x
Annonce
Mad og drikke

Tilbudsvinen passer godt til færdigret fra Bilka

Blandingen af grenache, syrah og carignan i chilenske Montgras' Antu-serie er et godt køb på tilbud, og vinen harmonerer med Bilkas bud på svinemørbrad med flødekartofler.

Brødtekst

Flødekartofler med mørbrad af gris, Bilka: 59,95 kroner (1,082 kilo)

Køb denne færdigret for kødets skyld. Det er mørt og moderat krydret, så du selv kan give det et ekstra pift med fx hvidløg, chili eller grill-krydderi, hvis du holder af det. Der er rigelig mad til to sultne voksne i bakken, som i øvrigt kan genbruges, fx hvis du skal grille til sommer. Flødekartoflerne er et godt stykke fra en smag af hjemmelavet, men du kan snyde dem bedre ved at rive lidt muskatnød og evt. lidt ost over, inden du varmer retten i ovnen. Prisen trækker lige op på fire små stjerner.

2017 Antu Grenache - Syrah - Carignan, Montgras, Colchagua Valley, Chile, Bilka: Købt på tilbud til 59 kroner i uge 6/normalpris 99 kroner (14,5 procent)

50 procent grenache, 35 procent syrah, 15 procent carignan. Medium rød og gennemsigtig i glasset. Sødmefuld, bærparfumeret duft med blåbær, mørke kirsebær og solbær, der dominerer over fadpræget. Også i smagen sætter de mørke bær et solidt aftryk, men de 12 måneders lagring på franske fade fornemmes lidt tydeligere. Vinen har tydelige tanniner, men de er godt pakket ind i den næsten svulstige frugt. Det gælder også vinens syre, som imidlertid er godt doseret og giver saftighed. Det er en vin, der nok har stor bærsødme, men vil lidt mere end simple marmeladevine. Den er stadig ung og kunne være sjov at smage om fire-fem år (hvilket man ikke kan sige om alle vine i denne prisklasse). Til tilbudsprisen trækker den ubesværet fire store stjerner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Alt udsolgt midt i corona-hjemsøgelsen

Dagens gode lokale erhvervsnyhed i går var, at Lalandia nu har solgt samtlige 440 feriehuse i den kommende feriepark i Søndervig. Nogle af os husker sikkert, hvordan de første ferieparkplaner i Søndervig blev stoppet af finanskrisen i 2008, og det tog årevis og et gigantisk benarbejde fra projektmager Keld Hansens side at få pustet nyt liv i projektet igen. Sådan ser det heldigvis ikke ud til at ende denne gang. Ingen af os ved, hvor landet lander økonomisk, når corona-krisen engang er slut; sjovt bliver det ikke, så meget er sikkert. Men folk har altså ikke mistet modet til at investere i feriehusprojektet i Søndervig, og det er positivt af flere grunde. For det første er det med til at sikre, at projektet bliver gennemført, og det er endnu vigtigere, end det var før coronakrisen; det vil tilføre turismen i vort område et kvalitetsløft, vi får brug for i efter-corona-verdenen. Lalandia vil være endnu en grund til at vælge at tage på ferie i vort område frem for andre steder. For det andet bidrager Lalandia-byggeriet og de investeringer i infrastrukturen i området, som det medfører, til at skabe aktivitet i lokalsamfundet, både i byggefasen og i den efterfølgende driftsfase. Det er vigtigt, for vi må regne med, at arbejdsløsheden stiger voldsomt, i alt fald i en periode, og derfor har vi brug for alle de arbejdspladser, vi kan skaffe. For det tredje - og det er ikke det mindst vigtige - vil synet af, at der sker noget, at der er gang i byggeaktiviteterne, være med til at løfte optimismen og troen på, at samfundet ikke er kastet ned i en afgrundsdyb depression. Noget af det mest nedslående ved finanskrisen i 2008 var netop, at alt i en periode gik i stå. Der er ingen grund til at besmykke virkeligheden. Lige nu står vi midt i den værste krise, økonomisk og sundhedsmæssigt, nogen af os kan huske. Hvordan verden ser ud på den anden side af tunnellen, ved vi selvsagt ikke. Derfor er det også så vigtigt at glæde sig over det, der trods alt peger hen imod fremtidig vækst og udvikling i vort område. Hvem ved - måske god plads og masser af frisk luft fremover vil være et af de bedste turistmæssige salgsargumenter. Det kan vi alt fald byde på her i Naturens Rige.

Ringkøbing

Mor til fire: - Det er op til mig at vælge, om jeg sender mine børn afsted

Annonce