Annonce
Ringkøbing

Til den søde tand: Bolchebutik åbner filial i Hvide Sande

Sammen med sin lillesøster glæder Steffanie Langhoff sig til at åbne ny forretning i Hvide Sande. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Efter godt to år med Ringkøbing Bolcher er Steffanie og Julie Langhoff nu klar til at prøve kræfter med detailhandlen i Hvide Sande, hvor søstrene åbner ny butik lørdag formiddag.

Hvide Sande: Der er godt gang i bolchekogeriet på adressen Torvet 14 i Ringkøbing, hvor søstrene Steffanie og Julie Langhoff siden sommeren 2017 har fristet - især turister - med gode sager til den søde tand.

Nu satser kvinderne bag Ringkøbing Bolcher også på Hvide Sande, hvor en ny forretning bliver åbnet lørdag formiddag:

- Ja, vi udvider vores lille business. Der er også masser af turister derude, siger Steffanie Langhoff om det nye lejemål på Stormgade i Hvide Sande.

Sammenlignet med Ringkøbing er den nye forretning en tredjedel mindre, men det skal ikke tages som udtryk for en forsigtig start i byen ved slusen:

- Den er bare ikke større, der var ikke så meget ledigt. Men butikken ligger lige i smørhullet, tilføjer Steffanie Langhoff.

Annonce
Ringkøbing Bolcher har egen produktion, og det vil der også være i den nye forretning i Hvide Sande. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Søster med på fuld tid

Siden åbningen af Ringkøbing Bolcher har Steffanie Langhoff arbejdet fuldtids på iværksætterprojektet, mens lillesøster Julie sideløbende har passet sit arbejde i byggemarkedet 10-4. Men nu er hun også klar til at gå all in i deres fælles virksomhed.

Steffanie Langhoff fortæller, at hun og lillesøsteren vil passe hver deres forretning, og at der vil være produktion i såvel Ringkøbing som Hvide Sande:

- Vi står klar med åbne arme, og så ser vi, hvad der sker. Vi tror på det, fastslår Steffanie Langhoff forud for første arbejdsdag på Stormgade 6 i Hvide Sande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Saferoad gør byrummet sikkert

Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Annonce