Annonce
Digitalt

Test: Garmin Vivoactive 3 Music satser på fitness-folket, men rammer ikke helt i mål

Uret viser skridt, puls, stressniveau og meget mere, men der indimellem lidt mange swipes på touchskærmen for at komme fra det ene til det andet. Foto: Silas Bang
Betjeningen, prisen og for få tredjeparts-apps til musik trækker ned for Garmins opdaterede aktivitetstracker.

Musik i øregangen er en vigtig del af mange danskeres træningsrutine. På den baggrund er det er en vigtig opdatering, Garmin er kommet med i den aktivitetstracker Vivoactive 3 Music: muligheden for at høre musik under træningen med trådløse høretelefoner - uden at telefonen skal med.

Indtil marts i år var det dog kun muligt at gemme op til 500 sange fra tjenester, som de fleste danskere ikke benytter - som Deezer og iHeartRadio. Men i marts blev Spotify også understøttet.

Derimod er medlemskaber hos Yousee Musik, Tidal eller YouTube Music samt hos Apple Music ikke meget værd på mit testeksemplar. Og da jeg forsøger at installere en af de andre musik-apps via Garmins app til min Iphone, får jeg flere gange beskeden, at app'en ikke er tilgængelig i mit land. Hvorfor så vise den app for mig?

Garmin Vivoactive 3 Music vinder ingen designpriser, men passer fint til den aktive målgruppe, som uret retter sig mod. Foto: Silas Bang

Let og sporty

Men med et gratis medlemskab af Spotify oprettet får jeg uret på håndledet. En behagelig følelse, da uret er ganske let med sine 39 gram og spændes godt fast med silikoneremmen. Udseendet passer godt til den sporty målgruppe med runde rammer, der fås i sort, sølv og rosaguld.

Mod min arm pulserer en grøn stråle, der måler min puls og også stressniveau. Foran lyser skærmen, som ikke imponerer i opløsning, men til gengæld sikrer, at uret kan holde strøm i adskillige dage. Garmin siger fem dage med gps'en tændt, og det er tæt på i min test. Batteritiden i Huawei Watch GT kan Garmin dog ikke konkurrere med.

Betjeningen af uret foregår med én dedikeret knap til de 15 forudindlæste sports-apps og til at slukke uret. Resten af betjeningen foregår med swipes på skærmen. Man kan dog hurtigt bruge rigtig mange swipes for at komme til den funktion, man ønsker.

En anden ny funktion - avanceret søvnovervågning - kræver derimod ingen betjening, da aktivitetsuret selv regner ud, hvornår du har lagt dig til at sove. Næste morgen kan du se REM-søvn, dyb søvn og hvor ofte du har været vågen.

For os med små børn er det sidste især interessant at blive mindet om.

Satser rigtigt

Garmin Vivoactive 3 Music har også trådløs betaling med Garmin Pay, det er vandtæt, så det kan bruges til svømning, og du kan selvfølgelig modtage notifikationer på uret. En funktion jeg dog ikke fik til at virke ordentligt fra min Iphone.

Selv om der også kan downloades en række apps og urskiver, vil jeg ikke betegne Garmins ur som et smartwatch. Til det er udvalget til andet end sport og træning alt for lille.

Men Garmin ser helt rigtigt i ikke at kæmpe på Apples og Samsungs bane, men at satse benhårdt på en præcis aktivitetstracker til fitness-folket. Men de få musik-apps trækker ned, og det samme gør prisen på over 2000 kroner.

Pris og tilgængelighed: Garmin Vivoactive 3 Music fås i seks modeller og kan købes online og i danske butikker. Set til 2049 kr.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Læserbrev

Pas på vores by: Stor risiko for domino-effekt i Skjerns bymidte

Læserbrev: Som medlem af Gentænk Skjerns ”handelsgruppe” har jeg været med til at vende og dreje mange muligheder for at få ungdommen fra skolebyen ind til centrum for her at skabe liv ved deres tilstedeværelse, samt mange andre ideer for at skabe aktivitet i byen. Det er en svær opgave, og nu vil man med et snuptag fratage centrum over 100 arbejdspladser og cirka 3000 ugentlige besøgende (ifølge Dagbladet lørdag). Om tallet er 3000 eller blot det halve, og om disse handler eller blot bevæger sig rundt i byen, så vil enhver handelsby juble over at have en ”så stor butik” i deres midte. Eksperter fra blandt andet Dansk Erhverv og formanden for Ringkøbing-Skjerns handelsråd fraråder på det kraftigste at flytte en så stor magnet væk fra centrum og forudser endnu mere butiksdød og et mindre attraktivt centrum. Kommunens planlægning frarådede tilladelse af en Rema 1000 udenfor bymidten, politikerne overhørte dette. Jeg er spændt på at høre planlægningens forudsigelser af konsekvensen i Skjern centrum ved en udflytning af ”rådhuset”. Detailbutikkerne alene i byens midte beskæftiger løst anslået over 200 personer, det er dog en anseelig arbejdsplads, mange flex-jobbere, personer i jobtræning og praktikanter har stor glæde af at have mulighed for at arbejde i byens butikker, en årlig besparelse på (måske?) 750.000 kroner kan hurtig blive opslugt af flere ledige og et ødelagt bybillede. Vil byen være attraktiv at bosætte sig i, hvis centrum bliver ødelagt, eller flytter det ”grå guld” til andre byer eller andre kommuner? Politikernes beslutning om at nedlægge vort gamle rådhus kan blive en lang glidebane, flere butikker er ikke medlem af handelsforeningen andre har meldt sig ud for at spare penge, og mister vi flere butikker, vil en sådan udvikling hurtigt betyde, at der ikke er råd til en bychef, julebelysning, open-by-night. Annoncer i ugeaviser bliver måske også sparet væk, så vil det være svært at have økonomi i ugeaviserne osv. osv. Detailhandlere bruger langt mere tid end en almindelig 37 timers arbejdsuge for måske at kunne tjene en gennemsnitlig løn, det er ikke nogen nem opgave, som nogle fejlagtigt tror. Vi vil alle gerne have butikker og et godt udvalg, men detailhandelen har ikke haft megen medgang i de senere år og er følsom over for alt, hvad der fjerner potentielle kunder. En udflytning af det gamle rådhus, eller blot noget af det, giver en meget stor risiko for at udløse en domino-effekt som beskrevet, og alle med forstand på detailhandel og bycentre fraråder det på det kraftigste. Jeg har forståelse for at den almindelige kommunalpolitiker ikke kan være ekspert på alt, og håber derfor, at man beslutter sig ud fra de råd og oplysninger, der er givet, netop fra eksperter. Rådhuset er jo i øvrigt en af byens seværdige bygninger, og det er godt for bymidten at have en offentlig administrationsbygning, så føler vi os stadig som en købstad. Alt ovenstående er ”for egen regning” men ordene er hørt mange gange.

Annonce