Annonce
Danmark

Test dig selv: Kan du blive dansk statsborger?

I årets indfødsretsprøve skal der blandt andet svares på spørgsmål om Øresundsbroen, Sofie Linde, Karen Blixen og Folketinget. Fotos: Liselotte Sabroe/Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Hvilken konge fik skrevet på en af Jellingestenene, at han gjorde danerne kristne, hvad arbejdede rødstrømpebevægelsen for, og hvilken gruppe borgere blev hjulpet på flugt fra Danmark til Sverige i 1943?

Til onsdagens indfødsretsprøve skulle lidt over 4000 deltagere svare på blandt andet disse spørgsmål på vejen mod dansk statsborgerskab. Det fremgår af indfødsretsprøven, der netop er offentliggjort af Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Du kan selv prøve kræfter med prøven herunder. Den består af 40 spørgsmål, hvor man kan vælge mellem to eller tre svarmuligheder. Man skal have mindst 32 rigtige svar for at bestå prøven, og man har 45 minutter til at udfylde den.

Annonce

Kan du bestå?

Indfødsretsprøve skal bestås for statsborgerskab

To gange årligt afholdes der indfødsretsprøver, som skal bestås for i sidste ende at kunne opnå dansk statsborgerskab.

Læs mere om indfødsretsprøven her:

  • 4429 personer var tilmeldt den seneste indfødsretsprøve, der blev afholdt onsdag 25. november 2020. Den blev afviklet på 50 sprogcentre over hele landet.
  • Indfødsretsprøven afholdes to gange årligt - i juni og november.
  • Man skal som udlænding have bestået indfødsretsprøven for at kunne søge om dansk statsborgerskab.
  • Ved at bestå prøven dokumenterer deltagerne, at de har kendskab til danske samfundsforhold, dansk kultur og historie.
  • Ansøgerne har tre kvarter til at besvare prøven, der består af 40 spørgsmål. Det kræver mindst 32 rigtige svar at bestå.
  • 35 af spørgsmålene er udarbejdet på baggrund af læremateriale, der stilles gratis til rådighed.
  • Indfødsretsprøven af 2015 blev etableret som en del af udmøntningen af en aftale fra 5. oktober 2015 om indfødsret mellem regeringen og Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti og Socialdemokraterne.
  • Det koster 783 kroner at tilmelde sig prøven.
  • Består man ikke prøven, er det muligt at gå op til en ny i næste prøvetermin. Det kræver, at man betaler 783 kroner igen.
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Annonce