Navne

Tidligere Falck-leder overtager styringen i Huset Venture

Steen Lund fra Tarm har tidligere haft lederroller på både Falck-stationer og Erhvervsskolen Vestjylland. Nu er han leder af Huset Venture i Ringkøbing. Pressefoto.
Siden 1. maj har Steen Lund været chef for Huset Venture i Ringkøbing. Han har blandt andet tidligere været leder af flere Falck-stationer.

Ringkøbing/Tarm: Egentlig var 57-årige Steen Lund ret glad for sit job i beskæftigelsesafdelingen i Herning Kommune.

Så da hustruen Britta viste ham et stillingsopslag fra Huset Venture, var han ikke så interesseret. Men efter et par dage fandt han det frem igen, og han syntes egentlig, at det så vældig interessant ud.

- Jeg syntes, mit navn stod på alle punkter hele vejen ned gennem opslaget. Så jeg søgte det og fik det, siger han.

I syv år var han leder for alle Falck-stationer i Ringkøbing-Skjern Kommune. Siden han forlod Falck for cirka fem år siden, har han også været en tur omkring Erhvervsskolen Vestjylland i Borris, hvor han var teamleder i fire år.

I dag bor han i Tarm med sin hustru. 1. maj overtog han jobbet som leder for den lokale Huset Venture-afdeling.

Spændende opgave

Det, der i høj grad trak Steen Lund væk fra arbejdspladsen i Herning, var muligheden for at arbejde med og hjælpe mennesker, der befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet.

- Ved Huset Venture er næsten alle fleksjobbere, og det er en fantastisk opgave at motivere dem og hjælpe dem videre. Vi ser på, hvad kan de, og hvad har de af kompetencer, og så finder vi den rigtige opgave, de kan blomstre i. Det er en spændende opgave. Både målgruppe- og personalemæssigt, siger han.

Ifølge administrerende direktør i Huset Venture Danmark, Inge Bak, er Steen Lund den helt rigtige til at overtage roret i Ringkøbing.

- Med sin baggrund passer Steen perfekt ind i vores koncept. Huset Venture Ringkøbing er i en spændende udviklingsfase, og Steen er den helt rigtige til både at tage hånd om det forretningsmæssige og sørge for, at vores ansatte, som stort set alle har nedsat arbejdsevne, tænkes ind og udvikles på en holdbar og bæredygtig måde, siger hun i en pressemeddelelse.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Pas på den 300. bilist

Det er en af den slags førstepladser, vi helst vil være foruden. Men vi kommer ikke uden om det: Vestjyske bilister er landets mest drikfældige. I alt fald hvis man måler på antallet af spritbilister, som bliver fanget i politiets kontroller. Tallene er temmelig skræmmende: Politiet har i løbet af et år stoppet 13.259 tilfældige biler, og i dem sad 44 spritbilister; det vil sige, at der i gennemsnit sad en spritbilist en ud af trehundrede biler. Prøv lige at tænke lidt over det … Hvor mange biler passerer du, når du eksempelvis kører på vejen mellem Ringkøbing og Herning eller Skjern og Holstebro? Rigtig mange! Og for hver gang, du passerer nummer 299, møder du en spritbilist. Ikke nogen rar tanke! Især ikke når man tager i betragtning, at skræmmende mange ulykker involverer sprit. De seneste tal viser, at der, i perioden 2013-2017, blev dræbt 140 mennesker i trafikken i Danmark og 829 personer kom alvorligt til skade i ulykker med spirituspåvirket fører af et motoriseret køretøj. Hvorfor kører vestjyderne markant mere spritkørsel end andre danskere? Måske handler det i virkeligheden om noget så banalt, at vestjyske spritbilister tror, de kan slippe af sted med det, fordi vi bor i et tyndt befolket hjørne af landet med langt mellem politipatruljerne. Men rent faktisk ved vi det ikke. Derfor er det også godt, at politiet nu vil bruge den store mængde data, man har indsamlet, til at kortlægge spritbilisternes adfærd - ikke mindst, hvem de er, hvor gamle de er, og hvor og hvornår, de begiver sig ud på vejene. På den måde vil politiet kunne sætte ind med både forebyggende kampagner og spritkontroller. Men vi andre - det store flertal, der ikke kører spritkørsel, og ikke kunne drømme om at gøre det - kan også gøre noget. Vi kan først og fremmest gøre det socialt uacceptabelt at sætte sig bag rattet i påvirket tilstand, hvad enten det er til hverdag eller fest. Ser vi en person slingre ud mod bilen, kan vi stoppe vedkommende, bede ham eller hende aflevere nøglen, og sørge for, at de kommer godt hjem på anden vis. Vi har et ansvar for, at der ikke er nogen derude, der møder den 300. bilist.

Annonce