Annonce
Digitalt

Test: B&Os elegante ørepropper E8 har fået stor opgradering i en mindre form

Bang & Olufsens E8 har et simpelt og elegant design. De er dog tænkt til forretningsmanden frem for idrætsmanden, da de ikke er svedtætte. Foto: Silas Bang
Øretelefonerne E8 har i deres tredje generation fået fordoblet batteritiden og antallet af mikrofoner - men den aktive støjreducering mangler fortsat.

Mere indhold i en mindre størrelse.

Sådan kan den seneste opgradering af Bang & Olufsens E8 beskrives. Den danske lyd-gigant er nået til tredje opgradering af de trådløse in-ear øretelefoner, som byder på bedre batteri, nyeste bluetooth-teknologi og flere mikrofoner, men også mindre vægt og fylde.

Selve etuiet har omtrent samme størrelse som forgængeren, og er bortset fra nogle få designændringer tæt på identisk. Det gør dog ikke noget, for etuiet føles eksklusivt dækket med sort eller gråt læder og med magneter i låget og i hullerne til øretelefonerne, der med et "snap" nemt finder deres plads.

Etuiet kan ligesom forgængerens oplades trådløst, og B&O sælger da også en trådløs oplader til 950 kroner. Men min fra Ikea til 39 kroner klarer nu fint opgaven, selvom der ikke er hurtigopladning.

Annonce

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen indeholder affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Lettere og mindre

Selve øretelefonerne har tabt fylde ved at blive 11 procent lettere og 17 procent mindre. Det lyder måske ikke af meget, men når det handler om små øretelefoner på nu 5,8 gram hver, som skal placeres i ørene på os, har hver gram betydning.

Og trods den lidt mindre størrelse er det flotte, enkle design bibeholdt samtidig med at batteri-levetiden er mere end fordoblet fra forgængerens 16 timer til nu 35 timer via fire opladninger i etuiet.

Antallet af mikrofoner er også fordoblet fra to til nu fire, hvilket ifølge B&O især skulle give bedre samtaler med mindre baggrundsstøj og færre s-lyde. De samtaler, jeg har holdt med E8 i ørene, er da også forløbet med tæt ved perfekt lyd hos både mig og modtager.

Dybt ind i øregangen

Og lyden er sammen med designets lækkerheds-faktor B&Os store force. Lydbilledet ved musik er rigtig godt balanceret med en klar vokal og stærk bass, der ikke overdøver. Det hele kan justeret i B&Os rigtig gode app, der er tæt på at være på højde med Sonys.

E8 sidder dog langt bedre fast i ørene end Sonys alt for store WF-1000XM3. Og hvis øretipperne ikke passer er der flere andre i silikone i kassen, samt et par i memory foam.

Jeg skal dog vænne mig til, at E8 skal skubbes rigtig dybt ind i mine øregange, nu jeg normalt bruger Apples behagelige Airpods. Dem kan jeg glemme, at jeg har i ørene. Det gør jeg ikke med E8.

Det er en fordel lige at rense ører inden, for ikke at få skubbet alt skidtet med ind. Til gengæld gør det, at E8 faktisk klarer sig ret udmærket uden den mest opsigtsvækkende mangel: aktiv støjreducering.

Det er nærmest et must for in-ear øretelefoner i 2020, men B&O er ikke hoppet på vognen. Måske fordi E8 I stedet har en overbevisende passiv støjreducering ved at fungere som ørepropper.

Og hvis verden igen skal inviteres inden for, kan man slå en lyden fra omgivelserne til med med et enkelt tryk på den ene øretelefon.

Det flotte etui til E8 kan oplades trådløst, er belagt med læder og kan fås i sort og grå. For hver opladning i etuiet kan øretelefonerne ifølge B&O spille i syv timer ved moderat lydsstyrke. Foto: Silas Bang

Konkurrence fra Sennheiser

Touchstyringen på dem er generelt fremragende. Der kan skiftes mellem musiknumre, tages imod opkald, og den digitale assistent kan aktiveres. OG man kan også skrue op og ned, hvilket jeg savner på mine Airpods.

