x
Annonce
Indland

Tidligere formand om Radio24syv-sag: Nævn brugte for kort tid

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Der var ikke afsat nok tid til ordentligt at behandle ansøgninger til dab-udbud, lyder ny kritik af processen.

Radio- og tv-nævnet møder på ny kritik for sin håndtering af det omdiskuterede dab-udbud. Udbuddet gik til Loud frem for blandt andet Radio24syv.

Annonce

Denne gang er det en tidligere formand for nævnet, Christian Scherfig, som er ude med riven.

Det skriver Berlingske.

Ifølge Christian Scherfig, som var formand for nævnet fra 2004 til udgangen af 2012, afsatte nævnet ikke nok tid af til at behandle ansøgningerne ordentligt.

- Det ikke er ret meget tid, som nævnet har haft til rådighed til at lave en ordentlig, dybdegående vurdering af hvert enkelt delkriterium i ansøgningerne, når der er sat så relativt kort tid af til det pågældende møde.

- Et møde i Radio- og tv-nævnet varer typisk tre timer. Og 11 punkter på dagsordenen på denne dag er meget, i forhold til at man skal nå at behandle mødets allervigtigste punkt - nemlig gennemførelsen af udbuddet og stillingtagen til indkomne ansøgninger, siger Christian Scherfig til Ritzau.

Ifølge dokumenter, som Berlingske er i besiddelse af, blev dab-udbuddet formelt truffet af Radio- og tv-nævnet.

Men det var efter en indstilling fra nævnets sekretariat. Det består af embedsfolk under kulturminister Joy Mogensen (S).

Embedsfolkene foreslog, at Loud skulle vinde udbudskonkurrencen. Nævnet valgte at følge anbefalingerne.

Nævnets fremgangsmåde finder Christian Scherfig mærkværdig. Han er i dag partner i advokatfirmaet Lundgrens.

- Det er bemærkelsesværdigt, at ordlyden stort set ned til punkt og prikke er den samme fra indstilling (fra embedsværket, red.) til den endelige afgørelse.

- Det er meget sjældent - i hvert fald i min tid som formand - at en indstilling bliver båret igennem ord for ord, uden at der undervejs bliver foretaget ændringer, siger han.

I dag er Caroline Heide-Jørgensen formand for Radio- og tv-nævnet. I en skriftlig kommentar til Berlingske affærdiger hun kritikken.

- Radio- og tv-nævnet har substansbehandlet sagen og vurderet ansøgningerne ud fra alle de krav og kriterier, som fremgår af udbudsbekendtgørelsen og udbudsmaterialet.

- På mødet den 22. oktober har vi i detaljer gennemgået ansøgningerne og indstillingen. Og vi har i høj grad forholdt os til substansen, skriver hun til avisen.

Hun har tidligere understreget, at det er helt normal procedure, at sekretariatet udarbejder indstillinger, som nævnet behandler og drøfter på et møde.

/ritzau/

Link til artiklen på Berlingskes hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Unfair at A-kassemedlemmer behandles dårligere end selvstændige

Læserbrev: I kølvandet på coronavirussen har regeringen og Folketinget handlet effektivt: Den ene hjælpepakke har afløst den anden. I 3F er vi særligt glade for trepartsaftalen, der sikrer mange lønmodtagere deres job. Desværre melder mange nye sig hele tiden ledige. De ikke-forsikrede selvstændige har allerede fået deres hjælpepakke. Nu har vi også brug for en, der sikrer de forsikrede lønmodtagere en bedre dagpengesats. Siden statsminister Mette Frederiksen valgte at lukke Danmark ned, er der kommet 79 ekstra ledige i 3F Ringkøbing-Skjerns A-kasse. Det svarer til en stigning på 26,2 procent! Det er 79 lønmodtagere, der går væsentligt ned i indtægt som følge af coronapandemien. De lønmodtagere har krav på den samme beskyttelse som selvstændige, der er ramt af krisen. De selvstændige kan få en understøttelse på op til 23.000 kroner om måneden. Sådan skal det være. Desværre kan forsikrede medlemmer af 3F og andre A-kasser højst få ca. 19.000 kroner, som er den maksimale dagpengesats. Det er unfair, at medlemmer der solidarisk hver måned indbetaler til en A-kasse for at sikre sig mod løntab, får mindre end dem, der ikke betaler. Derfor bør der indføres et tillæg til de forsikrede lønmodtagere. Helt konkret skal satsen stige med en tredjedel af det nuværende beløb, hvilket betyder, at forsikrede vil få en sats på ca. 25.000. Højreorienterede debattører fra bl.a. Cepos har kritiseret forslaget, fordi de mener, at det vil være svært at rulle tilbage og giver et incitament til at gå arbejdsløs. Det giver ingen mening, fordi forslaget kun er målrettet coronakrisen og arbejdsløsheden er uforskyldt. Desuden kender jeg ikke nogen af mine medlemmer, der har lyst til at gå arbejdsløse. Ligesom de selvstændige, der har tabt deres livsgrundlag, ønsker ledige 3F’ere også kun at vende tilbage til deres arbejde. Ingen skal gå fra hus og hjem som følge af denne krise. Den øgede sats vil samtidig sikre, at efterspørgslen øges. Vi skal stå sammen i den svære situation. Derfor skal de ledige lønmodtagere også have ekstra hjælp!

Ringkøbing-Skjern

Fra frontlinjen: Restriktioner betyder kreative metoder - baby vejet på køkkenvægt

Annonce