Annonce
Sport

Tilbagevendt tomålshelt: Vildt meget pres på

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Joakim Mæhle kunne som sine holdkammerater mærke presset før kampen mod Østrig. Det kom der to mål ud af.

Først ude med riven over en bænkeplads og siden Danmarks store helt ved U21-EM.

Joakim Mæhle vendte torsdag tilbage i overbevisende stil med to mål, da Danmark besejrede Østrig med 3-1 og dermed bevarede håbet om avancement til semifinalen.

- Vi vidste inden kampen, at det var en finale. Hvis ikke vi vandt, stod vi med det ene ben ude af turneringen. Så der var helt vildt meget pres på, siger Mæhle til DR.

- Jeg synes, vi lykkedes med (at håndtere) det fra start af. Og så var det bare fantastisk at kunne være med til at hjælpe holdet.

Efter Danmarks nederlag til Tyskland var den tidligere AaB'er og nuværende nyslåede belgiske mester med Genk ude med kritik af sin bænkeplads mod tyskerne.

Siden beklagede han sit udbrud, og mod Østrig lod han så støvlerne tale.

Joakim Mæhle scorede to flotte mål til 1-0 og siden 2-1, efter at Østrig havde brændt et straffespark.

- Det var lidt nervepirrende, også med straffesparket. Det må vi takke Iver (Daniel Iversen) for, at han tog. Jeg synes ikke, vi helt fik de kendelser med os, som de gjorde, men vi fortsatte som et hold, og det var klasse.

- Nu skal vi fortsætte med det momentum og den selvtillid, vi har taget med fra denne kamp, og så er jeg sikker på, vi vinder (over Serbien i sidste gruppekamp på søndag), siger Mæhle til DR.

De to mål mod Østrig var hans første på U21-landsholdet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skoleledere om folketingspolitikere: Et klart løftebrud!

Læserbrev: Regeringen går mod egne løfter, når den vil spare på erhvervsskoler og gymnasier. 28,9 mio. på erhvervsskolerne og 18 mio. på gymnasier: så meget vil Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Konservative, Alternativet og Liberal Alliance spare om året fra 2021-2023. Dét vil ramme skolerne hårdt. Allerede nu er både erhvervsskoler og gymnasier hårdt ramt af det berygtede 2% omprioriteringsbidrag – en pæn indpakning af en årlig besparelse, der ikke kan undgås at tage en bid af kvaliteten af uddannelserne. Så glæden var stor, da vi kunne se, at denne besparelse var fjernet med finanslovsforslaget for 2020. Nuvel, selv den største optimist forventede nok ikke, at vi fik de penge tilbage, som allerede var forsvundet (og netop allerede taget direkte fra vores unge menneskers uddannelser), men vi var alligevel lettede over at besparelserne nu var fortid! Sådan gik det ikke. Besparelserne er en direkte konsekvens af en underfinansiering af den nye uddannelse: Forberedende Grunduddannelse (FGU). Et manglende budget på intet mindre end 60 millioner! Lad os, før alt andet, slå fast: vi bakker op om den nye FGU. Men vi er uforstående over for, at man ikke har fundet ”nye” penge til dette formål. Det er en svinestreg, intet mindre – at ungdomsuddannelserne igen skal ”bøde” med besparelser for at finansiere nye tiltag. I de kommende 10 år vil vi lokalt i Ringkøbing Skjern se et drastisk fald i størrelsen af ungdomsårgange. Det presser vores ungdomsuddannelser til max. Sammenholdes denne udvikling med de mange besparelser, kan dét at bevare et attraktivt uddannelsestilbud til de unge blive svært udfordret – hvilket vil gå ud over bosætningen. Det vil være en katastrofe for en kommune, der i forvejen har svært ved at tiltrække tilstrækkelig arbejdskraft.

Videbæk

Intens eftersøgning endte lykkeligt: Hundehvalpen Nala stak af efter uheld på motorvej, men er fundet igen

Annonce