Navne

To 18-årige kvindelige fodboldtrænere fra Ulfborg overrasket med pris på DBU-møde

Anne Sig Bernhard (i midten) og Sophie Krogh Jensen (th.) - begge 18 år og trænere i SHN/Ulfborg - modtog Åge Eltons Initiativpokal på DBU Jylland Region 2's årsmøde. Næstformand Torben Nielsen overrakte prisen. Foto: Sidsel Reitz Krarup.

Takket være to 18-årige trænere er 20 piger startet til fodbold, og det blev de hædret for på DBU Jylland Region 2's årsmøde

Ulfborg: For et år siden fyldte pigefodbolden ikke meget i SHN/Ulfborg. Nogle enkelte spillere var aktive i klubben, men de var ikke nok til at stille hold og måtte spille kampe med klubbens drengehold. Men da to syttenårige piger påtog sig trænergerningen og gik i spidsen for at etablere et pigehold, blev der pustet nyt liv i den skrantende pigeafdeling.

I løbet af kort tid fik Anne Sig Bernhard og Sophie Krogh Jensen stablet et hold på benene med omkring 20 spillere fra 7 til 11 år.

På DBU Jylland Region 2's årsmøde i Aulum mandag aften fortalte Anne og Sophie i fællesskab med Jan Hansen fra SHN/Ulfborgs fodboldudvalg om, hvordan de er kommet i gang med trænergerningen. Pigerne roste klubben og Jan Hansen for altid at hjælpe og stå til rådighed og fremhævede det som vigtige faktorer for, at de fortsætter.

De tre fodboldfrivillige modtog klapsalver fra salen, og så ventede der pigerne en overraskelse.

Næstformand i DBU Jylland Region 2, Torben Nielsen, overrakte Anne Sig Bernhard og Sophie Krogh Jensen Åge Eltons Initiativpokal for deres engagement i pigefodbolden i SHN/Ulfborg.

Et mønstereksempel

SHN/Ulfborg skriver blandt andet i sin prisindstilling:

- Det er rigtig positivt, at vi har fået Anne og Sophie med på trænersiden. De viser overfor de andre unge i området, at man gør en forskel for andre, hvis man involverer sig. De små spillere ser op til dem til træning, de små flokkes om dem i hallen eller på anlægget, de små hilser på dem i byen. Vi vil så gerne gøre det til en trend i vores Ulfborg IF, at de unge involverer sig tidligt, og det er Anne og Sophie et mønstereksempel på.

Sjovt og udviklende

Trænererfaringen har Anne og Sophie tilegnet sig med tiden, og de var så heldige at blive del af et lokalt pigefodboldprojekt, som har stillet en rådgiver fra DBU til rådighed. Det har givet dem inspiration til sjove og udviklende træningsøvelser og lege.

Med hæderen modtog Anne Sig Bernhard og Sophie Krogh Jensen en pokal og 5000 kroner.

0/0
Navne

Uffe Tang skifter til TV 2 News

Navne

Museumsdirektør: Fisk og fritter ved havet - sammen med Ghita Nørby

Navne

Nyuddannede murere fra Herningsholm

Mindeord

Et engageret, ydmygt og meget venligt menneske er borte: Tak for sangen, mor!

Navne

Erfaren kok bestyrer i museumscafé

Navne

Ny regionskonsulent i Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland

Navne

Guldkonfirmation i Lønborg Kirke