Annonce
Ringkøbing-Skjern

Tidligere statsminister hylder afdød chefredaktør

Der var lokal debat og lokale specialiteter på programmet, da daværende chefredaktør Søren Christensen på Dagbladet uimponeret inviterede statsministeren til Ringkøbing. Som tak fik Løkke en røget helt med hjem i bilen. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Kondolencerne strømmer ind, efter at den tidligere chefredaktør på Dagbladet Ringkøbing-Skjern Søren Christensen døde fredag. Blandt dem er en hilsen fra tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Ringkøbing-Skjern: "44 år, talentfuld, ægtefælle, familiefar - og død. Det er uendelig trist!"

Sådan skriver tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på Facebook om Nordjyske Mediers ansvarshavende chefredaktør Søren Christensen, som fredag mistede livet efter en trafikulykke.

Løkke mødte Søren Christensen første gang i 2010, da han var chefredaktør for Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Den den gang 34-årige chefredaktør havde hørt, at Løkke var i Vestjylland og benyttede derfor lejligheden til at invitere ham forbi chefredaktørkontoret. Efter mødet fik den daværende statsminister en hilsen med hjem i ministerbilen - lokalt brygget øl og en røget helt.

"Han må have været ung, endda meget ung, men han var på, engageret og dedikeret. Han tog hovedrollen som egnens publicist. Levede og åndede for Ringkøbing-Skjern," skriver den tidligere statsminister.

Siden krydsede de to herrers vej på Bornholm flere gange, hvor Søren Christensen var blevet chefredaktør på Bornholms Tidende. Ved det seneste besøg fortalte Søren Christensen, at han var på vej mod det et nyt job i det nordjyske.

"En mand, tre steder - Ringkøbing, Bornholm, Nordjylland - men med ploven i mulden alle steder. Moderne journalistik og kommunikation hånd i hånd med respekt for og ægte kærlighed til den egn, hvor han var sat i redaktørstolen. Sjældent at opleve i vores tid. Kæmpe respekt. Kæmpe savn," lyder den uforbeholdne ros fra Løkke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Forskelsbehandling: For regeringen er staten vigtigere end børnene

Læserbrev: Regeringen har sammen med støttepartierne vedtaget, at der nu endelig skal sendes penge ud til de trængte børneinstitutioner. Det er også på tide, at vores børn og pædagoger får bedre vilkår. Dog sniger sig en forskelsbehandling ind, som gør det tydeligt for mig, at regeringen og “børnenes statsminister” er mere statens minister end børnenes. Pengene går kun til de offentlige institutioner. Så er du forældre til et barn og har valgt en anden pasning en statens - det kan være, fordi du vil have mindre digitalisering, en særlig kost eller et bestemt værdigrundlag - ja så er dine børn ikke ligeså vigtige for regeringen som dem i offentlig pasning. Regeringen vil med sit forslag sikre, at den statslige opdragelse i den offentlige pasning bliver bedre. Det er altså vigtigere for regeringen at sikre statens opdragelse af børnene end det er at sikre forældrenes frie valg. Nogle vil mene, at forældre selv kan betale for at vælge staten fra. Det gør de også. For mig er det vigtige barnet. Som skattebetaler vil jeg gerne, at skattekronerne går lige til alle børn - uanset hvor de er passet. Det handler om at sikre lige mulighed for alle forældre og alle børn. Det er frihed og børnevelfærd. At favoriserer offentlige institutioner er for mig et tydeligt tegn på en regering, der har mere fokus på staten end på barnet.

Annonce