Annonce
Skjern

Tilbage til efterskoleverdenen: Vellings friskoleleder udnævnt som ny DHE-forstander i Skjern

Peter Lindegaard tiltræder jobbet som forstander den 1. august. Foto: Christian Baadsgaard
Peter Lindegaard vender tilbage til DHE, hvor han tidligere har været ansat.

SKJERN: Når Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern til august tager imod sit nye hold, bliver det Peter Lindegaard, der kommer til at byde dem velkommen.

Den nuværende leder af Velling Friskole er netop blevet ansat som ny forstander for efterskolen. Og for Peter Lindegaard betyder det, at han vender tilbage. Som nyuddannet lærer blev han i 1995 ansat på DHE, hvor han var i tre år. Desuden har han arbejdet på Brejninggaard og Fjordvang, ligesom han stod for at få Grønbjerg Friskole godt i gang. Derfor har han da også et solidt kendskab til fri- og efterskoleverdenen.

Ingen revolutioner

- Jeg har haft otte fantastiske år på Velling Friskole, men jeg er oprindelig efterskolelærer gennem 13 år og vil gerne tilbage til det, og så var stillingen der nu, siger Peter Lindegaard.

Han bor i Ringkøbing, og der bliver han boende, da afstanden er kort til Skjern, og Peter Lindegaard ser meget frem til at komme til skolen, som han betegner som yderst velfungerende.

- DHE er et sted, der bare kører derudaf, og jeg kommer ikke med nogle store revolutioner, siger Peter Lindegaard.

Annonce

Skal videreudvikle

Han afløser Leif Milter Hansen, som har ønsket at gå på pension, og som med formand Steen Madsens ord har gjort et fabelagtigt stykke godt arbejde i de år, han har stået i spidsen for skolen. Han afleverer en skole med god økonomi, som også har haft gang i en del udviklingsprojekter og ikke mindst byggerier gennem de senere år.

Derfor bliver det også Peter Lindegaards opgave at videreudvikle skolen.

- Vi har lagt vægt på, at han har lokalkendskab og nogle gode menneskelige egenskaber. Vi får en forstander med power i, siger Steen Madsen og bemærker, at Peter Lindegaard er stærk indenfor de profilfag, som DHE markerer sig med, nemlig de kreative fag og gymnastikken.


Vi har lagt vægt på, at han har lokalkendskab og nogle gode menneskelige egenskaber. Vi får en forstander med power i.

Steen Madsen, formand for DHE


Forstanderskiftet markeres med en reception den 22. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tage Elkjærs følelsesladede tur på knallert til Herning i 1960: Da otte danske landsholdsspillere mistede livet bare få timer før en landskamp i Herning

Videbæk For abonnenter

Mangel på medarbejdere: Hvis Center Bakkehuset var et hotel ville belægningen være nede på 79 procent

Annonce