Annonce
Ringkøbing-Skjern

Tidligere forstander på DHE er død

Uffe Østergaard og hustruen Soffia fotograferet på gården Eskely i Kværndrup i 2014. Uffe Østergaard er død 71 år gammel. Foto: Yilmaz Polat
Uffe Østergaard er død 71 år gammel. Uffe Østergaard var med til at starte Den danske Husflidsefterskole i Skjern i 1990.
Annonce

SKJERN: Uffe Østergaard, der var med til at starte Den danske husflidsefterskole i Skjern, er død 71 år gammel.

- Han var et dejligt menneske, der var afholdt af alle, siger Vibeke Søby, Videbæk, der sad i efterskolens bestyrelsen i de første 17 år, efter den startede.

- Der var mange ombygninger i hans tid, men alt gik glat, for Uffe sørgede for at efterskolen var en god nabo til både Handelsskolen, Teknisk Skole og Den Kristne Friskole. Da efterskolen begyndte var der 78 elever. Da Uffe sluttede som forstander i 2012, var der 150 elever, siger Vibeke Søby.

- I sin tid i det vestjyske, deltog Uffe Østergaard i mange ting. Han var blandt andet medlem af Odd fellow i Ringkøbing, fortæller Vibeke Søby.

Da Uffe Østergaard og hans islandske hustru Soffia Danielsdottir stoppede i Skjern, flyttede de ind i hans fødehjem "Eskely" i Kvændrup på fyn.

Parret overtog gården allerede i 1984, da Uffe Østergaards far døde. Gården blev brugt som feriebolig, mens de omhyggeligt satte sat alt i stand.

Ved døren ud til gårdspladsen står der et gammelt standerur. Det er et arvestykke, som hører til gården.

- Vi har haft uret med til Skjern, men det har ikke rigtig fundet sin plads i stuehuset igen, så lige nu bor det i atelieret, fortalte Uffe Østergaard i et interview om parrets flotte bolig i 2014.

Uffe Østergaard og Soffia Danielsdottir boede i Afrika i to omgange fra 1981 til 1987.

Første gang var de udsendt af Mellemfolkeligt Samvirke og boede tre år i Chipata i Zambia tæt på grænsen til Malawi, hvor de var med til at opbygge en skole med håndværksfag som møbelsløjd og syning.

Anden gang var parret udsendt af Danida og boede i hovedstaden Lusaka. Men de kom en del rundt til forskellige landsbyer, for der skulle oprettes 12 skoler i området.

Uffe Østergaard efterlader sig sin hustru, Soffia, tre sønner, og to børnebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Coronasmittede mink lukker samtlige plejehjem i Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern er blevet mørkerød: - Det er noget, der ligner anden bølge

Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

Annonce