Skjern Håndbold

Thomas Mogensen helt klar til slutspillet

Thomas Mogensen er meldt 100 procent klar til slutspillet for Skjern Håndbold efter flere uger ude med en skade. Arkivfoto: Mads Dalegaard
På onsdag starter slutspillet for Skjern Håndbold. Og slutspillet starter med et meget afgørende lokalbrag mod TTH Holstebro. Den kamp skal Skjern vinde for at have et realistisk håb om at nå semifinalerne.

Skjern: I løbet af fire uger skal Skjern Håndbold spille seks kampe i slutspillet, men allerede den første kamp hjemme mod TTH Holstebro onsdag den 17. april klokken 20.30 kan få afgørende betydning for, om Skjern når med i semifinalerne.

For Skjern er bagud på point forstået på den måde, at Aalborg Håndbold i kraft af deres førsteplads i grundspillet har to point med over, TTH Holstebros fjerdeplads gav et enkelt point med i slutspillet, hvor både Skjern og SønderjyskE starter uden point.

Et nederlag til Skjern vil være katastrofalt. Så vil Skjern allerede være tre point efter TTH Holstebro, og det vil i realiteten være fire point, for hvis to hold slutter med samme pointtal i slutspillet, vil det være det hold med den højeste placering i grundspillet, der vil gå videre.

- Vi har ikke råd til at tabe, for så vil vi næsten være hægtet af. Jeg tror, Skjern skal hente ti point i de seks kampe for at gå videre, og det betyder, vi skal vinde alle tre hjemmekampe og to af de tre udekampe. Det ved tilhængerne alt om, for der er allerede meget godt gang i salget til kampen mod TTH Holstebro. Den kamp er bare så vigtig for resten af slutspillet, siger Skjern Håndbolds formand Carsten Thygesen.

Skjern Håndbold har Eivind Tangen og Bjarte Myrhol med det norske landshold i disse dage, mens Jesper Konradsson er med Sverige, og Björgvin Gustavsson som sædvanlig er med på det islandske landshold. De spillere kommer først hjem til træning i Skjern på mandag, mens TTH Holstebro ikke har spillere med til landsholdssamlinger.

- Vi er stolte af at have de fire landsholdsspillere af sted. Nu håber jeg bare, de ikke er for trætte, når de kommer retur. I stedet skulle de gerne have ekstra motivation, siger Carsten Thygesen.

Skjern Håndbold melder heldigvis Thomas Mogensen helt frisk til slutspillet.

- Han har haft en drilsk skade på indersiden af bækkenet, hvor en sene hæfter på en knogle. En form for lyskeskade, fortæller Skjern Håndbolds fysioterapeut John Bruun.

Thomas Mogensen træner i øjeblikket fuldt med på lige fod med de andre spillere.

- Hans genoptræning er forløbet efter planen. Vi har ikke forceret noget som helst, for vi har hele tiden sigtet på, at Thomas Mogensen skulle stå så skarp som mulig, når slutspillet starter, og det er gået optimalt, siger John Bruun.

Kampen mod TTH Holstebro bliver ekstra festlig. Det er nemlig den dag, Skjern Håndbold kårer sæsonens talenter. Sidste sæson var det Arlinda Hajdari og Tobias Rasmussen. Den første spiller kåret var Morten Vium Troelsen tilbage i sæsonen 2007/08, og senere har Bjarke Christensen, Jesper Dahl, Rasmus Boysen og Mathias Skræddergaard været kåret som årets talent.

Ved hjemmekampen mod Aalborg den 6. maj kan tilhængerne stemme om årets spiller i Skjern Håndbold. Sidste sæson var det René Rasmussen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Stafet for Livet: Over 200.000 kroner til kampen mod kræften

Erhverv

Et paradis for islændere: Landi-Askja på opdagelse omkring Skjern Å

Skjern Håndbold For abonnenter

Elvar Jónsson blev både kampens spiller og topscorer i sin debut for Skjern Håndbold

Danmark For abonnenter

Thorbjørn har skabt millionforretning på influencere: Branchens omsætning kan tredobles i år

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Tarm For abonnenter

73-årig giver atter Europa pedal: Mads Peder cykler ny cykel hjem fra Italien

Navne For abonnenter

Henriette blev kun 33 år: Hun nåede ikke med til barnedåb

Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Skjern For abonnenter

Galleri: 581 deltog i stafet for livet

Annonce