Annonce
Erhverv

Tivoli vil have biler væk og gøre plads til bypark

Forlystelsesparken Tivoli i København kaster alle kræfter ind på at få lavet en bypark foran hovedindgangen.

Hvis det står til Tivoli, skal der lukkes for biltrafik på Vesterbrogade mellem H.C. Andersens Boulevard og Bernstorffsgade i København. Dermed vil der være plads til at plante træer og andet grønt foran hovedindgangen til Tivoli.

- Vi synes, at en bypark på den strækning passer som fod i hose til de visioner, som København i øvrigt har med flere grønne opholdsrum i byen, siger Tivoli-direktør Lars Liebst:

- Derfor tilbyder vi nu at stille os i spidsen for den fortsatte idéudvikling, som gerne skulle lede videre til et succesfuldt partnerskab mellem Tivoli, Københavns Kommune, naboerne og andre private aktører, både med hensyn til udformning, drift og finansiering.

En sådan plan skal godkendes af byens politikere. Fungerende teknik- og miljøborgmester Karina Vestergård Madsen (EL) og overborgmester Frank Jensen (S) er umiddelbart begejstrede.

- Jeg siger aldrig nej til flere træer i byen, siger Frank Jensen.

- Første skridt er at se nærmere på trafikken og få lavet en samlet plan for hele området, så vi sikrer os, at man stadig kan komme frem og tilbage gennem byen, og der ikke opstår yderligere trængsel i området.

- Det vil jeg gerne sætte mig i spidsen for sammen med teknik- og miljøborgmesteren, siger Frank Jensen.

Ifølge Tivolis direktør, Lars Liebst, vil en bypark også give mulighed for cykelparkering i større skala end i dag.

Derudover vil det løse sikkerhedsudfordringer i forbindelse med arrangementer med store menneskemængder tæt på biltrafikken som ved Tivolis fredagskoncerter.

Projektet skal nu i høring hos borgere og områdets andre naboer. Derudover skal forvaltningen og politikerne på rådhuset se på ændringer i lokalplaner og andre godkendelser.

Derudover skal man finde ud af, hvordan projektet skal finansieres.

Ud over byparken skal politikerne tage stilling til et andet initiativ. Med arkitekten Bjarke Ingels i spidsen vil Tivoli opføre et 70 meter højt hotel på 18 etager inde i parken.

Også her skal kommunen godkende projektet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Innovest II droppet: Byråd vil hellere renovere Skjerns gamle rådhus

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Annonce