Annonce
Digitalt

Test: Sigma Rox 12.0.0 gør det let og overskueligt at tracke din cykeltur

Sigma Rox 12.0 tilpasser sin skærm til lysforholdet, og det er til at aflæse skærmen både i direkte sollys og selvfølgelig i mørke. Rox 12.0 registrerer også, hvis det regner, og lukker ned for sin trykfølsomme skærm, så den ikke pludselig bladrer i oversigtsskærmene. Pr-foto
Rox 12.0.0 er en avanceret cykelcomputer fra Sigma, som gør det muligt at sætte individuelle mål i forskellige situationer og tracke de mål efterfølgende

Jeg har tidligere haft fornøjelse af at teste Sigma Buster 2000, der forlængede min cykelsæson betragteligt i efteråret, da det pludselig var muligt at se de mørke spor i skoven helt klart og tydeligt efter mørkets frembrud.

Nu er det Rox 12.0.0, jeg har haft under luppen – eller omvendt, for Rox 12.0.0 har målt og vejet alt, hvad jeg har foretaget mig i en saddel de sidste tre måneder.

Der er tale om en luksus cykelcomputer med 3” trykfølsom farveskærm, 8 GB indbygget hukommelse, GPS, gratis kort og en hel masse andet. Prisen er små 3000 kr.

Annonce

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Hvad er der i kassen?

Sigma Rox 12.0.0 kommer i to versioner, en basisversion uden ekstraudstyr og så sportsversionen, som er i test her. Sidstnævnte rummer ud over selve cykelcomputeren et pulsbælte, alskens tænkelige beslag til montering af selve cykelcomputeren, traditionel magnetmåler til både baghjul og pedaler, så det er muligt at måle hastighed og tråd individuelt – selvfølgelig holdt op mod GPS-trackeren – og diverse kabler til ladning med videre. Kort sagt alt, hvad du har brug for og formentlig lidt til.

Lige som hardware-delen er et overflødighedshorn, går Rox 12.0.0 heller ikke på kompromis med software. Rox 12.0.0 kører på et meget intuitivt og lækkert Android-baseret menu-system. Her kan du opsætte forskellige mål og tracke dem efterfølgende, afhængig af brugssituationen. Cykler du fx både landevej og MTB, er det muligt at sætte individuelle mål og relativt let flytte dine magneter mv. fra den ene til den anden cykel. Og der er som nævnt også beslag nok til selve computeren.

Du kan selv indstille, hvordan Rox 12.0.0 skal præsentere dine data på turen og efter turen, og Rox 12.0.0 synkroniserer selv trådløst med Sigmas egen cloud-service eller dine foretrukne platforme, fx Strava.

Det tager ikke lang tid at sætte Rox 12.0.0 op til brug, men man kan virkelig bruge lang tid på at nørde indstillinger, hvis man har lyst.

En trofast makker

Rox 12.0.0 er lige som Buster 2000 en meget trofast makker på cyklen. Der har ikke været udfald i test-perioden, bortset fra da jeg ikke satte magneten ordentlig fast – og der kan man heldigvis købe en ny relativt billigt. Og da magneten pludselig stod af på en tur i skoven, så slog Rox 12.0.0 over på GPS-tracking, uden jeg bad den om det.

Prisen er det eneste, der trækker ned hos Rox 12.0.0, for den er i skrivende stund på knap 3000 kr. – og den har været dyrere. Det er dog ikke nogen dyr cykelcomputer i forhold til, hvad man får, og i forhold til hvad konkurrenterne i denne klasse koster – fx Garmin Edge 1030 til 1000 kr. mere.

Er du flittig på cyklen og vil gerne kunne tracke dine fremskridt både under turen og bagefter, så er Rox 12.0.0 et rigtig godt bud på en cykelcomputer, der er let at tage i brug men også rummer utroligt mange muligheder, hvis man dykker ned i indstillinger og rapporter.

Pris og tilgængelighed: Rox 12.0.0 Sport kan købes online og i butikker for 2780 kr.


Rox 12.0 har forskellige profiler, så den kan bruges til fx MTB, landevej eller hvad, man ellers ønsker. Hver profil kan desuden tilpasses i det uendelige, så det er let, når man er på farten, at få vist fx højdemeter, navigation, puls, hastighed eller hvad, man måtte foretrække. Pr-foto
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Frivillige foreninger kan blive fritaget for affaldsgebyr på genbrugspladser

Annonce