Annonce
Digitalt

Test: Philips Smart Plug gør dine uintelligente el-apparater mere smarte

Philips Hue Smart Plug har indbygget bluetooth, så den kan bruges uden at eje en Hue Bridge. Pr-foto: Phillips
Philips Hue sender nyt produkt på gaden. Nu kan du styre den almindelige stikkontakt med en app.

Vi kender Philips Hue for deres smarte lyskilder, der kan styres trådløst via en app på telefonen. Magasinet Gear har tidligere anmeldt deres produkter, og vi er ret begejstrede for løsningen. Jeg anvender selv deres pærer til mine bord- og gulvlamper, som ikke tidligere kunne dæmpes. Nu kan jeg lave hyggebelysning om aftenen, og når jeg er væk på ferie, kan lyset automatisk tænde på tilfældige tidspunkter for at skræmme indbrudstyve væk.

Nu udvider Philips deres katalog med en såkaldt Smart Plug, der kan gøre den almindelige stikkontakt mere intelligent – enten via bluetooth eller hvis du i forvejen ejer en Hue Bridge. Det vil sige, at du kan bruge Hue-appen til at tænde og slukke for stikkontakten.

Annonce

Om testen

Produkterne vi anmelder i Jysk Fynske Medier er udlånt af virksomheden bag produktet.

Vi tester og anmelder altid objektivt, uden virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Store muligheder

Philips foreslår selv, at man kan bruge Smart Plug’en til de lamper, hvor det ikke er muligt at sætte en Hue-pærer i, men mulighederne er i virkeligheden langt større.

Lige nu bruger jeg f.eks. Smart Plug’en til mine juletræskæder i haven, så de automatisk tænder ved solnedgang og slukker ved solopgang. Koblet sammen med Philips bevægelsessensor kan man også bruge Smart Plug’en som tyverisikring i et haveskur eller lignende. Ved at forbinde en gammel ghettoblaser på fuld lydstyrke (gerne med heavy metal) kan man nok sætte en skræk i livet på ubudne gæster.

Mystisk advarsel

Philips skriver dog en mystisk advarsel i appen: ”Hue Smart Plugs er kun beregnet til at blive brugt sammen med lyskilder”.

På emballagen kan man dog læse, at kontakten kan holde til hele 2300 watt/10 ampere, og det er jo langt mere, end hvad almindelige lamper bruger. Jeg forstår derfor ikke denne advarsel, og jeg har uden problemer brugt Smart Plug’en sammen med min 1200 watt espressomaskine, så den automatisk varmer op, inden jeg står op på morgenen.
Jeg har spurgt Philips om advarslen, og de skriver i et skriftligt svar, at Smart Plug’en vil fungere, så længe man holder sig under de maksimale watt, men at det ikke er noget de anbefaler eller vil stå inde for. Det handler om, at Hue-appen uanset hvad behandler Smart Plug’en som en lyskilde, og derfor vil den reagere på kommandoer som ”Tænd alt lyset” eller ”Sæt alle lys til at blinke i 10 minutter” – og det sidste vil måske ikke være så godt for min espressomaskine.
Pris og tilgængelighed: Philips Hue Smart Plug kan købes købes online og i butikker. Vejledende pris er 229 kroner.
Der sidder en kontakt på Smart Plug’en, så man også kan slå den til og fra uden brug af appen. En lille lyddiode indikerer, om kontakten er tændt eller slukket. Pr-foto: Phillips
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Galloway-køer mangler stadig deres ejer

Læserbrev

Udbud af ambulancekørsel: Den gode idé opstår i samarbejdet

Læserbrev: I løbet af januar tager Region Midtjylland vigtige skridt i retning af at fastlægge fremtidens ambulancekørsel, når der tages stilling til det kommende udbud af kørslen. Der er meget på spil i regionsrådets måde at skrue udbuddet sammen på: Grundlæggende spørgsmål om, hvilken pris og kvalitet borgerne kan få for skattekronerne i de kommende år, og mulighederne for at bruge offentlig-privat samarbejde som driver for innovation i den offentlige sektor. I disse år går en stor generation på pension med udsigt til at leve længere, og færre er tilbage til at forsørge flere. Lige som vi står overfor udfordringer med at få sundhedskronerne til at række, fordi folk lever længere, og flere får kroniske sygdomme. Der er med andre ord grundlag for at tænke nyt og bruge det store potentiale, der ligger i samarbejdet mellem sektorerne, til at få mere for pengene og levere ny og innovative løsninger. De gode ideer og intelligente løsninger på sundhedsområdet er allerede mange – og regionerne er grundlæggende gode til at række ud til offentlig-privat samarbejde i udviklingen af nye innovative teknologier og måder at løse sundhedsudfordringen på. Historisk gælder det også indenfor det akutte og det præhospitale område, hvor vi har set forsøg med el-køretøjer, kunstig intelligens, stabilisering eller færdigbehandling af KOL-patienter. Og mange nye tiltag er for længst implementeret, som for eksempel den elektroniske patientjournal, der optimerer patientforløbet, eller EKG taget allerede i ambulancen, som sikrer, at hjertepatienter kommer til det rigtige hospital. Langt flere bliver i dag hjulpet hurtigere og bedre, fordi den fælles innovation fungerer. Region Midt står overfor de kommende udbud på ambulanceområdet, og her har regionen gode muligheder for at stille krav i udbud til andet og mere end blot økonomien. Udbud bliver dermed en vej til at omsætte innovationen og de smarte løsninger hos leverandørerne til realitet til gavn for borgerne. Man behøver ikke se længere end til Norge, hvor flere kommuner gik sammen om at stille krav om CO2-neutrale byggepladser til leverandørerne i forbindelse med et stort fælles byggeri. På den måde kommer offentlige økonomiske muskler i spil og bliver en driver for innovationen. På samme måde har Region Midtjylland med udbuddet gode muligheder for at skubbe på innovation på sundhedsområdet til patienternes og borgernes fordel.

Annonce