Annonce
Ringkøbing IF

Ti minutter fra at få Kasper Nissens spilletilladelse på plads

Kasper Nissen til højre nød forårssolen i Odense, men han ville altså hellere have været på banen til sin debut for Ringkøbing IF. Foto: John Thomsen
Ringkøbing IF var parate til at give lyndebut til angriberen Kasper Nissen, men hans spilletilladelse nåede desværre aldrig at gå igennem - det drejede sig kun om få minutter.

Odense: Ringkøbing IF var glade, da de fredag kunne præsentere angriberen Kasper Nissen som ny spiller op til forårssæsonen.

Og da det viste sig, at Jacob 'Jay' Andersen ikke kunne spille, kunne det let være blevet til en lyndebut for Kasper Nissen.

- Helt bestemt. Han er god. Det er mange år siden, RIF har haft en angriber af lignende kaliber, lød det fra sportschef Jens Nielsen.

Men der går altså en uge, inden Kasper Nissen kommer i kamp.

- Jeg tror, det drejede sig om ti minutter, hvor vi kom for sent til at få min spilletilladelse igennem, fortalte Kasper Nissen, der sad på tilskuerpladserne i stedet for.

Han havde selv ringen til sportsdirektøren i sin tidligere klub i Norge, og de ville gerne sende papirer til det norske fodboldforbund, som derefter skulle sende papirer videre til DBU, så Kasper Nissen kunne få sin spilletilladelse.

- Vi tror, det norske forbund fik papirer klokken ti minutter over fire. Men de lukkede vist klokken fire, så papirerne nåede aldrig til Danmark. Vi ringede frem og tilbage flere gange, men desværre nåede vi det ikke, sagde Jens Nielsen.

Kasper Nissen ville gerne have været i kamp.

- Selvfølgelig. Hellere spille fodbold end sidde som tilskuer, sagde Kasper Nissen.

Han har været i Norge de seneste tre-fire år.

- Jeg havde flere tilbud fra norske klubber, men jeg kunne mærke, det var på tide at komme hjem til Danmark igen. Jeg går efter at finde en ny klub, hvor jeg kan leve af fodbolden. Men det bliver først efter, jeg forhåbentligt har gjort en forskel og været med til at redde RIF i 2. division, sagde Kasper Nissen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ubudne gæster gik amok i lerduer

Læserbrev For abonnenter

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Annonce