Annonce
Digitalt

Test: IKEA opgraderer designet med ny Symfonisk-lampe

IKEA opgraderer deres bordlampe fra Symfonisk-serien med et pænere design, fortsat fornuftig lyd for pengene og Sonos' velfungerende økosystem for multirum-lyd. Pr-foto

Symfonisk-serien fra IKEA og Sonos fortsætter med at vokse, og nu har bordlampen fået et – velkomment – designløft

Symfonisk debuterede for godt to år siden, som et samarbejde mellem IKEA og Sonos. Ideen var på papiret god: tag Sonos’ velfungerende funktionalitet til multirum-lyd og kombinér den med IKEAs billige møbler, som alle har råd til. Symfonisk blev da også en øjeblikkelig succes, og de to højtalere, der var med fra start, er sidenhen blev til tre og nu fire.

Vi testede hyldehøjtaleren og lampehøjtaleren, da de blev lanceret, og havde roser til overs for funktion, pris og value-for-money, men designet på bordlampen? Det krævede lidt tilvænning. Vi var nok ikke ene om dén holdning, for nu har IKEA lanceret en ny bordlampe i Symfonisk-serien. Den koster det samme, kan det samme og fylder cirka det samme – men udseendet, det er ikke det samme.

Annonce

To skærme

Symfonisk-lampen fungerer som alle andre enheder i Symfonisk-serien. Du sætter lampen op, henter den tilhørende app, og så kan du eller spille musik. Har du flere enheder fra Symfonisk-serien – eller Sonos i øvrigt – så fungerer de sammen, og det er her, Sonos er nogle af de bedste på markedet. Deres platform til multirum-lyd fungerer bare rigtig nemt og stabilt, og du kan spille samme musik i flere rum eller forskellig musik i forskellige rum, samtidigt fra én enhed. Det er smart.

Den nye bordlampe fås med to forskellige lampeskærme, og formentlig flere i fremtiden. Dermed bygger IKEA videre på tankerne med deres billedramme i Symfonisk-serien, som også har fået flere motiver efter lanceringen. Pr-foto

IKEA tilfører en noget billigere indgang til øko-systemet end Sonos selv, og i tilfældet her i kombination med en lampe. Lampen fås med to skærme – tekstil eller glas – og hvis du kan få lampen til at passe ind i din indretning, får du derved en meget diskret højtaler i én og samme pakke.

Design er ofte en smagssag, og jeg var ikke specielt begejstret for den oprindelige lampe fra IKEA. Den nye er pænere og mere diskret, hvis man vælger tekstil-varianten, men personligt foretrækker jeg et par pæne, synlige højtalere i stedet for at prøve at skjule højtaleren på denne måde. Du kan næsten få to af den mindste Symfonisk-højtaler for det samme som én lampe, og så får du også stereoperspektiv.

Annonce

Fungerer som det skal

Som med alle Sonos-højtalere betaler du for andet og mere end bare lyden. Du betaler for platformen, og du betaler for den hardware, der gøres plads til i hver højtaler, for at kunne håndtere og afspille lyden – uden brug af en ekstern forstærker eller modtager af det trådløse signal.

Lyden i den nye Symfonisk-lampe er ganske udmærket til prisen. Det virker som om, at man har sigtet efter en populær lyd-profil, der ikke er nærig med bassen og har noget punch. Det kan anbefales at bruge appen til at tune højtaleren ind på den placering, den er tiltænkt – det pynter, og så må man ikke forvente, at man får audiofil lyd i stereo for 16-1700 kroner.

Du har lige fra den første højtaler i Symfonisk-serien fået forbløffende meget lyd og især funktionalitet for pengene, og det ændrer sig ikke med den nye lampe i serien.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Jeg har testet alle højtalere i serien, og selvom de ikke opfylder mine behov til højtalere i stuen, fungerer de rigtig godt på et bade- eller børneværelse eller et kontor. ”Convenience is king”, og Sonos er altså utroligt nemt at vænne sig til at bruge – og med Symfonisk bliver det ikke billigere at komme i gang.

Annonce
Livsstil

Test: Kongen af aktiv støjreduktion er blevet endnu bedre – mød Sony WH-1000XM5

Annonce
Livsstil

Test: Motorola Edge 30 låner det bedste fra storebror Pro

Annonce
Livsstil

Test: Fenris A5 er et attraktivt alternativ til en soundbar

Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Boligselskab vil bygge fire højhuse og 28 rækkehuse tæt på Ringkøbings bymidte: Pris over 100 millioner

Hvide Sande For abonnenter

Krimiserie går verden rundt: Nu får japanere og grækere også et indblik i livet i Hvide Sande

Navne

Mindeord over 91-årige Aksel Mortensen fra Stadil: Far var en af de få, som fik mulighed for at flytte fra et plejehjem

Ringkøbing-Skjern

Marianne Karlsmose hørte om KD-formands exit fra en journalist: Nu er hun fungerende formand mod sin vilje

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Ringkøbing

Sidney Lee havde prøvet det meste: Men han nægtede at tappe en orne, da han var i lære som landbrugsmedhjælper i Velling

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Hvide Sande

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Ringkøbing-Skjern

Vikaren fra himlen dropper Kristendemokraterne: Men det får ikke Kristian Andersen til at genoverveje comeback

Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterbog: Få lyspunkter i halvsløj pligtsejr - nu går Skjern efter førstepladsen

Ringkøbing-Skjern

Ansat hos Wiese fortalte om sine landsmænds nød: Erhvervslivet og FrivilligVest i storstilet indsamling til ukrainere

Annonce