Sport

Tidligere Östersund-træner lander Premier League-job

John Sibley/Ritzau Scanpix
Graham Potter, der tidligere har imponeret i svenske Östersund, bytter Swansea ud med managerjob i Brighton.

Premier League-klubben Brighton får fra næste sæson Swansea-manager Graham Potter som ny chef.

Den sydengelske klub har mandag købt den 44-årige Potter fri af Swansea fra den næstbedste række.

Potter har det seneste år gjort det godt som manager i Swansea, men han er måske mest kendt for sin tid i svenske Östersund, som han i forrige sæson førte frem til 16.-delsfinalerne i Europa League.

Potter overtog i 2011 Östersund i Sveriges fjerdebedste række og ledte dem frem til toppen af svensk fodbold og videre ud i Europa.

Efter flere bemærkelsesværdige sejre, så måtte det svenske hold forlade Europas næststørste klubturnering efter et samlet nederlag til Arsenal.

De imponerende resultater i Östersund fik i sidste sæson Swansea fra Englands næstbedste række til at hente Graham Potter. I denne sæson endte Swansea på en tiendeplads. Nu går turen så videre til Premier League.

Brighton sluttede i den netop afsluttede sæson på fjerdesidstepladsen og reddede sig en ny sæson i Premier League. Alligevel valgte den sydengelske klub for en uge siden at fyre manager Chris Hughton.

/ritzau/

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Højhuse og højspænding: Master, mandater og meninger

Læserbrev: I et læserbrev i Dagbladet søndag retter Bjarne Nielsen en skarp kritik af politikere i almindelighed og af mig i særdeleshed. Bjarne reflekterer over det forhold, at jeg har stemt for et etagebyggeri i Videbæk og nu personligt rammes af etableringen af 400 KV-ledningen, der antagelig bliver placeret meget tæt på Laugesens Have, hvor jeg er leder og hvor jeg har tjenestebolig med bopælspligt. I læserbrevet tillægger Bjarne Nielsen mig holdninger, jeg aldrig har haft, og udtryk, jeg aldrig har brugt. Jeg mener ikke, etagebyggeriet er uden betydning for de naboer, der bor tættest på. Og jeg har aldrig sagt det. Det ville højne kvaliteten af debatten, hvis Bjarne Nielsen ville holde sig til det, jeg faktisk mener, og det, jeg faktisk har sagt. Jeg har besøgt naboerne til etagebyggeriet. Jeg har talt med dem. Jeg har brugt langt mere tid på modstandere af projektet, end jeg har brugt på projektmagerne. I alle politiske sager mener jeg, det er en pligt at orientere sig grundigt, inden man tager stilling. Det har jeg gjort i den sag. Herefter har jeg taget stilling. I byrådet var der et flertal for etagebyggeriet. Det er mandaterne der tæller. Det er demokrati. Jeg forstår og anerkender fuldstændig de gener, det påfører beboerne på Dalsvinget. Det har jeg sagt gennem hele sagen. Det mener jeg stadig. Alle beslutninger i politik har konsekvenser for de mennesker, der bliver berørt af det. Særligt enhver form for udbygning eller udvikling - af hvad art tænkes kan. Vi ønsker øget bosætning i alle vores byer. Vi ønsker en bedre infrastruktur. Vi ønsker et bedre klima. Vi ønsker bedre og større bygninger til institutioner. Det er altid en knivskarp afvejning af fordele og ulemper. Det er et klassisk politisk dilemma. Vi er valgt til at træffe beslutninger. Det mener jeg, politikere skal gøre - og så i øvrigt tage ansvar for beslutningerne. For så vidt angår anlæg af en 400 KV-ledning tæt på Laugesens Have gælder præcis det samme forhold. Jeg er personlig berørt af projektet al den stund, at min bolig kan blive eksproprieret. Jeg er derfor inhabil i sagen - og må ikke deltage i den politiske behandling af sagen. Det beklager jeg. Men det er vel rimeligt, at politikere afholder sig fra at behandle sager, som de kan have personlige interesser i? Jeg er ansat som leder af Laugesens Have. Her er det min opgave at forsvare de forretningsmæssige interesser på stedet. Laugesens Have og jeg selv forventer at blive behandlet med samme rettigheder og pligter som alle andre borgere eller virksomheder. I den forbindelse vil jeg understrege, at Laugesens Have og jeg må tage de heraf følgende konsekvenser. Det er min mening. Jeg har aldrig sagt andet.

Annonce