Annonce
Vestjylland

Thyborøn vil være Vestjyllands juleby nummer 1

Jyllands Akvariet og Iskunsten er i samarbejde med Café Seaside om julemarked i Thyborøn. pressefoto
Sidste år blev julemarkedet aflyst, men alle kræfter er sat til alle fire advents-weekender

Thyborøn: Thyborøn arbejder på at blive Vestjyllands juleby nummer 1, hvor man kan trække masser af gæster til byen. Det sker med et stort udendørs julemarked, som sidste år blev aflyst, men som gennemføres i år

Jyllandsakvariet og Iskunsten laver stort, udendørs julemarked og bakkes op af andre lokale kræfter, blandt andre Café Seaside, der sørger for de lune lækkerier til de sultne og tørstige.

- Faktisk opstod hele ideen til julemarkedet i Thyborøn allerede sidste år. Der blev opbygget en magisk juleudstilling med en række Isskulpturer i juletema, juletræer pyntet med den smukkeste pynt lavet af is. Flettehjerter og julekugler, og så ellers en traktorbus gejlet op med flere tusinde lys og muntert julemusik. Men lige som hele udstillingen åbnede, blev hele branchen tvangslukket på grund af corona. Det betød, at der stod en fuldstændig magisk juleudstilling i en verden af is bag låste døre, som ingen fik lov til at se, siger indehaver af både Jyllandsakvariet og Iskunsten, Michael Madsen.

Annonce

Nu får hele julearrangementet en ny chance og denne gang, har den bare fået endnu mere gas. Nu er det både indenfor og på en stor grund over for Iskunsten, at man kan opleve julen. Der er købt endnu flere lys og julepynt i lange baner, iskunstnerer har knoklet med at lave flere isskulpturer og iskunst, og der er mange flere afgange med Julemandens traktorbus og sjove aktiviteter.

På pladsen vil man finde en skov af juletræer, Café Seasides streetfood-bod med salg af varme drikke og et lille børnetog pyntet op med lys og grønt.

- Det er måneders forarbejde, der bliver realiseret, og derfor har vi også besluttet, at aktiviteterne finder sted hver eneste lørdag og søndag i alle adventsweekender. Ligeledes vil dagene op til jul være fyldt op med aktiviteter, så man har muligheden for at gøre ventetiden frem mod den store dag lidt sjovere for børnene, siger Michael Madsen.

En ny tradition

Interessen for jul og spændende julemarkeder kan få folk til at køre rigtig langt. De store julemarkeder i Tyskland, Tivoli i København og julemarkeder i Nordjylland, som alle har rigtig mange besøgende, er eksempler på, hvilke følelser og traditioner julen vækker i os. Nu melder Vestjylland sig ind i kampen om julegæsternes gunst.

Julemarked for familierne. Pressefoto

- Vi håber, at julemarked i Thyborøn kan vokse sig til noget stort, der kan trække rigtig mange julegæster til byen. Vi har noget her, som ikke findes andre steder i Europa, og vi håber, at vi med det kan skabe nye juletraditioner og gøre Thyborøn til Vestjyllands juleby nummer 1, siger Michael Madsen.

Julemarkedet finder sted hver weekend fra den 27. november til og med 19. december. Alle dage fra kl. 10.00-17.00Annonce
Tarm For abonnenter

En jul med stærke traditioner: 50 år i træk har Hardy hentet sit juletræ hos Inger

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Går glip af sit sidste byrådsmøde: Iver Enevoldsen har fået corona

Ringkøbing For abonnenter

Dansk er vejen til succes: Ngun har en dansk mand på arbejde og en burmesisk mand derhjemme

Ringkøbing

Tæt opløb ved kåring af fotoklubs bedste skud: Én og samme fotograf leverede årets skud i både 2020 og 2021

Ringkøbing

Ny direktør vender hjem til Vestjysk: Landboforening skal nu ledes af tre direktører

Søren Brostrøm: Man bør overveje at lukke nattelivet

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ribo Vinduer opfører ny fabriksbygning på 9500 kvm., Bechs Hotels ordrebog med alle 250 julefrokost-bestillinger forsvandt og andre glimt fra Gamle Dage

Debat

Dårlige historier og tåbelig politik: Socialdemokraterne er desperate

Hvide Sande For abonnenter

Naboer er rasende over erhvervsmands byggeri af swimmingpool og anneks midt i Søndervig

Sundhedsministeren er smittet med corona

Ringkøbing

Stadig intet svar på Omikron-mistanke men ingen spredning efter gymnasiefest

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ridder af Hvide Sande og meget mere: Tidligere borgmester fik helt særlig overraskelse til sin fødselsdag

Hvide Sande

Trafikstyrelsen giver dispensation: Vesterhav Syd og Nord må bruge radarstyret lys på de kystnære møller

Annonce