Annonce
Hvide Sande

Til kamp mod drukneulykker: Nyt redningsudstyr på vej til to strande

Det er et såkaldt LifeBoard som dette, der fra slutningen af juni og knap to måneder frem bliver testet på strande i Søndervig og Hvide Sande. Pressefoto: WeConsider
Strande i Hvide Sande og Søndervig er udpeget som teststeder for nyt redningsudstyr, der bliver sat op i slutningen af juni.

Hvide Sande: Når det for alvor bliver sommer i Danmark - i hvert fald målt på mængden af turister - bliver stranden ved Søndervig og sydstranden i Hvide Sande beriget med en ny form for redningsudstyr.

Den nordjyske virksomhed WeConsider har således udvalgt de to, vestjyske strande som teststeder for et såkaldt LifeBoard, der er specialdesignet til kystlivredning:

- Med det surfboard-lignende design er det lettere for civile at anvende sammenlignet med de redningskranse, der er det nuværende redningsudstyr langs den danske kyst, hedder det i en pressemeddelelse fra WeConsider, der uddyber:

- Oftest er civile badegæster tættest på badeulykker, og med et LifeBoard er det muligt at nå frem til den nødstedte hurtigere, end hvis man brugte den klassiske redningskrans. LifeBoard skal være med til at skabe fokus på en helt ny redningskultur på kysten, hvor badegæster som civile reddere kan være med til at standse ulykker i tide.

Trængsel på strandene

Fra WeConsider bliver det også påpeget, at coronakrisen i år får flere danskere til at holde ferie i hjemlandet, hvor mange mennesker givetvis vil være forsigtige med at lægge sig tæt op ad hinanden. Badegæsterne vil derfor sprede sig over større strandområder, hvormed afstanden til det traditionelle livreddertårn øges.

LifeBoard testes i samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune som et nyt, offentligt redningsudstyr. Det vil være at finde på strandene i Søndervig og Hvide Sande i perioden fra 26. juni til 19. august.

Det nye projekt vil fungere som et supplement til TrygFondens Kystlivredning, der siden 1998 har stået klar i strandsandet. De seneste tal viser, at fondens livreddere i 2018 stod bag flere end 88.000 indsatser på 36 strande rundt om i landet.

WeConsider udspringer fra Aalborg Universitet og ledes af tre industrielle designingeniører.

Ifølge firmaet oplever 16.000 danskere hvert år nærdrukning i Danmark.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

70-årige Ove har fisket fra Tyskerhavnen i over 50 år: Jeg ville være glad, hvis laksefabrikken blev væk

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

Freja kunne ikke få en dagplejeplads til datteren Saga: Nu kæmper Hvide Sande for en vuggestue

Navne For abonnenter

Christina fra Skjern fandt en konkylie på stranden: Det fund har sendt hende i det internationale modemagasin Vogue

Sport

Trods kritik af Qatar fra hele verden tager Arne og Videbæk-Dannebrog til VM: - Qatar gør alt forkert, men det er ikke min kamp

Ringkøbing-Skjern

TP Kjoler fik navn på tyv på ét døgn

Morten Messerschmidt ny formand for Dansk Folkeparti

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Danmarkspremiere: Arkitekt Flemming Bay-Jørgensen designer stole af vand-rør og andre glimt fra Gamle Dage

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Ringkøbing-Skjern

Kjoleforretning offentliggør video af fræk tyv: - Jeg ved godt, det er ulovligt

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Sport For abonnenter

Nogen jagter det perfekte slag hele livet: Jytte fra Hover lavede 'hole in one' to gange på fire måneder

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Debat

Troen og tvivlen: Inger skal opstå fra de døde, siger Johannes. Hvis blot der er én af de tilstedeværende, der har troen!

Annonce