Annonce
Kultur

To års samarbejde med Royal Copenhagen udstilles: Cathrine Raben Davidsens "Totem" kommer til Clay

Cathrine Raben Davidsens udstilling indeholder blandt andet ansigtsurner som her i saltbrændt stentøj. Foto: Anders Hviid
Annonce

Billedkunstner Cathrine Raben Davidsen er dybt optaget af forholdet mellem mennesket, naturen og den spirituelle verden. Det giver sig til udtryk i hendes kunst, som i form af udstillingen "Totem" nu kan opleves på Clay i Middelfart.

Der udstiller hun keramiske krukker inspireret af gamle hekseflasker og ansigtsurner fra den sene bronzealder med kultisk betydning i samspil med malerier, tegninger og grafik samt et håndgjort tapet og en kosmisk animationsfilm, der kredser om temaet animistisk spiritualitet og totemisne.

Animisme er en overbevisning om, at alt i naturen har en sjæl på samme måde som mennesker. Blandt de animistisk troende er et totem - som er udstillingens titel - et tilbedelsesobjekt, der har til formål at styrke gruppens identitet og samhørighed. Det kan både være i form af et træ, et dyr, en flod eller et bjerg, og udstillingstitlen handler dels om at stå alene og dels om at have et åndeligt tilhørsforhold med dyrene, planterne og den natur, vi omgiver os med. Men titlen handler også om at tilhøre en klan og være en del af et fællesskab. Det forklarede Cathrine Raben Davidsen til Berlingske, da udstillingen blev vist i København.

Udstillingen er resultatet af et toårigt samarbejde med Royal Copenhagen, der har givet Cathrine Raben Davidsen mulighed for at trække på fabrikkens ekspertise inden for porcelæns- og stentøjsfremstilling i sine eksperimenter med gamle glasurer og nye brændinger.

Udstillingen kan ses frem til 9. august 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Kampen mod aids kan vindes

Skjern Håndbold

Skjern mistede sejren få sekunder før tid: Genlæs livebloggen her

Annonce