Annonce
Livsstil

Test: Masser af kraft og saft i Kitchen Aids farverige blender Artisan K400

Kitchen Aid Artisan K400 er stor og tung, men passer godt ind i vores sorte køkken og fås også i 10 andre farver. Foto: Silas Bang
Frosne bær, nødder og isterninger omdannes hurtigt til en blød masse, når Kitchen Aids kraftfulde og tunge blender går i gang. Men prisen er også høj.
Annonce

Det er en ordentlig basse af en base, der får plads på køkkenbordet, når man løfter Kitchen Aids Artisan K400-blender ud af kassen. 7,5 kilo vejer blenderen alt i alt og den største del af den vægt ligger i den nederste del.

Basen minder i vores testeksemplars koksgrå farve mest om en firkantet, tung sten, men fås i  hele 10 andre farver fra blank læbestifts-rød til lyserød, mørkeblå og mintgrøn. Det er sjældent, at der er så god mulighed for at få en blender, der kan passe ind i ens hjem. Og metalknapperne giver en god følelse af kvalitet.

Vægten har selvfølgelig den fordel, at blenderen ikke flytter sig en tomme, selvom man skruer op på højeste fart på de fire asymmetriske knive i glaskanden på 1,4 liter.

Annonce

Pulserer ved høj hastighed

Og fart kan der komme på. Motoren på 1200 watt har fem farttrin samt specielle modes til isknusning, isdrik og smoothies.

Ved lav fart kører knivbladene rundt i en fast hastighed, men skruer man mere op, pulserer de og sender indholdet op og ned i kanden, så alt når ned i bunden og bliver knust godt og grundigt.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen indeholder affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Øverst er et tætsluttende låg med et målebæger, som uden problemer sørger for at indholdet ikke flyver rundt i køkkenet - selv med varme ingredienser. Det er lidt besværligt at gøre rent, men kan fint komme i opvaskemaskinen.

Kan den så blende? Ja, det må man sige. De skarpe blade får uden problemer kål med isterninger, nødder, grøntsager og stort set alt andet, du kaster i den og omdanner det til en gennemskåret, blød konsistens.

Annonce

Smart rengøringsprogram

Når knivene har gjort deres arbejde, skal maskinen selvfølgelig gøres ren. Jeg kunne godt ønske, at man nemt kunne fjerne knivene, så det var nemmere at gøre kanden ordentlig ren. Men i stedet har Kitchen Aids K400 en rengøringsfunktion, hvor man hælder lidt vand og sæbe i, hvorefter vandet pulserer fra top til bund. Det fungerer overraskende godt.

Hvad er så minus ved denne klods af en blender? Ja, det kan være vægten og størrelsen af basen, for det er ikke en blender man lige gemmer af vejen. Den er tænkt til at stå fremme. Der hjælper det, at farveudvalget er så stort.

Derudover er et minus selvfølgelig prisen. Mellem 2400 og 2800 kroner koster den pt., hvilket bestemt er meget for en blender, hvor du heller ikke får noget ekstraudstyr med. Især hvis man ikke bruger den ofte.

Hvis man derimod ofte mixer drinks, ondulerer grøntsager og bruger hakkede nødder i sine kager eller madlavning, er Kitchen Aid Artisan K400 værd at betale ekstra for.

Knapperne er af metal og giver blenderen en følelse af kvalitet, som også er der ved brug. Blenderen har fem forskellige fart-trin og specielle modes til isknusning, smoothies og net rengøringsprogram. Foto: Silas Bang


Annonce
Sport For abonnenter

Tommy Jepsen har været fodboldtræner i 42 år: - Jeg har da forsøgt at holde pause, men det er aldrig rigtig blevet til noget

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil

Et sikkert sted

Annonce