Annonce
Digitalt

Test: Dyson Lightcycle Morph tilpasser sig et hvert behov

Dyson Lightcycle Morph er en utroligt alsidig lampe. Den kommer som gulvlampe og bordlampe i enten sort eller hvid. Lampen er intelligent og tilpasser sig, hvor den står, hvem der skal bruge den, og hvad den skal bruges til. Den kan matche det naturlige lys udenfor på et givent tidspunkt, men den kan også give et godt arbejdslys, når der er brug for det. Pr-foto
Dyson Lightcycle Morph kan via intelligent software tilpasse sig dig, dit hjem og dine varierende behov med det rette lys på det rette tidspunkt
Annonce

Dyson er kendt for at gøre tingene anderledes. Rigtigt, vil ingeniørerne ved Dyson nok sige. Nu er det lys, som Dyson har kastet sig over, for det har stor indflydelse på vores velbefindende. For meget blåt lys før sengetid ødelægger søvnen, og omvendt anstrenger vi øjnene for meget, hvis der ikke er lys nok.

Jeg har tidligere testet og ladet mig imponere af både Dysons støvsuger og blæser, der ikke bare løser en opgave generisk, men tilpasser sig omgivelser og behov. Det samme gælder Lightcycle Morph, der er den mest alsidige og anvendelige lampe, jeg har testet.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Annonce

Pæn og funktionel

Lightcycle Morph kommer i to udgaver: en gulvlampe og en bordlampe. Det er bordlampen, jeg har testet her.

I Danmark er vi godt vant, når det kommer til design, og selvom Lightcycle Morph ved første øjekast ikke gør det store indtryk, så vinder den ved et nærmere bekendtskab. Og den er under alle omstændigheder funktionel.

Lampen er knap en halv meter høj og lavet i robust, men let og millimetertyndt kevlar. I toppen kan du ”strække armen ud” og dreje lampen 180 grader, så det er muligt at få lys på alle vinkler. Når lampen har ”trukket armen ind”, lukker flere tusinde små huller til gengæld lys ud af lampens midte.

På selve lampen kan du skrue op og ned for lysstyrke, variere mellem gulligt og blåligt lys og aktivere den indbyggede sensor. Når sidstnævnte er aktiveret, tænder og slukker lampen selv, afhængigt af om der er nogen i nærheden.

Annonce

Tilpasser sig omgivelserne

Det er, når man forbinder Lightcycle Morph med den tilhørende app på telefonen, at magien for alvor begynder.

Først fortæller du lampen, hvor i verden den står, og hvor gammel du er. Så matcher den det lys, den giver indenfor, til det lys solen giver udenfor på samme tid af dagen. Det er sådan noget, hjernen er glad for nemlig. Den flimrer i øvrigt også minimalt, mindre end en procent, og det kan øjnene godt lide. Den vil gerne vide, hvor gammel du er, fordi vi ser dårligere med alderen, og en 60-årig har brug for fire gange så meget lys som en 20-årig. Så det styrer Lightcycle Morph også.

Via appen kan du indstille, hvornår du gerne vil stå op, og så skruer lampen gradvist op for lyset om morgenen. Ja, det sidste er set før, der er bare ikke mange lamper, der tilbyder den funktion sammen med alt det andet, Lightcycle Morph kan. Der er nemlig også det modsatte; altså mulighed for at indstille sengetid, og så drosler lampen ned for lyset sidst på dagen. Og du kan også fortælle lampen, når du er væk en weekend, og så imiterer lampen, at der er nogen hjemme, ved at tænde og slukke i dit fravær.

Lightcycle Morph matcher som nævnt det naturlige lys, der er udenfor, men det er også muligt at styre det manuelt og fx bruge et stærkt blåligt lys til præcisionsarbejde. Boost-funktionen giver et ekstra kraftigt lys i maksimalt 20 minutter, hvis øjnene virkelig har brug for assistance.

Lampen fra Dyson kommer med et væld af funktioner. Den kan skrue gradvist op for lyset om morgenen, så den simulerer en solopgang. Den kan også skrue ned om aftenen, når det er tid til at gå i seng. Og så kan den simulere, at der er nogen hjemme, når familien er bortrejst. Og mange andre ting. Pr-foto
Annonce

Bygget til at blive brugt

Alle de førnævnte funktioner sætter de indbyggede LED-pærer under pres, og derfor er det altså imponerende, at Dyson lover, at pærerne holder i 60 år – uden mindsket lys. Det kan de, fordi der via et lille forseglet kobberrør transporteres væske, som køler pærerne ned. Én af mange patenterede teknologier, Dyson bruger i lampen.

Lightcycle Morph koster hhv. 4190 og 5590 kr. for bord- og gulv-lampe. Det er dyrere end din standard IKEA-lampe, men du får også noget andet og meget mere for pengene. I lyset af, at du får en flot designet lampe, der giver bedre lys end mange andre lamper på markedet og kan tilpasses et væld af brugsbehov, samtidig med at den rummer funktioner til bl.a. opvågning, sengetid og tyverisikring, så er prisen ikke ublu. Læg dertil de imponerende 60 års levetid, og det begynder at lugte af spotpris.

Pris og tilgængelighed: Dyson Lightcycle Morph kan købes fra marts 2020. Vejledende pris er 4190 kr. for bordlampen og 5590 kr. for gulvlampen.

Bordlampen, som er testet her, kan som en traditionel arkitektlampe drejes i alle tænkelige vinkler og bruges i mange forskellige situationer. De seks indbyggede LED-pærer giver et godt lys med minimalt med flimmer, og så lover Dyson, at de holder i hele 60 år. Pr-foto
Vi er godt vant i Danmark, når det kommer til design, men Lightcycle Morph kan godt være med. Dens funktionelle design er minimalistisk og vil passe ind i mange danske hjem. Pr-foto
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Corona-mistanke: Faster/Hanning har fået en spiller testet for corona, og da svaret ikke var kommet, blev deres kamp i serie 3 udsat

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes, og baråbningstider udvides i fase 4  

Annonce