x
Annonce
Videbæk

Tidligere borgmester: Jeg ville invitere udenbys gæster til at se ildsjælenes resultater

Tidligere RIngkøbing-Skjern-borgmester og nuværende regionsrådsmedlem Torben Nørregaard tog stort kørekort i sin borgmestertid. Det bruger han stadig, når glade pensionister skal på guidede ture rundt i kommunen. Arkivfoto: Jørn Deleuran
Tidligere borgmester og nuværende regionsrådsmedlem Torben Nørregaard (V) fra Videbæk overvejer lige nu at genopstille til regionsrådsvalget om to år, fordi han stadig har lysten til politik. I fritiden nyder han at være sammen med sine børnebørn – og så sidder han ind i mellem bag rattet på busture rundt i kommunen.

En god søndag for mig er en dag hvor jeg er sammen med mine børn og børnebørn. Jeg har to børnebørn i Aarhus og et i Norge. Vi ses heldigvis ofte også med familien i Norge. Jeg tror ikke, der går en måned, hvor jeg ikke enten er i Norge eller de er her. En god søndag kunne også foregå på golfbanen. Det bliver til for lidt. Da jeg stoppede som borgmester (i Ringkøbing-Skjern Kommune ved udgangen af 2009, red.), fik jeg en driver af erhvervsrådet. De mente nok, der skulle noget mere drive til. Jeg kan også godt lidt at gå en tur i Søndervig – uanset om det er blæsevejr eller ej.

Hvis jeg får en udenbys gæst på besøg, så vil jeg helt klart vise vedkommende... Der er rigtig mange skønne ting at vise frem i vores kommune. Vesterhavet er en af dem. Det er også oplagt at tage en tur fjorden rundt. Jeg giver ind i mellem vores glade pensionister en guidet bustur rundt i vores kommune. Det er blandt andet bemærkelsesværdigt, hvor mange dejlige landsbyer, vi har. Man skal ikke mere end inden for byskiltet, før man kan se, at her er der rigtig mange ildsjæle, som gør et kæmpe arbejde for deres landsby – både med at holde det hele pænt og ordentligt og ved at skabe aktiviteter. Der bliver gjort en kæmpe indsats, som er værd at vise frem. Jeg tror, jeg ville slutte af med at tage gæsterne med til en udstilling i kunstpavillonen i Videbæk.

Mit seneste besøg i en kirke var i december, hvor jeg var til en begravelse. Næste søndag skal jeg til barnedåb i Ringkøbing. Det ser jeg frem til.

Hvis jeg bliver bedt om at vælge en sang på en karaokebar, så ville jeg lade være. Jeg kan godt lide god slagermusik, men jeg ville ikke selv synge. Det ville ikke være befordrende for driften af butikken. Jeg egner mig ikke til at være forsanger.

Hvis jeg ud af det blå vinder 50.000 kroner til en drømmerejse, så vil jeg finde et sted med vand og varme og invitere mine børn og børnebørn med. Vi var på Mallorca, da jeg fyldte 70 år. Det kommende Lalandia i Søndervig ville også være en oplagt mulighed. Man behøver bestemt ikke rejse verden rundt.

Hvis jeg kunne få en middagsaftale med en kunstner, så skulle det være Erik Peitersen, som har været med til at lave et kunstprojekt i Videbæk i sin tid. Jeg ville invitere ham til middag på Westergaards Hotel i Videbæk, og jeg er sikker på, at han vil være rigtig godt selskab. Han er en hyggelig mand – og har i øvrigt et stort værk i kunstpavillonen.

Torben Nørregaard

ALDER: 72 år

PRIVAT: Far til to voksne døtre og morfar til tre børnebørn

PROFESSION: Medlem af regionsrådet for Venstre og ind i mellem buschauffør

HJEMBY: Videbæk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce