Navne

Tidligere Falck-leder overtager styringen i Huset Venture

Steen Lund fra Tarm har tidligere haft lederroller på både Falck-stationer og Erhvervsskolen Vestjylland. Nu er han leder af Huset Venture i Ringkøbing. Pressefoto.
Siden 1. maj har Steen Lund været chef for Huset Venture i Ringkøbing. Han har blandt andet tidligere været leder af flere Falck-stationer.

Ringkøbing/Tarm: Egentlig var 57-årige Steen Lund ret glad for sit job i beskæftigelsesafdelingen i Herning Kommune.

Så da hustruen Britta viste ham et stillingsopslag fra Huset Venture, var han ikke så interesseret. Men efter et par dage fandt han det frem igen, og han syntes egentlig, at det så vældig interessant ud.

- Jeg syntes, mit navn stod på alle punkter hele vejen ned gennem opslaget. Så jeg søgte det og fik det, siger han.

I syv år var han leder for alle Falck-stationer i Ringkøbing-Skjern Kommune. Siden han forlod Falck for cirka fem år siden, har han også været en tur omkring Erhvervsskolen Vestjylland i Borris, hvor han var teamleder i fire år.

I dag bor han i Tarm med sin hustru. 1. maj overtog han jobbet som leder for den lokale Huset Venture-afdeling.

Spændende opgave

Det, der i høj grad trak Steen Lund væk fra arbejdspladsen i Herning, var muligheden for at arbejde med og hjælpe mennesker, der befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet.

- Ved Huset Venture er næsten alle fleksjobbere, og det er en fantastisk opgave at motivere dem og hjælpe dem videre. Vi ser på, hvad kan de, og hvad har de af kompetencer, og så finder vi den rigtige opgave, de kan blomstre i. Det er en spændende opgave. Både målgruppe- og personalemæssigt, siger han.

Ifølge administrerende direktør i Huset Venture Danmark, Inge Bak, er Steen Lund den helt rigtige til at overtage roret i Ringkøbing.

- Med sin baggrund passer Steen perfekt ind i vores koncept. Huset Venture Ringkøbing er i en spændende udviklingsfase, og Steen er den helt rigtige til både at tage hånd om det forretningsmæssige og sørge for, at vores ansatte, som stort set alle har nedsat arbejdsevne, tænkes ind og udvikles på en holdbar og bæredygtig måde, siger hun i en pressemeddelelse.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing For abonnenter

Planen var at blive elektriker - men nu er planterne blevet et livsværk

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce