Annonce
Tarm

Tjek dit krudt: Fyrværkerisælger tilbyder at ombytte farligt batteri

Flot ser det ud, når vi danskere markerer et årsskifte. Arkivfoto
Indehaveren af Nygaards Krudtlager ved Vostrup er villig til at ombytte farlige batterier, der er købt hos andre forhandlere af fyrværkeri.
Annonce

Vostrup: Hvis du ligger inde med et fyrværkeri-batteri, der hedder Intense, bør du undlade at sætte ild til lunten. Ifølge Sikkerhedsstyrelsen er der nemlig risiko for, at batteriet vælter, når det skydes af.

Hans Nygaard, der står bag Nygaards Krudtlager på Nordre Skavenvej vest for Vostrup, har ikke solgt den slags Intense-batterier fra firmaet Johansen Fireworks, men alligevel tilbyder han nu bytteservice:

- Da det ikke er købt hos mig, kan jeg ikke udlevere kontanter. Men vi finder en pris, og så kan folk bytte til noget andet fyrværkeri, siger Hans Nygaard.

Han råder folk til at kigge forbi Nygaards Krudtlager, hvis de er i tvivl om kvaliteten af det batteri, de har investeret i.

Efter test-affyringer i 2017 og 2018 har Sikkerhedsstyrelsen påbudt Johansen Fireworks at trække alle Intense-batterier tilbage fra forhandlerne, men det har nu vist sig, at de farlige batterier fortsat er i fri handel.

Intense-batterierne har et såkaldt CE-registreringsnummer, der hedder 0163-F2-3853:

- Det er ikke nogle, jeg har solgt. Det kan jeg skrive under på, tilføjer Hans Nygaard.

Annonce

Maskinbygger i Ringkøbing

Siden han var dreng, har manden bag Nygaards Krudtlager interesseret sig for fyrværkeri, og for et års tid siden valgte han at gå ind i branchen.

Ifølge Hans Nygaard er det netop batterier, der sælger bedst, og fra sit eget sortiment anbefaler han 'Dannebrog' til 499 kroner. For de penge får man et batteri med 49 skud, der farver nattehimlen rød og hvid, inden der rundes af med guld og glimmer.

- Det er et hit, siger Hans Nygaard, der i det daglige er ansat som maskinbygger hos JSB Plast i Ringkøbing.

Johansen Fireworks hedder i dag J-Fireworks, og det er fortsat muligt at finde et Intense-batteri på firmaets hjemmeside. Batteriet kan dog ikke købes, da det er udgået.

De farlige Intense-eksemplarer, som Sikkerhedsstyrelsen alligevel har fundet ved kontrolbesøg på fyrværkerisalgssteder på det seneste, har sandsynligvis ligget på lager fra tidligere år, mener Hans Nygaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

World Cleanup Day i Troldhede

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Ringkøbing-Skjern

Ansat smittet med corona: Skole og børnehave opfordrer forældre til at hente børnene

Annonce