Annonce
Debat

Tidligere skoleleder: - Skolestrukturudvalget er på vildspor

En faseopdelt skole fungerer fint og med gode læringsmiljøer. Dog bør man beholde, så vidt det overhovedet er muligt, alle aldersgrupper på samme skole.
Annonce

Læserbrev: Skolestrukturudvalget anbefaler én skole i Ringkøbing og én skole i Skjern begge steder med faseopdeling. Ringkøbing Skole er allerede besluttet sammenlagt med Alkjærskolen med fælles ledelse, og nu foreslås samme ordning i Skjern for Kirkeskolen og Amagerskolen.

Erfaringer med sammenlægninger af adskilte skoler med fælles ledelse viser meget begrænsede besparelser. Der bliver ganske vist en skoleleder mindre, men til gengæld opstår der ofte behov for flere afdelingsledere.

Der bliver med sikkerhed længere fra den enkelte lærer, forældre og skolebarn til den øverste ledelse.

Helt uforståeligt bliver det, hvis man nedlægger en skole som Alkjærskolen, der i årevis har været en af kommunens mest rentable og billige skoler. Hvem tror på, at den øvelse vil medføre besparelser?

Nu anbefaler skolestrukturudvalget så, at der bør være en faseopdelt skoleordning med 0.-6. klasse på den ene skole og 7.-9. klasse på den anden skole. Det betyder bare, at ALLE skolebørn i Ringkøbing får en skolevej, hvor de i flere år skal krydse den stærkt befærdede Herningvej. Kan nogen se det hensigtsmæssige i det forslag?

En faseopdelt skole fungerer fint og med gode læringsmiljøer. Dog bør man beholde, så vidt det overhovedet er muligt, alle aldersgrupper på samme skole. De yngre skolebørn udvikler sig ved at have de ældre skolebørn som forbilleder, og de ældre skolebørn udvikler sig ved at have et medansvar for de yngre skolebørns trivsel.


En faseopdelt skole fungerer fint og med gode læringsmiljøer. Dog bør man beholde, så vidt det overhovedet er muligt, alle aldersgrupper på samme skole.

Jens Jørn Jacobsen, pensioneret skoleleder


Hvis Skolestrukturudvalgets anbefalinger, som refereret i avisen, gennemføres, kommer skolebørnene i Ringkøbing og Skjern til at betale en høj pris mht. farlig skolevej og dårlig trivsel.

Giv skolerne, store som små, en anstændig økonomi baseret på en elev-baseret tildeling. Ikke en klassebaseret tildelingsmodel.

Det vil fremme virkelyst og kreativitet på skolerne.

Man kan godt lave en god skole med få elever og begrænset økonomi. Lad skolerne vise, at det kan lade sig gøre. Skoler med mange elever skal altså også sikres en anstændig økonomi, så de kan fungere og tilbyde en god skolegang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Debat

Problemulve har helt frit spil blandt husdyr

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Annonce