Annonce
Skjern Håndbold

Thomas Mogensen helt klar til slutspillet

Thomas Mogensen er meldt 100 procent klar til slutspillet for Skjern Håndbold efter flere uger ude med en skade. Arkivfoto: Mads Dalegaard
På onsdag starter slutspillet for Skjern Håndbold. Og slutspillet starter med et meget afgørende lokalbrag mod TTH Holstebro. Den kamp skal Skjern vinde for at have et realistisk håb om at nå semifinalerne.

Skjern: I løbet af fire uger skal Skjern Håndbold spille seks kampe i slutspillet, men allerede den første kamp hjemme mod TTH Holstebro onsdag den 17. april klokken 20.30 kan få afgørende betydning for, om Skjern når med i semifinalerne.

For Skjern er bagud på point forstået på den måde, at Aalborg Håndbold i kraft af deres førsteplads i grundspillet har to point med over, TTH Holstebros fjerdeplads gav et enkelt point med i slutspillet, hvor både Skjern og SønderjyskE starter uden point.

Et nederlag til Skjern vil være katastrofalt. Så vil Skjern allerede være tre point efter TTH Holstebro, og det vil i realiteten være fire point, for hvis to hold slutter med samme pointtal i slutspillet, vil det være det hold med den højeste placering i grundspillet, der vil gå videre.

- Vi har ikke råd til at tabe, for så vil vi næsten være hægtet af. Jeg tror, Skjern skal hente ti point i de seks kampe for at gå videre, og det betyder, vi skal vinde alle tre hjemmekampe og to af de tre udekampe. Det ved tilhængerne alt om, for der er allerede meget godt gang i salget til kampen mod TTH Holstebro. Den kamp er bare så vigtig for resten af slutspillet, siger Skjern Håndbolds formand Carsten Thygesen.

Skjern Håndbold har Eivind Tangen og Bjarte Myrhol med det norske landshold i disse dage, mens Jesper Konradsson er med Sverige, og Björgvin Gustavsson som sædvanlig er med på det islandske landshold. De spillere kommer først hjem til træning i Skjern på mandag, mens TTH Holstebro ikke har spillere med til landsholdssamlinger.

- Vi er stolte af at have de fire landsholdsspillere af sted. Nu håber jeg bare, de ikke er for trætte, når de kommer retur. I stedet skulle de gerne have ekstra motivation, siger Carsten Thygesen.

Skjern Håndbold melder heldigvis Thomas Mogensen helt frisk til slutspillet.

- Han har haft en drilsk skade på indersiden af bækkenet, hvor en sene hæfter på en knogle. En form for lyskeskade, fortæller Skjern Håndbolds fysioterapeut John Bruun.

Thomas Mogensen træner i øjeblikket fuldt med på lige fod med de andre spillere.

- Hans genoptræning er forløbet efter planen. Vi har ikke forceret noget som helst, for vi har hele tiden sigtet på, at Thomas Mogensen skulle stå så skarp som mulig, når slutspillet starter, og det er gået optimalt, siger John Bruun.

Kampen mod TTH Holstebro bliver ekstra festlig. Det er nemlig den dag, Skjern Håndbold kårer sæsonens talenter. Sidste sæson var det Arlinda Hajdari og Tobias Rasmussen. Den første spiller kåret var Morten Vium Troelsen tilbage i sæsonen 2007/08, og senere har Bjarke Christensen, Jesper Dahl, Rasmus Boysen og Mathias Skræddergaard været kåret som årets talent.

Ved hjemmekampen mod Aalborg den 6. maj kan tilhængerne stemme om årets spiller i Skjern Håndbold. Sidste sæson var det René Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce