Erhverv

Thyborøn-selskab på vej til Hvide Sande: Seaside Safari vil sejle turister over fjorden

Michael Madsen, indehaver af Seaside Safari, vil gerne kunne tilbyde turister sejlads mellem Ringkøbing og Hvide Sande, og de skal kunne tage cyklerne med. Bag roret bådfører Jakob Bro og til venstre turistdirektør Søren Lydig Kristensen, der synes, det er alletiders ide. Foto Poul Osmundsen.
Nyt firma satser på friluftsoplevelser til vands og til lands med udgangspunkt i Hvide Sande; blandt andet med turistrute tværs over fjorden.

HVIDE SANDE: Ikke siden fjordfærgen "Sorte Louis" for mange år siden dampede over fjorden, har der været regelmæssig sejlads med turister mellem Ringkøbing og Hvide Sande. Men nu skal det atter være muligt for turister at stige om bord i én af de to havnebyer og sejle til den anden.

Firmaet Seaside Safari med udgangspunkt i Thyborøn udvider nemlig langs Vestkysten, og åbner en ny såkaldt formidlingsbase i Hvide Sande.

Herfra vil firmaet både tilbyde forskellige former for tursejlads til vands og guidede ture til lands i traktorbusser, fortæller indehaver Michael Madsen.

- Vi satser ikke alene på havnerundfarter i Hvide Sande, men også på at sejle mellem Ringkøbing og Hvide Sande; her skal turisterne kunne tage cyklerne med, siger han.

Seaside Safari har købt to både, der skal bruges til sejladsen, og som meget snart leveres.

Michael Madsen understreger, at selskabets ruter ikke er helt fastlagt endnu hverken til vands eller til lands; de udvikles løbende og i overensstemmelse med, hvad turisterne efterspørger.

Succes i Thyborøn

Seaside Safari er en forholdsvis nystartet virksomhed. Det har dog masser af erfaring at bygge på, da det er et søsterselskab til Jyllandsakvariet i Thyborøn, der også har Michael Madsen som indehaver.

Jyllandsakvariet tilbyder også sejlture og ture til lands og afviklede sidste år 1400 ture med tilsammen 15.000 turister.

- Med Seaside Safari kan vi formidle og udforske andre steder på Vestkysten, end vi plejer. Jyllandsakvariet er stedbundet i Thyborøn, men for os, der arbejder her, er det og Seaside Safari ét og samme koncept med hensyn til ture; det giver blot mindre forvirring, at det ikke er Jyllandsakvariet, der udvider til Hvide Sande, siger Michael Madsen.

Han har valgt Hvide Sande, fordi han ser et kæmpepotentiale i området.

- I Lemvig Kommune har vi 750.000 turistovernatninger om året; i Ringkøbing-Skjern er det 3,8 millioner, siger han.

Projektet har været undervejs i flere år, og Michael Madsen er begejstret for den imødekommenhed, han har oplevet i Hvide Sande.

I Mamrelund

Formidlingscentret, Seaside Shop, er indrettet i Mamrelund på Hvide Sande Havn, og det åbner lørdag den 13. april.

Herfra sælges billetter og ture koordineres. Men derudover tilbydes også et udvalg af varer i form af blandt andet produkter fra Hjemhavn, tørfisk og maritime souvenirs, fortæller Michael Madsen.

Hvilke ture, der bliver udbudt i Hvide Sande på lidt længere sigt, er endnu ikke endeligt fastsat, men de to nye både og en traktorbus giver gode muligheder for ture af meget varieret art. Der er også ansat to guider.

- Tanken er at tage udgangspunkt i mulighederne for spændende formidling i området og skabe samarbejde med virksomheder, spisesteder og andre aktører i byen, siger Michael Madsen.

- En af de første opgaver for de nyansatte guider bliver at udvikle ture specielt til området. Vi har en bred palette af afprøvede ture fra Thyborøn, men Hvide Sande har sin egen identitet og karakter, så her vil der helt sikkert være andre muligheder, fastslår han.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Pas på den 300. bilist

Det er en af den slags førstepladser, vi helst vil være foruden. Men vi kommer ikke uden om det: Vestjyske bilister er landets mest drikfældige. I alt fald hvis man måler på antallet af spritbilister, som bliver fanget i politiets kontroller. Tallene er temmelig skræmmende: Politiet har i løbet af et år stoppet 13.259 tilfældige biler, og i dem sad 44 spritbilister; det vil sige, at der i gennemsnit sad en spritbilist en ud af trehundrede biler. Prøv lige at tænke lidt over det … Hvor mange biler passerer du, når du eksempelvis kører på vejen mellem Ringkøbing og Herning eller Skjern og Holstebro? Rigtig mange! Og for hver gang, du passerer nummer 299, møder du en spritbilist. Ikke nogen rar tanke! Især ikke når man tager i betragtning, at skræmmende mange ulykker involverer sprit. De seneste tal viser, at der, i perioden 2013-2017, blev dræbt 140 mennesker i trafikken i Danmark og 829 personer kom alvorligt til skade i ulykker med spirituspåvirket fører af et motoriseret køretøj. Hvorfor kører vestjyderne markant mere spritkørsel end andre danskere? Måske handler det i virkeligheden om noget så banalt, at vestjyske spritbilister tror, de kan slippe af sted med det, fordi vi bor i et tyndt befolket hjørne af landet med langt mellem politipatruljerne. Men rent faktisk ved vi det ikke. Derfor er det også godt, at politiet nu vil bruge den store mængde data, man har indsamlet, til at kortlægge spritbilisternes adfærd - ikke mindst, hvem de er, hvor gamle de er, og hvor og hvornår, de begiver sig ud på vejene. På den måde vil politiet kunne sætte ind med både forebyggende kampagner og spritkontroller. Men vi andre - det store flertal, der ikke kører spritkørsel, og ikke kunne drømme om at gøre det - kan også gøre noget. Vi kan først og fremmest gøre det socialt uacceptabelt at sætte sig bag rattet i påvirket tilstand, hvad enten det er til hverdag eller fest. Ser vi en person slingre ud mod bilen, kan vi stoppe vedkommende, bede ham eller hende aflevere nøglen, og sørge for, at de kommer godt hjem på anden vis. Vi har et ansvar for, at der ikke er nogen derude, der møder den 300. bilist.

Annonce