Tarm

Tip fra Tarm fik tyveknægte anholdt

Modelfoto

De mange indbrud på vestjyske landejendomme på det seneste kan nu være opklaret.

TARM: To mænd fra Litauen bliver i dag fremstillet ved et grundlovsforhør ved Retten i Herning. De er sigtet for en række indbrud på landejendomme i det vestjyske, og det er en mand fra Tarm-området, som er årsag til, at politiet kunne slå en klo i dem.

Anholdelsen skete mandag, efter at manden, der bor på en landejendom ringede til politiet og fortalte, at to udlændinge havde været på hans gårdsplads og spurgt efter vej. Manden var opmærksom på, at det netop er den fremgangsmåde, som flere udenlandske tyve bruger, hvis der er nogen hjemme, når de kommer for at begå indbrud.

- Den gode borger havde taget bilens danske registreringsnummer, og den viste sig at være stjålet. Så vidste vi, at der var lusk med i spillet, fortæller Poul Fink, vicepolitikommissær ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Hunde tog dem

Patruljer fra både Midt- og Vestjyllands Politi og Sydøstjyllands Politi blev sendt til stedet og kom på sporet af de formodede tyves bil lige syd for kredsgrænsen. De to mænd, der er 31 og 22 år, forsøgte at stikke af fra betjentene ud over en mark, men politihundene satte efter, og så kom de ikke langt.

- Vi sigtet dem for forsøg på tyveri fra landejendomme ved Tarm og for en stribe andre indbrud i vores kreds, fortæller Poul Fink.

Anholdt i Hovborg

Allerede i sidste uge blev en litauisk mand, der menes at stå i forbindelse med de to andre litauere, anholdt nær Hovborg af Syd- og Østjyllands Politi efter et tip fra en vågen borger. De to politikredse har længe haft et øje på litauerne, og efterforskningen har vist, at mændene skulle blive i Danmark frem til 29. november.

- Han er sigtet for tre indbrud og er varetægtsfængslet. Der er ingen tvivl om, at de har været på tyvetogt, fortæller Ole Hillerup, politikommissær ved Sydøstjyllands Politi.

Dagens grundlovsforhør ved Retten i Herning vil formentlig blive holdt bag lukkede døre.

0/0
Tarm

Sådan var Lina, Lene og Tina

Tarm

Stort billedgalleri: 350 sang med Lars Løkke og Kristian Jensen

Tarm

På udflugt med Seniorgården i Tarm

112

Knallerist drønede ind i helleanlæg

Tarm For abonnenter

I kirkegårdens stille ro er der godt at bo

Kultur

Kulturhus nåede målet med lokal pengejagt: Send penge, så vi kan begynde på millionbyggeri

112

Mand havde røget hash før han kørte bil

Tarm

Statsminister trak fuldt hus til højskolesang og afslørede hvorfor valgkampen er så lang

Tarm

Handel gik i vasken: Hoven Plejehjem bliver alligevel ikke bosted for udviklingshæmmede