Annonce
Mindeord

Tidligere fotohandler Ove Annard Christiansen er død

Annonce

Lem: Tidligere værktøjsmager, fotograf og fotohandler i Lem, Ove Annard Christiansen, er efter længere tids sygdom død, 94 år.

Ove Christiansen er kendt af mange på egnen som den ene halvdel af ægteparret bag den markante fotovirksomhed Irenes Foto på Lems hovedgade.

Sammen med sin hustru Irene byggede han fra starten af 1950'erne en foto- og senere computerforretning op, som i næsten et halvt århundrede blev ved med at udvikle sig og skabte en stor kundekreds i miles omkreds.

Ove Christiansen var født på Mols på Djursland.

Hele sin barndom boede han på jyske herregårde og godser, hvor hans far var fodermester.

Som helt ung blev han sendt ud at tjene på landet, men skaffede sig i stedet en læreplads på maskinfabrikken Møllevang i Hjerm ved Struer, hvor han blev udlært.

Efter 2. Verdenkrig var han i en lang periode udstationeret som soldat i Tyskland med Den Danske Brigade, der udførte bevogtninger i det sønderbombede land.

Tilbage på maskinfabrikken i Hjerm blev Ove Christiansen, som den dygtige værktøjsmager han var, af sin arbejdsgiver bedt om at rejse til Lem for at bistå med driften af en fabrik, DSI.

I Lem mødte Ove Christiansen sin senere hustru Irene, og han blev ansat på H.S. Hansen Stålvinduefabrik.

Allerede i de første år i Lem fik han også interesse for fotografi og åbnede en lille fotoforretning ved jernbaneoverskæringen i Lem sammen med Irene, samtidig med at han passede sit fabriksjob.

I 1961 flyttede de i eget hus på Bredgade og startede den nye større forretning, Irenes Foto. Her byggede de også et fotoatelier, hvor Irene gennem årene har fotograferet talløse familier, brudepar, børn, unge og gamle. Samtidig med at parret kørte rundt til bryllupper, sølvbryllupper, konfirmationer og så videre på egnen for at fotografere festdeltagerne.

Fotoforretningen blev stadig mere omfattende og i 1980'erne kvittede Ove Christiansen fabriksarbejdet for helt at hellige sig videreudviklingen af Irenes Foto. I de år begyndte Irenes Foto også at forhandle computerudstyr til private og virksomheder.

Det har været kendetegnende for Ove Christiansen, at han ud over sin arbejdsomhed også altid har været nysgerrig og legesyg. Modelfly og modeljernbaner har der blandt meget andet været tid til. Og en båd i Ringkøbing Havn, Moonlight.

Børnebørnene har været en central del af hans og Irenes liv som pensionister. Da hun for en del år siden blev syg, påtog han sig pasning af hende i samarbejde med hjemmeplejen. Han veg ikke fra hendes side.

Irene døde forrige år, og Ove tilbragte den sidste måned af sit liv på plejehjemmet i Stauning.

Ove Christiansen efterlader sig to børn, børnebørn og oldebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce