Vestjylland

Thorsminde-købmand stopper: - Udfordringerne er for store

- Thorsminde skal beholde en butik, og det har været min vision hele tiden, men nogle gange taber man kampe, man ikke selv er herre over, skriver købmand Kaj Christensen i den besked, han har sendt ud til købmandens kunder på Facebook. Købmanden har ikke ønsket at uddybe. Arkivfoto: Jan Briks

Omkostningerne er for høje og gejsten mangler hos købmanden i Thorsminde, der har valgt at trække sig. Nu skal investeringsselskabet, der har købt butikken, ud og finde ny forpagter.

Thorsminde: - Udfordringerne ved at være købmand er blevet for store for mig, så jeg vælger at stoppe. Sådan indleder købmand Kaj Christensen den besked, som han tirsdag slog op på Facebook.

Beskeden står i skarp kontrast til den feststemning, der var blandt borgerne i Thorsminde tilbage i maj, hvor det lykkedes det nystartede, borgerfinansierede selskab, Thorsminde Invest, at skrabe 1,25 millioner kroner sammen, så selskabet kunne købe bygningen - og dermed bakke op om købmanden.

Bredere blev smilet, da man i selskabets bestyrelse i sidste uge fik godkendt en ansøgning til LAG, der betyder, at man nu kan bygge om for 900.000 kroner - hvoraf det halve er støttemidler fra LAG.

Alt så altså ud til at ordne sig, og omsætningen er i øvrigt steget i butikken siden projektets start.

Alligevel melder købmanden nu ud, at driften må fortsætte uden ham som forpagter.

- Projektet har ikke givet mig den forventede fordel på min drift, og omkostningerne er stadig for høje, og jeg har svært ved at overskue det længere, og fastholde min gamle gejst, skriver Kaj Christensen i opslaget, og uddyber:

- Bestyrelsen og jeg deler desværre ikke den samme holdning om, hvordan projektet skal tolkes, og det er blot en af de mange udfordringer, der er. Vi har det samme mål, men forskellige veje derhen, siger han.

Kaj Christensen har overfor Dagbladet ikke ønsket at kommentere sagen yderligere.

Søger efter ny købmand

Jørgen Poulsgaard, som er i bestyrelsesen i investeringsselskabet, ser det som et spørgsmål om driften:

- Det er er ingen hemmelighed, at Kaj har ønsket, at investeringsselskabet ville gå ind og tage del i driften af butikken, men det er ikke, hvad vi har lovet vores investorer, så det kan vi ikke. Det er min klare vurdering, at det, det her handler om, siger Jørgen Poulsgaard, der fortæller, at man ellers i bestyrelsen har haft et "udmærket" samarbejde med købmanden.

Han forsikrer dog om, at det ikke betyder købmandsbutikkens død:

- Den nye købmand skal stå klar i første halvdel i 2019, og nu skal vi ud og have fundet en ny købmand i samarbejde med Dagrofa, som har kæden, siger han.

Kaj Christensen fortsætter som købmand, til der er fundet ny.

0/0
Annonce
Annonce
Vestjylland For abonnenter

Flemming var rask, da han kom på sygehuset - men svækket og syg, da han slap ud

Annonce
Vestjylland

Prinsesse Marie kaster glans over Tirpitz

Vestjylland

Nymindegab Kro blev hædret som "bedste restaurantoplevelse" for tredje gang

Vestjylland

Dronningen og kronprinsesse Mary besøger Nymindegab

Tophistorier

Vestjylland

Håndboldherrer sendte hoteller på overarbejde

Vestjylland

Genvalgt HK-formand: Det er gået den helt forkerte vej med arbejdsmiljøet

Vestjylland

Dropper planer om vindmøllepark ved Husby