Annonce
Kultur

To års samarbejde med Royal Copenhagen udstilles: Cathrine Raben Davidsens "Totem" kommer til Clay

Cathrine Raben Davidsens udstilling indeholder blandt andet ansigtsurner som her i saltbrændt stentøj. Foto: Anders Hviid

Billedkunstner Cathrine Raben Davidsen er dybt optaget af forholdet mellem mennesket, naturen og den spirituelle verden. Det giver sig til udtryk i hendes kunst, som i form af udstillingen "Totem" nu kan opleves på Clay i Middelfart.

Der udstiller hun keramiske krukker inspireret af gamle hekseflasker og ansigtsurner fra den sene bronzealder med kultisk betydning i samspil med malerier, tegninger og grafik samt et håndgjort tapet og en kosmisk animationsfilm, der kredser om temaet animistisk spiritualitet og totemisne.

Animisme er en overbevisning om, at alt i naturen har en sjæl på samme måde som mennesker. Blandt de animistisk troende er et totem - som er udstillingens titel - et tilbedelsesobjekt, der har til formål at styrke gruppens identitet og samhørighed. Det kan både være i form af et træ, et dyr, en flod eller et bjerg, og udstillingstitlen handler dels om at stå alene og dels om at have et åndeligt tilhørsforhold med dyrene, planterne og den natur, vi omgiver os med. Men titlen handler også om at tilhøre en klan og være en del af et fællesskab. Det forklarede Cathrine Raben Davidsen til Berlingske, da udstillingen blev vist i København.

Udstillingen er resultatet af et toårigt samarbejde med Royal Copenhagen, der har givet Cathrine Raben Davidsen mulighed for at trække på fabrikkens ekspertise inden for porcelæns- og stentøjsfremstilling i sine eksperimenter med gamle glasurer og nye brændinger.

Udstillingen kan ses frem til 9. august 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Jens Andersen om Kim Larsens liv

Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce