Annonce
Ringkøbing

Tidligere konservativ spidskandidat har meldt sig ind i Venstre

Pia Olivia Christensen forlod De Konservative i august. Den 1. november meldte hun sig ind i Venstre. Arkivfoto: Jørgen Kirk
For små tre måneder siden forlod den konservative byråds- og folketingskandidat Pia Olivia Christensen pludseligt sit parti. Nu har hun skiftet til Venstre. Hendes partiskifte skete kort efter, at den tidligere Venstremand Lennart Qvist blev konservativ.

Ringkøbing: Officielt havde hun brug for en tænkepause.

Da den konservative byråds- og folketingskandidat Pia Olivia Christensen fra Ringkøbing i august måned forlod sit parti, fastslog hun, at det handlede om et personligt behov for at trække stikket og tænke sig om - en beslutning hun ikke ønskede at uddybe overfor Dagbladet.

Den gang blev der spekuleret i, om årsagen til hendes pludselige farvel kunne bunde i, at de lokale konservative var lune på at invitere den tidligere Venstremand Lennart Qvist, der i et års tid havde været løsgænger i byrådet, indenfor for at overtage hendes plads som partiets spidskandidat. Rygter, der aldrig blev bekræftet.

Sikkert er det dog, at den konservative partiformand Henning Klausen få dage efter Pia Oliva Christensens-exit kunne fortælle, at han havde haft samtaler med flere potentielle byrådskandidater. Sikkert er det også, at Lennart Qvist sidst i oktober valgte at melde sig ind i Det Konservative Folkeparti og samtidig blev udnævnt til partiets kommende spidskandidat ved kommunalvalget om to år.

Og nu viser det sig, at Pia Olivia Christensen, kort efter annonceringen af Qvist som ny konservativ frontfigur, valgte at melde sig ind i Venstre. Hun har dog først denne weekend valgt at offentliggøre sit partiskifte på Facebook. Her skriver den tidligere konservative, at hun nu "politisk er kommet hjem".

"Min udmeldelse af C blev springpunktet til en pause i politik. Men jeg føler fortsat, at jeg har meget at byde ind med. Egentlig kan man sige, at jeg nu politisk er kommet hjem, da Venstre var det allerførste parti, jeg blev medlem af. Som 25-årig jurastuderende blev jeg første gang budt velkommen i Venstre," skriver hun.

Pia Olivia Christensen fortsætter med at fortælle, at hun ser frem til samarbejdet med sine nye partifæller.

"Jeg glæder mig også så usigelig meget til at være en del af noget større og en del af et team, hvor alle arbejder for den samme sag og fælles mål", skriver hun.

Den nyslåede Venstrekvinde bliver på Facebook budt velkommen af både borgmester Hans Østergaard og byrådsmedlem Erik Viborg.

Det har ikke været muligt at træffe Pia Olivia Christensen for en kommentar til indmeldelsen i Venstre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Saferoad gør byrummet sikkert

Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Annonce