Annonce
Kultur

Til fods og ad vandet langs det blå spor: Nu er ambitiøst projekt kommet på planche

Her ses den planche, der er kommet op ved Naturkrafts pavillon. Til venstre markedschef Klaus Gamst, Landbobanken, til højre formanden for Ringkøbing Udviklingsforum, Hans Christian Vestergaard. Pressefoto.
Informationstavler fortæller om projekt, der skal sikre offentligheden adgangen til naturområdet langs Vonå; tavlerne er sat op ved indgangen til Sommerlyst og ved Naturkrafts pavillon.

RINGKØBING: Vil du vide noget mere om projektet "Vonåen - Det Blå Trail", så får du nu god besked. Der er nemlig blevet opsat informationstavler ved henholdsvis Motorbådsklubben Sommerlyst og ved Naturkrafts pavillon.

I teksten på tavlerne er projektet forklaret nærmere:

"Vonåen har gennem århundreder været en vigtig vandvej, der forbinder Ringkøbing Fjord og Stadil Fjord. Åen snor sig langs vestkanten af Ringkøbing By og videre nord på, hvor den flankerer det nye Naturkraft," hedder det blandt andet.

"Ringkøbing Udviklingsforum og Naturkraft vil med "Det Blå Trail" gerne give mange en mulighed for at opleve de fantastiske naturværdier og dyrliv både på og langs med åen," hedder det videre.

- Det er tanken, at Det Blå Trail skal understøtte adgangen til Vonåen både ad vandvejen og ad eksisterende stier på land langs Vonåen for gående og cyklister, forklarer Hans Christian Vestergaard, der er formand for Ringkøbing Udviklingsforum.

Det er netop Ringkøbing Udviklingsforum og Naturkraft, der har udarbejdet projektet, som støttes af Landbobanken, Erhvervsvækst Ringkøbing, Vestjysk Landboforening og RAH.

- En følgegruppe med repræsentanter fra en række foreninger og interesserede enkeltpersoner i Ringkøbing og omegn har bistået med udvikling af ideer til stiforløb og forskellige punkter langs åen, hvor der påregnes etableret opholdsfaciliteter, grejdepoter for kajakker, SUP'er og lignende, fortsætter Hans Christian Vestergaad.

- For eksempel indgår der i projektet en stiforbindelse fra havnen til ro- og kajaklubben langs Vonåen og herfra videre ad diget bag Fjordgården til Naturkraft.

- Ved Gammel Sommerlyst, der ligger midtvejs mellem Motorbådsklubben og Hee Engbro, indgår etablering af et madpakkehus, bålplads med videre. Man skal kunne komme til Gammel Sommerlyst enten ad vandvejen eller via en trækfærge, der forbinder Gammel Sommerlyst med stisystemet på den østlige side af Vonå.

Helt billigt bliver projektet ikke.

Samlet lyder budgettet på 44 millioner kroner, men de 24 millioner kroner - en pumpestation og et dige ved Naturkraft - er allerede realiseret, så for at etablere stier og forskellige "nedslag" langs Vonå, skal der findes 20 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Muligt hævntogt: Kvinde fik smadret sin bil

112

Mand gik amok med økse i privat have

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Pludselig kunne der alligevel udstykkes: Sælger føler sig snydt for halvanden million i sommerhushandel

112

Narkokøb endte med en på låget

Ringkøbing For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce