Annonce
Videbæk

Tidligere borgmester: Jeg ville invitere udenbys gæster til at se ildsjælenes resultater

Tidligere RIngkøbing-Skjern-borgmester og nuværende regionsrådsmedlem Torben Nørregaard tog stort kørekort i sin borgmestertid. Det bruger han stadig, når glade pensionister skal på guidede ture rundt i kommunen. Arkivfoto: Jørn Deleuran
Tidligere borgmester og nuværende regionsrådsmedlem Torben Nørregaard (V) fra Videbæk overvejer lige nu at genopstille til regionsrådsvalget om to år, fordi han stadig har lysten til politik. I fritiden nyder han at være sammen med sine børnebørn – og så sidder han ind i mellem bag rattet på busture rundt i kommunen.

En god søndag for mig er en dag hvor jeg er sammen med mine børn og børnebørn. Jeg har to børnebørn i Aarhus og et i Norge. Vi ses heldigvis ofte også med familien i Norge. Jeg tror ikke, der går en måned, hvor jeg ikke enten er i Norge eller de er her. En god søndag kunne også foregå på golfbanen. Det bliver til for lidt. Da jeg stoppede som borgmester (i Ringkøbing-Skjern Kommune ved udgangen af 2009, red.), fik jeg en driver af erhvervsrådet. De mente nok, der skulle noget mere drive til. Jeg kan også godt lidt at gå en tur i Søndervig – uanset om det er blæsevejr eller ej.

Hvis jeg får en udenbys gæst på besøg, så vil jeg helt klart vise vedkommende... Der er rigtig mange skønne ting at vise frem i vores kommune. Vesterhavet er en af dem. Det er også oplagt at tage en tur fjorden rundt. Jeg giver ind i mellem vores glade pensionister en guidet bustur rundt i vores kommune. Det er blandt andet bemærkelsesværdigt, hvor mange dejlige landsbyer, vi har. Man skal ikke mere end inden for byskiltet, før man kan se, at her er der rigtig mange ildsjæle, som gør et kæmpe arbejde for deres landsby – både med at holde det hele pænt og ordentligt og ved at skabe aktiviteter. Der bliver gjort en kæmpe indsats, som er værd at vise frem. Jeg tror, jeg ville slutte af med at tage gæsterne med til en udstilling i kunstpavillonen i Videbæk.

Mit seneste besøg i en kirke var i december, hvor jeg var til en begravelse. Næste søndag skal jeg til barnedåb i Ringkøbing. Det ser jeg frem til.

Hvis jeg bliver bedt om at vælge en sang på en karaokebar, så ville jeg lade være. Jeg kan godt lide god slagermusik, men jeg ville ikke selv synge. Det ville ikke være befordrende for driften af butikken. Jeg egner mig ikke til at være forsanger.

Hvis jeg ud af det blå vinder 50.000 kroner til en drømmerejse, så vil jeg finde et sted med vand og varme og invitere mine børn og børnebørn med. Vi var på Mallorca, da jeg fyldte 70 år. Det kommende Lalandia i Søndervig ville også være en oplagt mulighed. Man behøver bestemt ikke rejse verden rundt.

Hvis jeg kunne få en middagsaftale med en kunstner, så skulle det være Erik Peitersen, som har været med til at lave et kunstprojekt i Videbæk i sin tid. Jeg ville invitere ham til middag på Westergaards Hotel i Videbæk, og jeg er sikker på, at han vil være rigtig godt selskab. Han er en hyggelig mand – og har i øvrigt et stort værk i kunstpavillonen.

Annonce

Torben Nørregaard

ALDER: 72 år

PRIVAT: Far til to voksne døtre og morfar til tre børnebørn

PROFESSION: Medlem af regionsrådet for Venstre og ind i mellem buschauffør

HJEMBY: Videbæk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Skilt fik skader Knallert overraskede kvinde

Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Annonce