Annonce
Ringkøbing

Tidligere ringkøbingenser bliver ny forstander på Schuberts Minde

56-årige Per Jacobsen bliver ny forstander for Schuberts Minde. Arkivfoto: Bo Maimburg
Behandlingshjemmet Schuberts Minde får ny forstander til november. Den kommende leder er valgt blandt 20 ansøgere.

Ringkøbing: Det bliver den 56-årige Per Jacobsen, som fremover skal stå i spidsen for Schuberts Minde.

Det oplyser bestyrelsesformand, advokat Bjarne Lund Nielsen. Ifølge bestyrelsesformanden har et enigt ansættelsesudvalg udpeget ham som den bedste til jobbet blandt de 20 ansøgere.

Per Jacobsen er oprindeligt fra Ringkøbing. Han er uddannet lærer og har siden suppleret med en diplomuddannelse i ledelse og diverse kurser. Han har 23 års erfaring fra skoleverdenen. Blandt andet er det blevet til 19 år som efterskoleleder på Langeland, han har været Ungdomshøjskoleforstander i Vester Vedsted ved Ribe og friskoleleder i Grejs.

Per Jacobsen kommer til Schuberts Minde i en turbulent periode. I marts måtte bestyrelsen fyre forstanderen Jørn Birk Nielsen med øjeblikkelig virkning efter 22 år i spidsen for behandlingshjemmet.

Det skete, fordi Socialtilsyn Midt havde rettet en sønderlemmende kritik af stedet og var tæt på at lukke institutionen helt. Blandt andet slog tilsynet i en rapport fast, at børnene blev udsat for "nedværdigende og ydmygende behandling", og at hverken ledelse eller medarbejdere havde "tilstrækkelige kompetencer og viden omkring tilbuddets værdier, faglige tilgange og metoder samt reglerne om voksenansvar".

Siden er fulgt en sag, hvor en dreng denne sommer blev politianmeldt for gentagne overgreb på en mindreårig pige, og som trods sagens alvor fortsatte med at bo på samme afdeling.

Efter forstanderfyringen blev viceforstander Trine Brunsgaard Nielsen konstitueret som leder af Schuberts Minde. Hun vender tilbage til viceforstanderjobbet, når Per Jacobsen tiltræder.

Privat er Per Jacobsen gift med Birgit, sammen har de to voksne børn. Parret flytter ind i forstanderboligen ved Schuberts Minde til november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Det kontantløse samfund: Corona-krisen kan skubbe mønter og sedler i graven

Annonce