Annonce
Mindeord

Tidligere fotohandler Ove Annard Christiansen er død

Lem: Tidligere værktøjsmager, fotograf og fotohandler i Lem, Ove Annard Christiansen, er efter længere tids sygdom død, 94 år.

Ove Christiansen er kendt af mange på egnen som den ene halvdel af ægteparret bag den markante fotovirksomhed Irenes Foto på Lems hovedgade.

Sammen med sin hustru Irene byggede han fra starten af 1950'erne en foto- og senere computerforretning op, som i næsten et halvt århundrede blev ved med at udvikle sig og skabte en stor kundekreds i miles omkreds.

Ove Christiansen var født på Mols på Djursland.

Hele sin barndom boede han på jyske herregårde og godser, hvor hans far var fodermester.

Som helt ung blev han sendt ud at tjene på landet, men skaffede sig i stedet en læreplads på maskinfabrikken Møllevang i Hjerm ved Struer, hvor han blev udlært.

Efter 2. Verdenkrig var han i en lang periode udstationeret som soldat i Tyskland med Den Danske Brigade, der udførte bevogtninger i det sønderbombede land.

Tilbage på maskinfabrikken i Hjerm blev Ove Christiansen, som den dygtige værktøjsmager han var, af sin arbejdsgiver bedt om at rejse til Lem for at bistå med driften af en fabrik, DSI.

I Lem mødte Ove Christiansen sin senere hustru Irene, og han blev ansat på H.S. Hansen Stålvinduefabrik.

Allerede i de første år i Lem fik han også interesse for fotografi og åbnede en lille fotoforretning ved jernbaneoverskæringen i Lem sammen med Irene, samtidig med at han passede sit fabriksjob.

I 1961 flyttede de i eget hus på Bredgade og startede den nye større forretning, Irenes Foto. Her byggede de også et fotoatelier, hvor Irene gennem årene har fotograferet talløse familier, brudepar, børn, unge og gamle. Samtidig med at parret kørte rundt til bryllupper, sølvbryllupper, konfirmationer og så videre på egnen for at fotografere festdeltagerne.

Fotoforretningen blev stadig mere omfattende og i 1980'erne kvittede Ove Christiansen fabriksarbejdet for helt at hellige sig videreudviklingen af Irenes Foto. I de år begyndte Irenes Foto også at forhandle computerudstyr til private og virksomheder.

Det har været kendetegnende for Ove Christiansen, at han ud over sin arbejdsomhed også altid har været nysgerrig og legesyg. Modelfly og modeljernbaner har der blandt meget andet været tid til. Og en båd i Ringkøbing Havn, Moonlight.

Børnebørnene har været en central del af hans og Irenes liv som pensionister. Da hun for en del år siden blev syg, påtog han sig pasning af hende i samarbejde med hjemmeplejen. Han veg ikke fra hendes side.

Irene døde forrige år, og Ove tilbragte den sidste måned af sit liv på plejehjemmet i Stauning.

Ove Christiansen efterlader sig to børn, børnebørn og oldebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Galloway-køer mangler stadig deres ejer

Læserbrev

Udbud af ambulancekørsel: Den gode idé opstår i samarbejdet

Læserbrev: I løbet af januar tager Region Midtjylland vigtige skridt i retning af at fastlægge fremtidens ambulancekørsel, når der tages stilling til det kommende udbud af kørslen. Der er meget på spil i regionsrådets måde at skrue udbuddet sammen på: Grundlæggende spørgsmål om, hvilken pris og kvalitet borgerne kan få for skattekronerne i de kommende år, og mulighederne for at bruge offentlig-privat samarbejde som driver for innovation i den offentlige sektor. I disse år går en stor generation på pension med udsigt til at leve længere, og færre er tilbage til at forsørge flere. Lige som vi står overfor udfordringer med at få sundhedskronerne til at række, fordi folk lever længere, og flere får kroniske sygdomme. Der er med andre ord grundlag for at tænke nyt og bruge det store potentiale, der ligger i samarbejdet mellem sektorerne, til at få mere for pengene og levere ny og innovative løsninger. De gode ideer og intelligente løsninger på sundhedsområdet er allerede mange – og regionerne er grundlæggende gode til at række ud til offentlig-privat samarbejde i udviklingen af nye innovative teknologier og måder at løse sundhedsudfordringen på. Historisk gælder det også indenfor det akutte og det præhospitale område, hvor vi har set forsøg med el-køretøjer, kunstig intelligens, stabilisering eller færdigbehandling af KOL-patienter. Og mange nye tiltag er for længst implementeret, som for eksempel den elektroniske patientjournal, der optimerer patientforløbet, eller EKG taget allerede i ambulancen, som sikrer, at hjertepatienter kommer til det rigtige hospital. Langt flere bliver i dag hjulpet hurtigere og bedre, fordi den fælles innovation fungerer. Region Midt står overfor de kommende udbud på ambulanceområdet, og her har regionen gode muligheder for at stille krav i udbud til andet og mere end blot økonomien. Udbud bliver dermed en vej til at omsætte innovationen og de smarte løsninger hos leverandørerne til realitet til gavn for borgerne. Man behøver ikke se længere end til Norge, hvor flere kommuner gik sammen om at stille krav om CO2-neutrale byggepladser til leverandørerne i forbindelse med et stort fælles byggeri. På den måde kommer offentlige økonomiske muskler i spil og bliver en driver for innovationen. På samme måde har Region Midtjylland med udbuddet gode muligheder for at skubbe på innovation på sundhedsområdet til patienternes og borgernes fordel.

Annonce