet skete, men den ene bil kom tilsyneladende af en eller anden grund over i den modkørende vejbane.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det lyder godt, men: De passer ikke på Danmark

Det er så let at stille sig op og sige, at ”jeg passer på Danmark”. Det lyder godt. Man virker handlekraftig. Men når man som Mette Frederiksen er statsminister, har man andre forpligtelser end at gå med de nemme og populære løsninger, som hun gjorde, da hun præsenterede regeringens bud på, hvordan vi forhindrer terrordømte i at planlægge og udføre mere terror, når de er sluppet ud af fængslet. En regeringschef har pligt til at vælge løsninger, der holder sig inden for rammerne af, hvilken type land vi gerne vil være. Og her svigtede Mette Frederiksen. Hun foreslår nemlig, at personer, der har afsonet en dom for terror, kan forbydes at færdes i bestemte områder og have kontakt til bestemte personer i op til ti år. For at undersøge, om de overholder forbuddet, skal politiet have ret til uden dommerkendelse at trænge ind i deres hjem og undersøge deres computere. Det er her, statsministeren glemmer sin forpligtelse over for retsstatens principper. Grundloven siger helt uden dikkedarer i paragraf 72, at både husundersøgelser og undersøgelser af borgernes kommunikation kun kan ske efter en retskendelse. Der står dog også, at man kan lave love, der giver undtagelse fra paragraffen, og det er så dét, regeringen vil gøre. Men det er grundlæggende helt forkert. Regeringens forslag om at øge straffene for terror og terrorrelaterede forbrydelser betragteligt er helt i orden. Det er også rimeligt at udstede forbud om ophold og kommunikation for denne ekstraordinært usympatiske gruppe af forbrydere. Og spark dem endelig ud af landet, når der er lovhjemmel til det. Det må bare aldrig blive andre end en domstol, der gør domstolenes arbejde. Magtens tredeling er et princip, der ikke må fraviges. Hverken politikere eller myndigheder skal afsige domme eller udstede retskendelser. Det skal kun dommere. Det har regeringens normale støtter forstået, men de borgerlige partier sikrer flertallet til endnu et skridt væk fra retsstaten. De skulle skamme sig. De passer ikke på Danmark.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];