Annonce
Ringkøbing

Tidligere ringkøbingenser bliver ny forstander på Schuberts Minde

56-årige Per Jacobsen bliver ny forstander for Schuberts Minde. Arkivfoto: Bo Maimburg
Behandlingshjemmet Schuberts Minde får ny forstander til november. Den kommende leder er valgt blandt 20 ansøgere.

Ringkøbing: Det bliver den 56-årige Per Jacobsen, som fremover skal stå i spidsen for Schuberts Minde.

Det oplyser bestyrelsesformand, advokat Bjarne Lund Nielsen. Ifølge bestyrelsesformanden har et enigt ansættelsesudvalg udpeget ham som den bedste til jobbet blandt de 20 ansøgere.

Per Jacobsen er oprindeligt fra Ringkøbing. Han er uddannet lærer og har siden suppleret med en diplomuddannelse i ledelse og diverse kurser. Han har 23 års erfaring fra skoleverdenen. Blandt andet er det blevet til 19 år som efterskoleleder på Langeland, han har været Ungdomshøjskoleforstander i Vester Vedsted ved Ribe og friskoleleder i Grejs.

Per Jacobsen kommer til Schuberts Minde i en turbulent periode. I marts måtte bestyrelsen fyre forstanderen Jørn Birk Nielsen med øjeblikkelig virkning efter 22 år i spidsen for behandlingshjemmet.

Det skete, fordi Socialtilsyn Midt havde rettet en sønderlemmende kritik af stedet og var tæt på at lukke institutionen helt. Blandt andet slog tilsynet i en rapport fast, at børnene blev udsat for "nedværdigende og ydmygende behandling", og at hverken ledelse eller medarbejdere havde "tilstrækkelige kompetencer og viden omkring tilbuddets værdier, faglige tilgange og metoder samt reglerne om voksenansvar".

Siden er fulgt en sag, hvor en dreng denne sommer blev politianmeldt for gentagne overgreb på en mindreårig pige, og som trods sagens alvor fortsatte med at bo på samme afdeling.

Efter forstanderfyringen blev viceforstander Trine Brunsgaard Nielsen konstitueret som leder af Schuberts Minde. Hun vender tilbage til viceforstanderjobbet, når Per Jacobsen tiltræder.

Privat er Per Jacobsen gift med Birgit, sammen har de to voksne børn. Parret flytter ind i forstanderboligen ved Schuberts Minde til november.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce