Annonce
Erhverv

Til salg for 33 millioner: Corona sætter salget på standby

Coronakrisen koster Frigård Camping i Kollund dyrt, men indehaver Niels Friis, der også har pladsen til salg, tror på bedre tider. Arkivfoto: Claus Thorsted
Firstjernede Frigård Camping i Kollund – én af Danmarks største campingpladser – lider sammen med resten af landets campingpladser. Påsken er væk. Samtidig er salget af pladsen sat på pause for en tid.
Annonce

Kollund: En af Danmarks største campingpladser er Frigård Camping i Kollund, men lige nu er den også én af Danmarks mange stille campingpladser.

- Folk bliver hjemme. Vi har ikke nogen, der kommer kørende. Kun ganske få, der er undervejs sydfra efter at have overvintret, siger indehaver Niels Friis, der ellers har en plads stående klar til campingvogne og telte, og så den lille hytteby.

Der er åbent som normalt.

- Vi har aldrig lukket, så alt er oppe at køre. Vi har også forberedt os, som vi plejer med at gøre os forårsklar og fået pladsen til at se pæn ud efter vinteren, fortæller Niels Friis, der overtog pladsen efter sin far i 1984.

Helt død er pladsen dog ikke. Flere fastliggere holder ved. Fredag anslog Niels Friis, at der var 25 gæster på pladsen med udsigt til lidt flere hen over weekenden.

- Men al vores udlejning er gået totalt i stå, siger Niels Friis, som også har fået ryddet kalenderen for de mange bestillinger, der var til påskedagene.

Jeg går ikke og venter på salget. Det gør mig ikke nervøs. Der kommer en god tid igen.

Niels Friis, indehaver af Frigård Camping

Annonce

Afbud, afbud og afbud

- Vi havde alle vores 32 hytter udlejet i denne weekend, og det havde vi stort set også i påsken. Resten af april, hvor meget også var lejet ud, ser også tynd ud nu. Der er gået meget tid med at tale og skrive med kunder. Og at føre penge tilbage. Nogle er mere nervøse end andre, så vi har også kunder, der har afbestilt deres sommerferie i hytterne helt hen i juli og august, forklarer Niels Friis, som erkender, det bliver en dyr omgang.

- Nu håber vi, der kommer gang i det hele til sommer engang. Det bliver ikke i april, og jeg tror heller ikke rigtig, det bliver i maj, spår Niels Friis.

Der kan være nogle af regeringens hjælpepakker, Frigård Camping kan gøre brug af, men det har indehaveren endnu ikke haft tid til at sætte sig ind i.

- Jeg har en god revisor, som hjælper mig med det, når jeg får lidt mere overskud til at kigge på det. Samtidig er jeg også i den situation, at jeg ikke har så meget mandskab i gang endnu. Jeg har en del sæsonansatte, jeg har kunnet holde tilbage, så jeg har kunnet klare det sammen med de to en halv medarbejdere, jeg har ansat, fortæller Niels Friis.

Annonce

Tålmodighed intakt

Den allerstørste hjælpepakke af dem alle – et salg af Frigård Camping, som har været til salg siden januar sidste år – kommer næppe i spil foreløbig. Det sætter coronakrisen en effektiv stopper for.

- Jeg er ikke misfornøjet, fordi jeg tager det, som det kommer. Min indstilling er som dengang, siger 64-årige Niels Friis, som ville være ude i god tid.

Frigård Camping, som hans far etablerede tilbage i 1968, har nemlig et prisskilt på 33 millioner kroner. Sådan en plads sælger man ikke fra dag til dag.

- Jeg arbejder videre med at forme pladsen. Vi har lige sat helt nye, moderne køkkener ind i 14 hytter. Jeg går ikke og venter på salget. Det gør mig ikke nervøs. Der kommer en god tid igen, er Niels Friis sikker på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Annonce