Annonce
Ringkøbing

Tidligere kommunaldirektør forlader Naturkraft-bestyrelse

Niels Erik Kjærgaard fik et forbudt håndtryk af A.P. Møllerfondens bestyrelsesformand Ane Uggla ved åbningen af Naturkraft for tre måneder siden. Hun havde et splitsekund glemt alt om corona, og Kjærgaard tog høfligt imod håndtrykket. Der blev både grinet og sprittet af bagefter: Foto: Henning Bagger Ritzau/Scanpix
Annonce

Ringkøbing: Ejendomsfonden Naturkraft skal have ny formand.

Tidligere kommunaldirektør Niels Erik Kjærgaard forlod nemlig posten den 12. august efter mere end tre år i front og i alt 12 år som loyal støtte for projektet.

- Jeg har været med, helt fra Naturkraft bare var en tosset idé og fik lov til at forsætte som bestyrelsesformand, selv om jeg ikke længere var kommunaldirektør. Nu er Naturkraft indviet, og derfor synes jeg, det er naturligt at slippe det og give plads til andre kompetencer, siger han.


Jeg er også stolt over at kunne aflevere et anlæg i topform. Projeket har haft et anlægsbudget på 300 millioner og det står i dag helt uden lån og med budgetter, der holdt

Niels Erik Kjærgaard, nu tidligere formand for Ejendomsfonden Naturkraft


Niels Erik Kjærgaard var som kommunaldirektør med til at blåstemple idéen, da Bent Brodersen præsenterede sin vision om en ny turistattraktion med naturens kræfter som omdrejningspunkt.

Han var også – sammen med daværende borgmester Iver Enevoldsen – med til at ansætte Peter Sand som direktør og udvikler af projektet. Den gang lovede han klippefast opbakning til projektet, selv om det på papiret så ud til at blive mere end svært at rejse de mange millioner.

Det løfte holdt Niels Erik Kjærgaard.

Det helt store gennembrud fik projektet, da Kjærgaard, Enevoldsen og Sand var til møde med A.P. Møllerfonden i København og tog derfra med 100 millioner kroner, som skulle vise sig at blive projektets helt store gennembrud.

Selv om Naturkraft med coronavirus har fået den sværest mulige start, så er Niels Erik Kjærgaard stolt af resultatet.

- Jeg er også stolt over at kunne aflevere et anlæg i topform. Projektet har haft et anlægsbudget på 300 millioner, og det står i dag helt uden lån og med budgetter, der holdt, siger han.

Niels Erik Kjærgaard bliver afløst af tidligere direktør i Roskilde Festival-gruppen Henrik Rasmussen, der hidtil har været formand i Fonden Naturkraft og  medlem af ejendomsfondens bestyrelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce