Digitalt

Test: Garmin Vivoactive 3 Music satser på fitness-folket, men rammer ikke helt i mål

Uret viser skridt, puls, stressniveau og meget mere, men der indimellem lidt mange swipes på touchskærmen for at komme fra det ene til det andet. Foto: Silas Bang
Betjeningen, prisen og for få tredjeparts-apps til musik trækker ned for Garmins opdaterede aktivitetstracker.

Musik i øregangen er en vigtig del af mange danskeres træningsrutine. På den baggrund er det er en vigtig opdatering, Garmin er kommet med i den aktivitetstracker Vivoactive 3 Music: muligheden for at høre musik under træningen med trådløse høretelefoner - uden at telefonen skal med.

Indtil marts i år var det dog kun muligt at gemme op til 500 sange fra tjenester, som de fleste danskere ikke benytter - som Deezer og iHeartRadio. Men i marts blev Spotify også understøttet.

Derimod er medlemskaber hos Yousee Musik, Tidal eller YouTube Music samt hos Apple Music ikke meget værd på mit testeksemplar. Og da jeg forsøger at installere en af de andre musik-apps via Garmins app til min Iphone, får jeg flere gange beskeden, at app'en ikke er tilgængelig i mit land. Hvorfor så vise den app for mig?

Garmin Vivoactive 3 Music vinder ingen designpriser, men passer fint til den aktive målgruppe, som uret retter sig mod. Foto: Silas Bang

Let og sporty

Men med et gratis medlemskab af Spotify oprettet får jeg uret på håndledet. En behagelig følelse, da uret er ganske let med sine 39 gram og spændes godt fast med silikoneremmen. Udseendet passer godt til den sporty målgruppe med runde rammer, der fås i sort, sølv og rosaguld.

Mod min arm pulserer en grøn stråle, der måler min puls og også stressniveau. Foran lyser skærmen, som ikke imponerer i opløsning, men til gengæld sikrer, at uret kan holde strøm i adskillige dage. Garmin siger fem dage med gps'en tændt, og det er tæt på i min test. Batteritiden i Huawei Watch GT kan Garmin dog ikke konkurrere med.

Betjeningen af uret foregår med én dedikeret knap til de 15 forudindlæste sports-apps og til at slukke uret. Resten af betjeningen foregår med swipes på skærmen. Man kan dog hurtigt bruge rigtig mange swipes for at komme til den funktion, man ønsker.

En anden ny funktion - avanceret søvnovervågning - kræver derimod ingen betjening, da aktivitetsuret selv regner ud, hvornår du har lagt dig til at sove. Næste morgen kan du se REM-søvn, dyb søvn og hvor ofte du har været vågen.

For os med små børn er det sidste især interessant at blive mindet om.

Satser rigtigt

Garmin Vivoactive 3 Music har også trådløs betaling med Garmin Pay, det er vandtæt, så det kan bruges til svømning, og du kan selvfølgelig modtage notifikationer på uret. En funktion jeg dog ikke fik til at virke ordentligt fra min Iphone.

Selv om der også kan downloades en række apps og urskiver, vil jeg ikke betegne Garmins ur som et smartwatch. Til det er udvalget til andet end sport og træning alt for lille.

Men Garmin ser helt rigtigt i ikke at kæmpe på Apples og Samsungs bane, men at satse benhårdt på en præcis aktivitetstracker til fitness-folket. Men de få musik-apps trækker ned, og det samme gør prisen på over 2000 kroner.

Pris og tilgængelighed: Garmin Vivoactive 3 Music fås i seks modeller og kan købes online og i danske butikker. Set til 2049 kr.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Farlige fund i Fiskeriets Hus: Storebror ville ikke røre krabberne - men femårige Anker er ikke bange

Vestjylland

Verdensstjerner lægger nok engang vejen omkring Nørre Vosborg

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing-Skjern

Søren Elbæk til nye ministre: Kom og se, hvorfor vi har brug for en 2+1-vej

Hvide Sande

Klitter ryddes for invasiv art: Klegod erklærer rynket rose krig

Annonce