Annonce
Vestjylland

Tidligere borgmester: Ja til discountbutikker er skidt for oplandet

Tidligere borgmester Arne Lægaard mener, at det er en fejl at placere discountbutikker uden for ringvejen i Holstebro. Det koster nu Dagli' Brugsen i Mejrup livet.  Foto: Morten Stricker
Når byrådet tillader discountbutikker uden for Ringvejen, truer det dagligvarebutikker i mindre byer, siger Arne Lægaard (V) i forbindelse med lukningen af Brugsen i Mejrup.
Annonce

MEJRUP: Arne Lægaard, der er tidligere borgmester i Holstebro og opvokset og bosat i Mejrup, er ked af, at Dagli'Brugsen i Mejrup lukker med udgangen af juli.

- Det er træls - og især for de ældre i Mejrup, som ikke har bil. For det er vigtigt for alle lokalsamfund, at de har en dagligvarebutik, siger Arne Lægaard.

- Men når byrådet tillader en Rema1000 tæt på Mejrup, så bliver det hårdt for andre butikker, tilføjer han.

Lægaard mener nemlig ikke, at byrådet er uden skyld i udviklingen.

- Når man tillader discountbutikker uden for Ringvejen, så vil det gå ud over butikker i lokalsamfundet. Jeg mener derfor, at discountbutikker bør ligge inden for Ringvejen, siger Arne Lægaard - og nævner hjørnet af Lægårdvej og Ringvejen - Dagbladets tidligere bygning - som en egnet placering.


Når man tillader discountbutikker uden for Ringvejen, så vil det gå ud over butikker i lokalsamfund. Jeg mener derfor, at discountbutikker bør ligge indenfor Ringvejen

Arne Lægaard, tidligere V-borgmester og bor ved Mejrup


Han var i byrådet med til at give tilladelse til Aldi og Lidl på Herningvej - og indenfor Ringvejen.

- Det mener jeg var den rigtige politik. Man trækker også handel væk fra butikker i midtbyen, når man tillader discountbutikker længere væk fra centrum, siger Arne Lægaard, som var borgmester fra 2002 til 2009.

Annonce

Endnu en butik på vej

Også Inger Damsgaard, der er formand for bestyrelsen i Dagli'Brugsen er ked af, at der er givet tilladelse til en ny Rema1000, som ligger blot én kilometer vest for byskellet.

- Det er trist, at kommunen giver lov til en ny butik så tæt på Mejrup, siger Inger Damsgaard.

Siden har kommunen givet tilladelse til, at der kan etableres af endnu en discountbutik lige vest for Mejrup - og med indkørsel fra Viborgvej. Det er endnu uvist, hvilken kæde, som vil bygge på stedet.

- Hvis Coop skulle være blevet i Mejrup-området, skulle man have bygget en SuperBrugsen på det nye sted. Men jeg kender ikke kundegrundlaget, og jeg ved ikke, om det ville være realistisk, siger Arne Lægaard.

Han vil dog gøre sit for at støtte de lokale butikker, når brugsen lukker.

- Købmændene i Borbjerg og Skave er også presset - og bliver vores nærmeste butikker. Der vil vi købe de fleste dagligvarer, siger Arne Lægaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce