Annonce
Digitalt

Test: Bliver bare ved og ved - JBL Tune 230 NC giver fuld valuta for pengene

JBL er aktuel med endnu et sæt true wireless øretelefoner, hvor der er virkelig meget værd for pengene. Tune 230 NC har en imponerende liste over egenskaber, blandt andet 40 timers batteritid og aktiv støjreduktion, og så er både lyd og design rigtig godt. Lyden kræver dog lidt bearbejdning, før den rammer plet. Pr-foto
JBL Tune 230 NC er et sæt meget billige true wireless øretelefoner, der kan spille i op til 40 timer, har aktiv støjreduktion og er lækre i både design og lyd

JBL har på det seneste gjort sig bemærket med et støt stigende antal true wireless øretelefoner, der primært henvender sig til den prisbevidste forbruger – som måske også lever en aktiv livsstil.

I den kategori finder vi også JBL Tune 230 NC, der trod det ikke så mundrette navn, er en meget ligetil størrelse, der med et minimum af indsats også lyder rigtig godt.

Kompakt med runde hjørner

Tune 230 NC er en af de true wireless øretelefoner, der falder i Airpod-kategorien, når det kommer til det ydre. Der er en lille stick under hver øretelefon, og de placeres yderst i ørergangen, i stedet for at blive trykket godt ind, som fx Sennheiser gør med sine. Der er nogle, som ikke bryder sig om den sidste type øretelefoner, der eftersigende kan føles som et lille overgreb – personligt foretrækker jeg dem, da de virker til at sidde bedre fast, og de så giver en passiv støjreduktion som sidegevinst. Tune 230 NC sidder dog rigtig behageligt i ørerne – når man har fundet den rigtig størrelse silikonedut at sætte på. Jeg måtte ned i den mindste model.

JBL holder fast i et design med mat plastik og bløde hjørner. Det springer ikke i øjnene, men det fungerer rigtig godt, især med de bløde hjørner og den matte, let ru plastik. Pr-foto

Både æske og selve øretelefonerne har bløde runde hjørner, der er rare at føle på. Øretelefonerne er ret kompakte, og man mærker dem nærmest ikke, når de er i brug. Æsken er knap så kompakt, men den er ikke overdimensioneret heller.

Designmæssigt fortsætter Tune 230 NC JBL’s designlinje, som skiller sig nok ud til, at den er genkendelig, men også spiller så sikkert, at den ikke træder nogen over tæerne. Og det er rigtig fint.

Annonce

Lyd kræver arbejde

Som det var tilfældet med JBL Live Pro+ TWS, da jeg testede dem, så er mit førstehåndsindtryk med lyden ikke det bedste. Out-of-the-box lyder Tune 230 NC for kedeligt for min smag. Der mangler bas, og mens mellemregistreret imponerer, er de højfrekvente lyde også for afdæmpede.

JBL Tune 230 NC er et sæt rigtig gode øretelefoner til prisen. De kan på papiret alt det, de skal kunne og mere til, og eneste ridse i lakken er, at lyden er flad og kedelig out-of-the-box - det roder den udmærkede app heldigvis hurtigt bod på. Pr-foto

Det er nærmest en-til-en min oplevelse af Live Pro+ TWS, og den gode nyhed er, at det hele er lige til at fikse via den udmærkede app, JBL har lavet til sine høretelefoner. Den dårlige nyhed er, at det overhovedet er nødvendigt. Og det er faktisk nødvendigt, synes jeg, for lytteoplevelsen er som nat og dag.

Før de bliver kalibreret lyder de kedelige og upræcise, uden den dybe bas og uden den sprødhed, mange godt kan lide. Når de først har fået hjælp fra appen, lyder de til gengæld fremragende – meget bedre end prisskiltet lægger op til.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

JBL Tune 230 NC er nemlig et sæt billige true wireless øretelefoner. Den vejledende pris er 799 kroner, og for det får du et sæt flotte og behagelige øretelefoner. De har aktiv støjreduktion, kan spille i imponerende 40 timer og lynlade en times ekstra spilletid på bare 10 minutter. De er vand- og svedafvisende efter IPX4-standarden, og de 5,8 mm store drivere kan spille rigtig godt – hvis du bruger tid på at indstille dem til det.

Jeg har under min test her set øretelefonerne på tilbud til 599 kroner, og uanset om det er til vejledende pris eller tilbudspris, får man meget for pengene med Tune 230 NC fra JBL.

Annonce
Livsstil

Test: Kongen af aktiv støjreduktion er blevet endnu bedre – mød Sony WH-1000XM5

Annonce
Livsstil

Test: Motorola Edge 30 låner det bedste fra storebror Pro

Annonce
Livsstil

Test: Fenris A5 er et attraktivt alternativ til en soundbar

Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Boligselskab vil bygge fire højhuse og 28 rækkehuse tæt på Ringkøbings bymidte: Pris over 100 millioner

Hvide Sande For abonnenter

Krimiserie går verden rundt: Nu får japanere og grækere også et indblik i livet i Hvide Sande

Navne

Mindeord over 91-årige Aksel Mortensen fra Stadil: Far var en af de få, som fik mulighed for at flytte fra et plejehjem

Ringkøbing-Skjern

Marianne Karlsmose hørte om KD-formands exit fra en journalist: Nu er hun fungerende formand mod sin vilje

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Ringkøbing

Sidney Lee havde prøvet det meste: Men han nægtede at tappe en orne, da han var i lære som landbrugsmedhjælper i Velling

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Hvide Sande

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Ringkøbing-Skjern

Vikaren fra himlen dropper Kristendemokraterne: Men det får ikke Kristian Andersen til at genoverveje comeback

Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterbog: Få lyspunkter i halvsløj pligtsejr - nu går Skjern efter førstepladsen

Ringkøbing-Skjern

Ansat hos Wiese fortalte om sine landsmænds nød: Erhvervslivet og FrivilligVest i storstilet indsamling til ukrainere

Annonce