Annonce
Ringkøbing

Tina læser godmorgen-historier for hjemsendte børnehavebørn

Tina Lundgreen får både glade reaktioner fra børn og voksne, efter hun er begyndt at læse en daglig historie på Facebook for de børn, der ikke kan komme i børnehave lige nu. Foto: Facebook
Pædagog Tina Lundgreen fra daginstitutionen Vasegården har i en uge læst historier for de mange børn, som for tiden ikke kan komme i børnehave.

Rindum: Man kan faktisk godt være sammen hver for sig, som corona-sloganet siger.

Det mener pædagog Tina Lundgreen fra daginstitutionen Vasegården, som hver eneste dag i denne uge har bevist det, når hun klokken 10 har læst historier live på Facebook for de mange børn, som på grund af corona-krisen ikke kan komme i børnehave.

- Jeg havde egentlig ikke tænkt på, hvor meget børnene savner os og den hverdag, de kender. Men det er jeg blevet klar over. Nu er der jo også gået fire uger, og feriestemningen er overstået derhjemme, fortæller hun.

Annonce

Børn og forældre er begejstret

Tina Lundgreen fik idéen til højlæsning på Facebook efter at have set, hvordan komikeren Melvin Kakooza bruger live-videoer til at få danskerne til at hjemmetræne. Hun kunne også se, at andre brugte de sociale medier.

- Jeg var på arbejde for at passe de børn, der havde brug for nødpasning. Men vi kunne ikke sidde tæt, som vi plejer, og derfor optog jeg historien - og kunne samtidig sende til de børn, der ikke er i børnehave, fortæller Tina Lundgreen.

Børnene er begejstrede. Det samme er deres forældre.

"Agnes glæder sig allerede til næste gang. Det samme gør hendes far. Det giver lige 15 minutters pause. Super idé". Sådan skriver Agnes' far på Facebook og sender en tommel op til initiativet.

Frække børn

Pædagogen fra Vasegården vælger sine personlige favoritter. Hun kan bedst lide bøger med frække børn, og derfor har ungerne kunnet høre om Vitello, der får en klam kæreste, og Lars og Lone, der er alene hjemme med en motorsav.

Da hun en dag ikke lige havde den bog, hun gerne ville læse højt, efterlyste hun den. En tidligere forælder i børnehaven gav lyd og ville gerne låne den ud, og på bedste corona-vis kunne Tina Lundgreen hente den på en bænk.

Fredag var der ingen børn i nødpasning på Vasegården, og derfor valgte Tina Lundgreen at læse historier hjemmefra.

- Jeg står til rådighed, så jeg bliver ved med at læse. Også i næste uge. Der er sikkert nogle børn, som ikke kommer på den påskeferie, de skulle have været på. Så de kan lytte med, når jeg læser klokken 10, fortæller hun.

Når man ikke live-sendingen, ligger videoen klar til at blive set eller genset.

- Jeg hørte fra nogen, som sagde tak for godnat-historien, så det kan de også bruges til. Jeg synes, det er hyggeligt. Og det er der heldigvis også nogle børn, der gør, siger Tina Lundgreen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce