Annonce
Hvide Sande

Til kamp mod drukneulykker: Nyt redningsudstyr på vej til to strande

Det er et såkaldt LifeBoard som dette, der fra slutningen af juni og knap to måneder frem bliver testet på strande i Søndervig og Hvide Sande. Pressefoto: WeConsider
Strande i Hvide Sande og Søndervig er udpeget som teststeder for nyt redningsudstyr, der bliver sat op i slutningen af juni.

Hvide Sande: Når det for alvor bliver sommer i Danmark - i hvert fald målt på mængden af turister - bliver stranden ved Søndervig og sydstranden i Hvide Sande beriget med en ny form for redningsudstyr.

Den nordjyske virksomhed WeConsider har således udvalgt de to, vestjyske strande som teststeder for et såkaldt LifeBoard, der er specialdesignet til kystlivredning:

- Med det surfboard-lignende design er det lettere for civile at anvende sammenlignet med de redningskranse, der er det nuværende redningsudstyr langs den danske kyst, hedder det i en pressemeddelelse fra WeConsider, der uddyber:

- Oftest er civile badegæster tættest på badeulykker, og med et LifeBoard er det muligt at nå frem til den nødstedte hurtigere, end hvis man brugte den klassiske redningskrans. LifeBoard skal være med til at skabe fokus på en helt ny redningskultur på kysten, hvor badegæster som civile reddere kan være med til at standse ulykker i tide.

Trængsel på strandene

Fra WeConsider bliver det også påpeget, at coronakrisen i år får flere danskere til at holde ferie i hjemlandet, hvor mange mennesker givetvis vil være forsigtige med at lægge sig tæt op ad hinanden. Badegæsterne vil derfor sprede sig over større strandområder, hvormed afstanden til det traditionelle livreddertårn øges.

LifeBoard testes i samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune som et nyt, offentligt redningsudstyr. Det vil være at finde på strandene i Søndervig og Hvide Sande i perioden fra 26. juni til 19. august.

Det nye projekt vil fungere som et supplement til TrygFondens Kystlivredning, der siden 1998 har stået klar i strandsandet. De seneste tal viser, at fondens livreddere i 2018 stod bag flere end 88.000 indsatser på 36 strande rundt om i landet.

WeConsider udspringer fra Aalborg Universitet og ledes af tre industrielle designingeniører.

Ifølge firmaet oplever 16.000 danskere hvert år nærdrukning i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Annonce