Annonce
Vestjylland

Thorsminde: Strandingsmuseet lancerer børnebog og to nye undervisningsforløb for skoleklasser

Børnebogen "Den Tavse dreng – en gådefuld fortælling", som museet nu genudgiver, indgår i et nyt undervisningsforløb på Strandingsmuseum St. George. Foto: Strandingsmuseum St. George
Annonce

Thorsminde: Strandingsmuseum St. George kan nu tilbyde skolerne to nye undervisningsforløb, der tager afsæt i museets udstillinger og to litterære værker.

I relation til det ene forløb genudgiver museet børnebogen ”Den tavse dreng - en gådefuld fortælling" af den engelske forfatter og illustrator Catherine Brighton.

Undervisningsforløbene henvender sig henholdsvis til 4.– 6.-klasse og 7.–9.-klasse, og bogen er en vigtig ingrediens i det ene forløb.

Det er Ph.d Karen Seierøe Barfod og lektor, mag.art. Dorte Vang Eggersen, begge lektorer på læreruddannelsen på VIA UC, der står bag udviklingen af de to nye undervisningsforløb.

Annonce

To spændende forløb

Bogens danske udgave fra 1991 var for længst udsolgt fra forlaget. Ved en ihærdig indsats lykkedes det at finde frem til både forfatter og oversætter, der begge gav deres tilladelse til en genudgivelse.

Forlaget De Kulturhistoriske Museer i Holstebro Kommune påtog sig at udgive bogen, og heldigvis fandt museet midler til opsætning og trykning. Forløbet for de ældste klasser er baseret på novellen "De blå øjne" af Karen Blixen.

- Vi har længe ønsket at kunne tilbyde skolerne nogle gode undervisningsforløb, og nu har vi fået hele to spændende forløb, der relaterer direkte til de historier, vi fortæller i udstillingerne på Strandingsmuseum St. George, siger afdelingsleder Helle Henningsen.

Undervisningsforløbene kan fra slutningen af november downloades gratis på museets hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Vig bag mig, Satan!

Annonce