Annonce
Skjern Håndbold

Tidligere Skjern-spiller Jacob Østergaard: Vi skal håbe på at møde Skjern på en af deres dårlige dage

Jacob Østergaard i flyvende stil her for Lemvig-Thyborøn Håndbold. Stregspilleren har scoret 13 gange i denne sæson. Fredag aften får Lemvig-Thyborøn besøg af Skjern Håndbold. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Ind imellem kan det godt være træls at spille på et hold, der bare taber og taber. Men Jacob Østergaard har affundet sig med, at sådan er det bare at spille for Lemvig-Thyborøn Håndbold lige nu.
Annonce

Skjern: 19 kampe og to point. Den eneste sejr kom tilbage i oktober i en udekamp mod TMS, Ringsted, der blev besejret 27-23.

Det må ikke være sjovt at spille for Lemvig-Thyborøn Håndbold.

Men sådan ser 35-årige Jacob Østergaard ikke helt på det.

- Man kan da godt synes, det er træls en gang imellem. Men i bund og grund regnede alle med, at vi skulle ligge i bunden og kæmpe hårdt for at undgå direkte nedrykning, og det er lige nøjagtig den situation, vi står i, fortæller Jacob Østergaard.

Han er i gang med sin 16. sæson som seniorspiller. Karrieren startede i Skjern Håndbold, hvor han var i flere år, inden turen gik til HC Midtjylland i fem sæsoner. Nu er den fysisk stærke stregspiller i gang med sin tredje sæson i Lemvig-Thyborøn Håndbold.

Og et eller andet sted har han affundet sig med situationen.

- Min tilgang til det hele er, at jeg gør alt for at udføre den opgave, jeg er ansat til at løse. Der er nogle præmisser, jeg skal arbejde under, og under de præmisser forsøger jeg at opfylde min opgave. Vi kan ikke alle spille for storklubber som Aalborg Håndbold, GOG, BSH og Skjern Håndbold for den sags skyld, og den situation er jeg helt afklaret med, forklarer Jacob Østergaard.

Annonce

Stopper måske efter denne sæson

Meget tyder på, han stopper efter denne sæson.

- Vi skal have vort tredje barn, og jeg er ved at skrive speciale i geofysik, efter jeg tidligere har taget en bachelor i fysik. Samtidig arbejder jeg som idrætslærer på Dejbjerglund, og jeg underviser i fysik på efterskolen i Lomborg, fortæller Jacob Østergaard.

Hvad han skal lave efter håndbolden, står hen i det uvisse.

- Jeg kan godt lide arbejdet med unge mennesker, men måske forsøger jeg at finde et job, hvor jeg kan bruge min uddannelse. Jeg ved ikke, hvad det ender med, fortæller Jacob Østergaard, der stadig bor i Skjern.

Selv om Lemvig-Thyborøn ligger sidst, så ændrer det ikke på, at holdet vil forsøge at tage point fra Skjern. I den første kamp mellem de to hold i denne sæson vandt Skjern hjemme med kun tre mål.


På Skjerns gode dage kan de slå alle. Men de har også svage kampe ind imellem, så vi skal håbe på at møde dem på en af deres dårlige dage.

Jacob Østergaard, Lemvig-Thyborøn Håndbold


- Let bliver det ikke. Vi skal forsøge at skabe en kamp, hvor Skjerns forudsætninger for at vinde bliver begrænsede. Kan vi ikke det, har vi ikke en chance. På Skjerns gode dage kan de slå alle. Men de har også svage kampe ind imellem, så vi skal håbe på at møde dem på en af deres dårlige dage, siger Jacob Østergaard.

Skjern Håndbolds træner Claus Dalgaard-Hansen erkender, at Skjern er klare favoritter.

- Men jeg har altså respekt for Lemvig-Thyborøn. Husk på hvordan det gik sidste år i Lemvig. Der tabte vi. Det er sjældent, de løber ind i de store nederlag, så vi tager intet for givet, fortæller Claus Dalgaard-Hansen.

Han glæder sig over, Elvar Jónsson er klar igen.

- Vi skal forsøge at stå lige så godt i forsvaret, som vi gjorde mod Århus Håndbold. Det meste af ugen har vi arbejdet på angrebsspillet. Vi skal have bedre flow i spillet, vi skal have flere afleveringer på. Men det drejer sig også om, at spillerne tør bryde ud af systemerne og gå på mål, når chancen er der. Vi skal have løftet det angrebsspil, siger Claus Dalgaard-Hansen.

Du kan følge liveopdatering fra kampen fredag aften på nettet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vestjylland

Storfisker vil frifindes for anklage om kvotefusk - seks vestjyske fiskere er også tiltalt

Ringkøbing-Skjern

Lucas fra Hvide Sande er frustreret: Hans efterskole ligger 10 kilometer på den forkerte side og må ikke åbne på mandag

Annonce