Annonce
Digitalt

Test: Miiego Boom ANC skuffer på flere punkter – men er stadig gode til træning

Miiego Boom er trods det engelsk-klingende navn et sæt danske høretelefoner, der for nylig blev kåret til de bedste træningshøretelefoner netop nu. Og det er netop i træningssammenhænge, at Boom viser sit værd med vaskbare ørepuder og god pasform. PR-foto
Der er kommet aktiv støjreduktion i Miiegos hovedtelefoner. Men teknikken halter efter konkurrenterne på markedet.

Danske Miiego har sendt en opdateret version af deres populære Boom-hovedtelefon på markedet. Nu er der kommet aktiv støjreduktion på listen over funktioner – og tak for det. Produktnavnet er det samme, men den vejledende udsalgspris er steget fra 1299 kr. til 1799 kr., og Boom har fået tilføjelsen ANC (active noise control), og det er jo nærmest et must for et par moderne hørebøffer, så man kan minimere støj fra trafik, kontormiljøer og skrigende babyer i flyveren.

Den aktive støjreduktion gør, som den lover, og lukker det meste støj ude. Men jeg savner muligheden for at kunne finjustere graden af støjreduktion, for i min ører går den ret aggressivt til værks. Der er samtidig en svag elektronisk støj fra Bluetooth-forbindelsen, når ANC'en er slået til, og det trækker ned.

Her kunne Miiego med fordel kigge mod mærker som Bose, Master & Dynamic og Sony, der er længere fremme, hvad angår avanceret støjreduktion. Sonys anmelderroste WH-1000XM3, som vi testede sidste år, er godt nok dyrere, men så får du også en tilhørende app, hvor du kan styre både lyd og støjreduktion, og teknikken er så avanceret, at ANC’en automatisk justerer sig efter om du sidder, går eller løber. Vi tester også pt. Sonys nye WH-H910N, der har mange af de samme funktioner til kun 600 kroner mere end Miiego Boom ANC.

Annonce

For og imod

For:

  • God lyd til prisen.
  • Lang batteritid på 36 timer på en fuld opladning (22 timer med støjreduktionen tændt).
  • To sæt udskiftelige ørepuder, hvoraf det ene sæt er vaskbart.
  • God pasform, der sidder fast på hovedet selv under aktiv træning.

Imod:

  • Aktiv støjreduktion kan ikke finjusteres i niveauer.
  • Svag elektronisk støj fra bluetooth, når ANC er tændt.
  • Lyden kan ikke skrues tilpas langt ned.

Spiller ikke lavt nok

Lyden er ganske fin hos Miiego, og der er masser af detaljer og dybde i lydbilledet. Det irriterer mig dog, at lydstyrken ikke kan skrues tilpas langt ned. Hovedtelefonerne slukker simpelthen for lyden et stykke tid før, at lydniveauet på min iPhone rammer 0. Det laveste lydniveau er muligvis lavt nok for de fleste, men hvis man ønsker at arbejde imens, kunne jeg godt ønske mig lyden lavere.

Omvendt kan man argumentere for, at de fleste vælger Miiego for deres fokus på træningstilpassede hovedtelefoner, og her er det næppe et problem, at de ikke spiller lavt. Vi har tidligere rost Boom-modellen for dens hårdførhed over for sved og let regn, og det smarte i, at ørepuderne kan udskiftes til vaskbare mesh-puder. Og det er nok i virkeligheden i træningssammenhænge, at Miiego Boom ANC brillerer.

Lidt kedeligt design

Designet hos Miiego er minimalistisk og balancerer på grænsen til det kedelige. De bryster sig af en designpris fra Red Dot, men læser man begrundelsen fra juryen, finder man ud af, at prisen er vundet for de udskiftelige ørepuder mere end det overordnede design. Jeg bliver også en smule nervøs for Miiegos sans for godt, dansk design, når jeg ser deres seneste udvalg af udskiftelige ørepuder, der kan købes i forskellige farver og mønstre som ekstratilbehør. Det ligner noget, som førskolebørn vil kunne lide. Eller voksne, der går i Crocs-træsko. Undskyld Miiego, men det vinder I næppe designpriser på.

Miiego Boom ANC sælges til en vejledende udsalgspris på 1799 kroner, men kan findes på Pricerunner til 1299 kroner.

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Boom-hovedtelefonerne vejer 299 gram, hovedbøjlen er justerbar og blød, og puderne føles behagelige om ørerne. Batteritiden er på hele 36 timer (22 timer med støjreduktionen tændt). PR-foto
Design er selvfølgelig et spørgsmål om smag, og Miiego Boom ANC gør bestemt ikke nogen fortræd med deres simple og rene design. Men i denne anmelders øjne mangler hovedtelefonerne kant. PR-foto
Miiego har i december lanceret otte nye styles til deres ørepuder. De kommer f.eks. i dette army-mønster, der fås farverne grå, grøn og lyserød. PR-foto
De nye ørepuder kan tilkøbes til en vejl. udsalgspris på 179 kroner eller 259 kroner for deluxe-modellerne. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Galloway-køer mangler stadig deres ejer

Leder For abonnenter

Samarbejde kan være en kur mod butiksdød

De findes allerede mange steder - samarbejdsaftaler. Det gælder i hvert fald i foreningslivet. Her har mange klubber og foreninger på den ene eller anden måde slået pjalterne sammen for at sikre, at der er deltagere nok på de forskellige hold, og det kan være både badminton, fodbold, gymnastik eller noget helt fjerde. Alternativet har i mange tilfælde været at lukke ned, og det med at lukke ned fører sjældent noget positivt med sig. I en helt anden boldgade kan det meget vel være, at netop et samarbejde kan give god mening - nemlig når det drejer sig om at holde liv i de lokale butikker. Butiksdøden har i årevis hærget i mange af kommunens talrige landsbyer. Som regel har de lokale kæmpet til det sidste for at holde liv i dagligvareforretningen, men alt for mange gange har de måttet kaste håndklædet i ringen, og landsbyen står uden butik. Sidste år var det Stauning, der var igennem denne proces, da Brugsen lukkede. Her endte historien heldigvis lykkeligt sidst i 2019, idet Brian Pedersen overtog forrretningen, der fortsætter som en Min Købmand. Forhåbentlig bakker de lokale op om den! Nu er det andelsbutikken i Velling, der er i klemme. For nylig sagde købmanden op, men forretningen drives dog videre af behjertede frivillige. Men det går ikke for godt med økonomien, og findes der ikke en løsning, risikerer Velling at stå uden dagligvarebutik med de konsekvenser, det får for lokalsamfundet. Det bliver alt andet lige mindre attraktivt at bo i byen, når der ikke er en butik. I tirsdags var der ekstraordinær generalforsamling om butikkens fremtid. Der var blandt de fremmødte borgere opbakning til at forsøge at drive butikken videre. Og så var der en gæst, der slog de optimistiske strenge an - købmanden fra Stauning. Efter hans mening er der bestemt baggrund for en dagligvarebutik i Velling - og han kunne godt se sig selv i et samarbejde mellem de to købmandsbutiker. Det er endnu ikke bestemt, hvad et samarbejde helt konkret skal bestå af, men det lyder fornuftigt. Skal dagligvarebutikkerne i landsbyerne overleve, må de i mange tilfælde finde utraditionelle løsninger. Det kræver dog, at kunderne bakker helhjertet op. Ellers kan det være lige meget med de gode intentioner og flotte ord på en generalforsamling.

Annonce