Erhverv

Thyborøn-selskab på vej til Hvide Sande: Seaside Safari vil sejle turister over fjorden

Michael Madsen, indehaver af Seaside Safari, vil gerne kunne tilbyde turister sejlads mellem Ringkøbing og Hvide Sande, og de skal kunne tage cyklerne med. Bag roret bådfører Jakob Bro og til venstre turistdirektør Søren Lydig Kristensen, der synes, det er alletiders ide. Foto Poul Osmundsen.
Nyt firma satser på friluftsoplevelser til vands og til lands med udgangspunkt i Hvide Sande; blandt andet med turistrute tværs over fjorden.

HVIDE SANDE: Ikke siden fjordfærgen "Sorte Louis" for mange år siden dampede over fjorden, har der været regelmæssig sejlads med turister mellem Ringkøbing og Hvide Sande. Men nu skal det atter være muligt for turister at stige om bord i én af de to havnebyer og sejle til den anden.

Firmaet Seaside Safari med udgangspunkt i Thyborøn udvider nemlig langs Vestkysten, og åbner en ny såkaldt formidlingsbase i Hvide Sande.

Herfra vil firmaet både tilbyde forskellige former for tursejlads til vands og guidede ture til lands i traktorbusser, fortæller indehaver Michael Madsen.

- Vi satser ikke alene på havnerundfarter i Hvide Sande, men også på at sejle mellem Ringkøbing og Hvide Sande; her skal turisterne kunne tage cyklerne med, siger han.

Seaside Safari har købt to både, der skal bruges til sejladsen, og som meget snart leveres.

Michael Madsen understreger, at selskabets ruter ikke er helt fastlagt endnu hverken til vands eller til lands; de udvikles løbende og i overensstemmelse med, hvad turisterne efterspørger.

Succes i Thyborøn

Seaside Safari er en forholdsvis nystartet virksomhed. Det har dog masser af erfaring at bygge på, da det er et søsterselskab til Jyllandsakvariet i Thyborøn, der også har Michael Madsen som indehaver.

Jyllandsakvariet tilbyder også sejlture og ture til lands og afviklede sidste år 1400 ture med tilsammen 15.000 turister.

- Med Seaside Safari kan vi formidle og udforske andre steder på Vestkysten, end vi plejer. Jyllandsakvariet er stedbundet i Thyborøn, men for os, der arbejder her, er det og Seaside Safari ét og samme koncept med hensyn til ture; det giver blot mindre forvirring, at det ikke er Jyllandsakvariet, der udvider til Hvide Sande, siger Michael Madsen.

Han har valgt Hvide Sande, fordi han ser et kæmpepotentiale i området.

- I Lemvig Kommune har vi 750.000 turistovernatninger om året; i Ringkøbing-Skjern er det 3,8 millioner, siger han.

Projektet har været undervejs i flere år, og Michael Madsen er begejstret for den imødekommenhed, han har oplevet i Hvide Sande.

I Mamrelund

Formidlingscentret, Seaside Shop, er indrettet i Mamrelund på Hvide Sande Havn, og det åbner lørdag den 13. april.

Herfra sælges billetter og ture koordineres. Men derudover tilbydes også et udvalg af varer i form af blandt andet produkter fra Hjemhavn, tørfisk og maritime souvenirs, fortæller Michael Madsen.

Hvilke ture, der bliver udbudt i Hvide Sande på lidt længere sigt, er endnu ikke endeligt fastsat, men de to nye både og en traktorbus giver gode muligheder for ture af meget varieret art. Der er også ansat to guider.

- Tanken er at tage udgangspunkt i mulighederne for spændende formidling i området og skabe samarbejde med virksomheder, spisesteder og andre aktører i byen, siger Michael Madsen.

- En af de første opgaver for de nyansatte guider bliver at udvikle ture specielt til området. Vi har en bred palette af afprøvede ture fra Thyborøn, men Hvide Sande har sin egen identitet og karakter, så her vil der helt sikkert være andre muligheder, fastslår han.

0/0

Tophistorier

Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Erhverv For abonnenter

Hydra-Grene investerer i Skjern-iværksætters firma: Unik mulighed for at få fat i fremtidens ingeniører

Tophistorier

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce