Annonce
Debat

Testcentret ved Lem Kær: Vi er en del af et dynamisk samfund

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce

Læserbrev: Der er rigtig mange som har travlt med at udtrykke deres bekymringer og utilfredshed med, at der arbejdes med en udvidelse af området, så man får et egentligt testcenter.

Man tør næsten ikke ytre sig i debatten om testcentret af frygt for at blive uvenner med venner, bekendte og naboer. Når jeg alligevel gør det, er det for at give opbakning til, at der også i Velling og omegn sker en udvikling og forandring, og at mange godt kan acceptere, at vi også må være en del af det dynamiske samfund, som det er nødvendigt at have, for at der sker bosættelse i området.


Jeg tror ikke på tesen om, at vi vil opleve, at mange folk ikke ønsker at bo her.


Så jeg tror ikke på tesen om, at vi vil opleve, at mange folk ikke ønsker at bo her. Der er muligvis nogen, som ønsker at flytte, men der vil sikkert også være andre, som ikke afskrækkes af at flytte hertil.

Synes man ikke, det er nødvendigt, at der er beskæftigelse og der bliver genereret indkomst og lønninger, så kan man jo godt underskrive protestskrivelser. Men tingene hænger nu altså sammen, og ind i mellem bliver man nødt til at tage det sure med det søde.

Der står allerede 11 møller i Lem Kær, så at det er så forfærdeligt, at nogen af disse bliver skiftet ud, og også kan blive højere, ser jeg ikke som den store ulykke.

Hvad angår de øvrige anlæg som muligvis kan/skal placeres der, så håber jeg, at en ændret lovgivning på landsplan vil gøre det muligt at placere sådanne anlæg, hvor det er mest hensigtsmæssigt, og ikke nødvendigvis indenfor en meget snæver radius.

Det vil for mig at se være oplagt, at et Power2X anlæg bliver lagt et sted, hvor man kan udnytte den synergi, der kunne komme på tale - umiddelbart vil jeg mene, at det kunne være ved Lem.

Med hensyn til solcelleparker, så synes der at være gode muligheder for at placere disse på lokaliteter, hvor de kan accepteres af naboer. Der er så mange områder i spil, at det nok skulle være muligt for kommunalbestyrelsen at placere dem på dem på steder, hvor naboer lader til at kunne leve med dem.

Det kunne måske være en idé for kommunen at stille visse betingelser for placeringen her forholdsvis tæt på byer og landsbyer, for eksempel at Vestas garanterer for arbejdspladser i en årrække som en delvis kompensation for de gener og ulemper en udbygning af vindmølleområdet indebærer. Måske kunne det mindske den modstand, der givetvis findes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ugens coronatal: 932 Ringkøbing-Skjernborgere har haft corona det seneste år

Annonce