Men det er heller ikke Airpods B&O skal kæmpe imod og sammenlignes med. Jeg ser i stedet Sennheisers halvandet år gamle Momentum True Wireless som en oplagt konkurrent. Designmæssigt ligger de to tæt, og Sennheiser har også fravalgt aktiv støjreducering og klarer den del ved at agere traditionelle ørepropper.

Sennheisers øretelefoner er dog nede i 1600 kroner og spørgsmålet er, om B&Os brand stadig kan få nok til at betale over 1000 kroner mere for deres E8.

Dem der gør det, vil dog næppe fortryde det, når de først har læderetuiet i hænderne og de elegante ørepropper i øregangene. Og hvis man alligevel gør, så tilbyder B&O hele 30 dages prøveperiode. Så tror man på sit produkt!

Bang & Olufsen E8 koster pt. 2745 kroner online og i danske butikker.

De to øretelefoner har tabt en smule fylde, så de nu er både 11 procent lettere og 17 procent mindre. Foto: Silas Bang

Se seneste priser her:

Til en pris på 2749 kroner ligger Bang & Olufesens E8 i den høje ende for trådløse in-ear øretelefoner. Det er et par hundrede kroner over MW07 Plus fra Master & Dynamics, som vi tidligere har rost. Foto: Silas Bang
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kirken skal være åben for alle på én gang

Vi kan efterhånden ikke være i tvivl om, at følgende ligesom er måden at opføre sig på lige nu: Bliv hjemme. Hold afstand. Undgå nærkontakt med andre. Statsminister Mette Frederiksen har sagt det mere end én gang. Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm har sagt det mere end én gang. Næsten alle fra 7 til 97 år kan gentage de tre opfordringer, hvis de bliver vækket midt om natten. Når det er sagt, var det lige før, at jeg fik fornemmelsen af, at en af statsministerens holdkammerater, kirkeminister Joy Mogensen, havde pjækket fra sit job de seneste uger. Det var i hvert et faktum, at 1. april - og nej, det var ikke en aprilsnar - blev ideen om at genåbne kirkerne i løbet af påsken lanceret. Større form for modstrid med de regler, myndighederne selv har opstillet for at undgå, at coronasmitten spreder sig, skal der ledes lang tid efter. Bare tanken om at samle kirkegængere, og der er altså tale om mange ældre mennesker med et skrøbeligt helbred, var langt ude. Samtidig er der ingen tvivl om, at både præster og menighedsråd har arbejdet hårdt og kreativt for, at kirkelivet har levet videre så godt som muligt. Det er blandt andet sket ved at sende ugens prædiken via sociale medier. Der er endda eksempler på flere til tilhørere til en prædiken på nettet i forhold til en traditionel prædiken, der som bekendt kræver, at folk kigger forbi kirken. Der vil dog stadig være faste kirkegængere, der ikke kan være med på de betingelser, og det kan ikke være rigtigt. Derfor var det glædeligt at læse, hvad provesteforeningens formand Peter Birchs blandt andet havde at sige om ministeriets idé: "Når vi genåbner, skal det være for, at vi kan samles. Den her udmelding lægger op til en påskefejring efter først til mølle-princippet, og det er uigennemtænkt. Det er uacceptabelt at gøre gudstjenesten til noget for nogle. Gudstjenesten er og skal altid være åben for alle". Om det er Peter Birchs udmelding, Joy Mogensen har fået tilsendt, eller om hun har slået øverste etage til efter en nedsmeltning, skal jeg lade stå hen i det uvisse. Et eller andet er der i hvert fald sket fra 1. april til 2. april, for kirkerne forbliver lukket i påsken, og sådan skal det selvfølgelig være.

Annonce