Annonce
Videbæk

Tina får lov til at indspille sin egen countrysang: - Jeg ved, jeg har masser på hjerte

Som teenager havde Tina Wiberg en stor drøm om at blive professionel fodboldspiller, men da hun blev gravid som 17-årig, blev der andet at se til i livet. I dag nyder den 33-årige kvinde fra Videbæk, at hun har godt gang i en anden drøm, der handler om at optræde som sanger. Arkivfoto: Johan Gadegaard
33-årige Tina Wiberg fra Videbæk har vundet en konkurrence, der sikrer hende tid i et professionelt musikstudie.

Videbæk: Mange musikere har drømmen, men i virkelighedens verden er det de færreste, der bryder gennem lydmuren og skaber sig et hit.

Tina Wiberg fra Videbæk er også udmærket klar over, at vejen er lang, men lige nu er hun klar til at tage et skridt i den helt rigtige retning.

Den 33-årige vestjyde - der som kunstner bruger navnet Sanglærken - har således netop vundet tid til at indspille en sang i det topprofessionelle studie Mørkværk, der har adresse mellem Bjerringbro og Hadsten:

Annonce

- Jeg har allerede fem sange, der er klar, men jeg er udfordret af, at jeg ikke er musiker. Jeg kan ikke selv komponere, så jeg har brug for noget professionel sparring for at komme videre, siger Tina Wiberg.

Den rette hjælp har hun nu udsigt til at få hos ejeren af Mørkværk, Anders Christiansen, der i juledagene udlovede en præmie til en værdi af 7500 kroner på studiets Facebook-side. Og den heldige vinder er altså Tina Wiberg:

- Han har lige skrevet til mig, at han er i Sverige. Han ringer til mig i næste uge for at aftale tid i studiet, siger hun.

'Min jyske dialekt'

På musikstudiets Facebook-side fortæller Anders Christiansen, at præmien kan realiseres på flere måder:

"Enten, at jeg skriver musikken ud fra dine anvisninger og laver et helt arrangement fra bunden af, hvor vi deler rettighederne 50/50. Eller det kan også være på baggrund af et nummer, hvor du har grundidéen til akkorder, melodilinje eller lignende".

I opslaget oplyser indehaveren af Mørkværk også, at "hvis du hellere vil indsynge derhjemme, så kan det også lade sig gøre":

- Til slut mixer og master jeg nummeret indtil, at vi er helt lykkelige. Derefter er sangen helt klar til udgivelse, lyder det fra Anders Christiansen.

Tina Wiberg har en klar idé om, at det skal være et countrynummer:

- Jeg hælder nok til det engelske sprog, så man ikke kan høre min jyske dialekt, selv om det også kan have en charme, siger Sanglærken, der finder meget inspiration i at lytte til sanger og sangskriver Tina Dickow.

Annonce

Fællessang til sommer

Da hun var i 20'erne, havde Tina Wiberg - der i dag er mor til tre - en drøm om at blive et navn på musikscenen. Og hun drømmer stadigvæk:

- Det er klart, at jeg gerne vil prøve at komme ud at spille på nogle større steder, siger Tina Wiberg, der netop har fået deltidsansættelse på det socialpædagogiske opholdssted Fjordlivet i Ringkøbing.

Sideløbende har hun godt gang i musiklivet, da hun sammen med den 19-årige gymnasieelev Sebastian Hahn fra Ringkøbing optræder som duoen 'Sanglærken & Sebastian'.

Jeg hælder nok til det engelske sprog, så man ikke kan høre min jyske dialekt

Tina Wiberg, sanger, Videbæk

Lige nu er makkerparret ved at arrangere en stribe arrangementer med sommer-fællessang, der kommer til at ramme byer som Ølstrup, Hvide Sande, Velling, Kloster, Hee, Skjern og Ringkøbing.

- Jeg synes, jeg er megaheldig; at vi kommer så meget ud at spille, som vi gør. Vi har travlt, siger Tina Wiberg.

Annonce

En sang i eget navn

'Sanglærken & Sebastian' arbejder også på at skabe en kirketurné, der skal skabe lys i mørket, når 2022-kalenderen når frem til oktober, november og december.

Med studie-præmien i hus ser Tina Wiberg frem til at udgive en sang i eget navn:

- Jeg vil gerne røre folk med det, jeg synger. Det er noget andet at synge en anden persons sang. Jeg ved, at jeg selv har masser på hjerte.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

PFOS-sagen: Forsyningsdirektør overrasket over giftstof i Atlantic Sapphire-vandet

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Nye græsgange: Skjern Håndbold skal sælge tidligere anfører Bjarte Myrhols produkt

Navne For abonnenter

En advarsel fra kroppen gjorde udfaldet: Kirkegårdsleder i Ringkøbing takker af efter 48 år

Skjern

Lokal fagforenings-krig fortsætter: Lauge Bonde slæbes i Arbejdsretten

Hvide Sande

Lalandia rydder op efter blæsevejr: - Plastik og  byggeaffald kan komme alle steder fra, men vi tager hånd om det

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Skjern For abonnenter

Farmor var kogekone i Sædding Forsamlingshus, og far har drevet flere restauranter: Mads Bøndergaard har altid vidst, han skulle være kok

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Leder

Dagbladet mener: Mere end svært at se logikken i lukningen af akutklinikken

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Sport

Pyt med landskamp på tv: 100 tilskuere valgte at se håndbold live i Rækker Mølle

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Erhvervsnavne: Nyt gulvfirma, nyt transportfirma og seks andre nye selskaber

Ringkøbing-Skjern

Se, om du er med på listen: Her er de 50 mest populære navne i kommunen

Annonce